Iguazu reisblogs

Florinaopolis en de Iguazu watervallen

marije161 was er (tot 02 jan 2012) Gepost op 10 mei 120 reacties

Brasil

Een week geleden leggen we de eerste lange afstand van deze reis af, van Nederland naar Brazilië. Lange afstanden reizen zijn nooit leuk. Zeker niet als je twee keer moet overstappen op een vlucht, moet wachten-wachten-wachten en als je dan eindelijk in slaap valt, er alweer snel uit wordt gehaald door jankende kinderen en hevige turbulentie.

Maar gelukkig hebben we als eerste bestemming een idyllisch strand aan de Braziliaanse kust gekozen, Florianopolis. Een warme zon kan het soort misère van een verreisd gevoel dus snel wegnemen. Als ie ook daadwerkelijk zou schijnen natuurlijk... Verlekkerd kijken we naar de prachtige kustlijn en een aangenaamd strand..maar blijven in de buurt van het hostel om niet na enkele stappen al drijfnat te zijn. Het regent pijpenstelen!

Na deze natte maar niet minder leuke start van de reis, en een al te leuk oud&nieuw, pakken we de nachtbus naar de Iguazu watervallen. Het is hier superheet, zo´n 40 graden en we lopen letterlijk in file, de Efteling is er niets bij. De kracht, omvang en impressie van deze 275 vallende wateren op het 3-landen punt Brazilië, Paraguay en Argentinie moeten zelf beleefd worden om het te bevatten...Wat een natuurschoon!! We bezoeken de ene dag de Braziliaanse kant, waar je meer de overview hebt en de volgende dag de Argentijnse, waar je zeer dicht langs het kletterende water loopt. Adembenemend!

Morgenochtend vervolgt de reis zich door Argentinie. In 25 uur reizen we met de bus naar Salta.

Hasta luego!

marije161 Positie 32348 (0 p.) Lid sinds 09-05-2012 Foto's en tips: 14 Blogs: 3 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Dierlijk schoon bij de Iguazu falls
blogfoto nr. 2
Iguazu falls - Brazilaanse kant
blogfoto nr. 3
Iguazu falls - Argentijnse kant
blogfoto nr. 4
De eeuwige regenboog boven Iguazu
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Noroeste Andino
0 0
Gepost op 16 mei
Argentinië Noordwest Argentinie
Jeeptour van Chili naar Salar de Uyuni in Bolivia
4 1
Gepost op 09 mei
Bolivia Uyuni

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.