Iguazu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Iguazu image

Foz do Iguaçu

Iguazu
Brazilië
RGeerdink

Foz do Iguaçu

Onze vijfde vakantiedag! Op weg naar Foz do Iguaçu
Vroeg opgestaan en nog even met de kinderen geskypet. Vervolgens weer naar de Suikerberg om opnieuw foto’s te maken, Rene was over de eerste serie niet tevreden.
Omdat we om 11.30 een taxi naar het vliegveld hadden besteld moest alles in een hurrie.
Wij stonden echter wel op tijd klaar maar de taxi niet, die heb ik maar op een hoek van een straat geregeld anders zouden we ons vliegtuig nog missen.
s’-Middags om 16.15 kwamen we aan in Foz do Iguacu in een prachtig hotel buiten de stad, het gevoel van vakantie.

Onze zesde vakantiedag!
Remco jarig, er vroeg uit om te skypen. Het weer is hier bewolkt dus besluiten we om maar rustig aan te doen. Eerst op ons gemak naar de Parc das Aves en vervolgens naar de stad of de Itaipu dam. Het komt er allemaal niet van. Het park is zo mooi dat we de hele dag blijven. Prachtige dieren waarvan vele aanraakbaar zijn, een hele belevenis.
We kopen onze eerste kado’s voor jan en alleman en gaan doodmoe terug. Het hotel ligt hier fantastisch in de natuur en ook nog eens dicht bij de belangrijkste attracties, we kunnen er lopend naar toe (1 km). Na een jacuzi (mama) en het verwerken van alle camera (video en foto) beelden gaan we eten en duiken we moe in bed.

Onze zevende vakantiedag!
Op naar Argentinië!
Vanochtend met een busje naar Argentinië gebracht (40 km, wat een omweg) om daar de watervallen (cataratas) te bekijken. We hebben direct een macucu safari geregeld (met een speedboot onder de watervallen door) Dit was een groot spektakel. Nadat we de gelegenheid hadden gekregen om onze foto’s te maken en de camera’s op te ruimen gingen we tot vlak bij de watervallen en werd iedereen zeiknat. Zelfs het geld in mijn portemonnee was nat!
Het park zelf was ook erg mooi met “trails” die je goed kon lopen en waar voldoende te eten en te drinken was. Bij de rust/eet plekken waren brutale “quati’s” (diertjes met een lange staart en lange snuit) een ware plaag. Ze springen op tafels en gappen alles wat los en vast zit, zelfs tassen. De uitzichten op de watervallen waren indrukwekkend.
500 Reaal armer maar een top dag gehad, hier kom ik vaker!
‘s-Avonds een filmpje op youtube gezet (type renegeerdink.com in)

Onze achtste vakantiedag!
Vanochtend moe opgestaan, de energie raakt een beetje op.
Op pad naar de cataratas van Brazilië. Het is lopend naar de ingang van het park slechts 1 km van het hotel, vervolgens met de bus 10 km het park in. Vanuit de Braziliaanse kant zie je de watervallen vanaf de tegenoverliggende kant, ook weer prachtig. Je komt ogen tekort zo mooi. De “Devil’s Throat” is de belangrijkste waterval van het geheel. Hier komt ca 35% van al het water naar beneden. Hierdoor zie je de waterval veel minder goed in vergelijk met Argentinië omdat er zoveel nevel is.
Ons wordt aangeraden ons goed in te smeren tegen de muggen. Gisteren hebben we geen mug gezien en vandaag ook weer niet. Het ongedierte valt erg mee. Het is vandaag een zeer drukkende (hete) dag en we zweten heel wat af.
Wat in het begin wel even wennen was dat de zon nu van rechts naar links draait ipv links naar rechts.
Om 17.00 weer thuis en nog even lekker naar het zwembad. ‘s-Avonds nog een aantal filmpjes online gezet.

Onze negende vakantiedag!
We staan wat later op, we zijn moe. We willen vanochtend bij het zwembad verblijven maar................... het begint te plenzen. Dus lummelen we maar wat aan wat ook wel zo lekker is. Om 11.30 stopt de regen ..................................denken we.
Wij dus naar de Itaipu dam, gelegen op de grens met Paraguay. 1 uur en 3 kwartier in de bus en ondertussen begon het weer te regenen en te onweren. Wij dus 1 uur en 3 kwartier weer terug.
Onderweg door de stad Foz do Iguaçu gereden. Veel leegstaande gebouwen maakten het een beetje troosteloos. Ook bij elke bushalte stond een man of vrouw iets te verkopen, rijk hebben ze het niet. Vanavond met Remco geskypet en het was erg fijn te zien dat Yes op mijn stem reageert. Elke keer dat ik haar naam riep gingen haar oren omhoog, lief beest, ik mis haar.

Foto's

6fd68.jpg
6fd68.jpg
RGeerdink
6c3b7.jpg
6c3b7.jpg
RGeerdink
540d7.jpg
540d7.jpg
RGeerdink