Brazilië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Brazilië image

Brazilië

Brazilië
Zuid Amerika
Santiago

roadtrip Estrada Real

De meesten toeristen die naar Brazilie reizen vergeten de Estrada Real. Een oude route die in de vorige eeuw werd gebruikt door leden van de koninklijke familie en om goud en diamanten vanuit het binnenland naar de havens te krijgen. Wegens tijdgebrek om de hele Estrada te rijden, drie steden uitgezocht nl: Sao Joa Del Rei, Tiradentes en Ouro Preto.
We bezochten de steden in de Paasweek vandaar dat er overal zakken met een soort gekleurd zaagsel stond om de straten te versieren waar later de heilige Paasprocessie over zo lopen. Sao J. Del Rei en Tiradentes liggen niet zover uit elkaar (16km ). Deze afstand kun je overbruggen met een oude stoomtrein, maar wij moesten daarna verder reizen, dus namen we de auto.

S.J Del Rei, gesticht in 1713 en 85.500 inwoners, was een geweldige verrassing een mooi oud centrum,weinig toeristen en alles mooi onderhouden. We hebben er de hele morgen rondgelopen en voor weinig geld lekker geluncht .daarna door naar Tiradentes. Ook een plaatje van een dorp, je voelt je in een brasiliaanse novella. Ook weer weinig toeristen en alles tot in de puntjes verzorgd. de huizen mooi in de verf en straten schoon.iets wat in Brasilie niet vanzelfsprekend is. Minas Gerais staat bekend om de cachassa , suikerrietlikeur en de heerlijke kaas. Ook kan men er terecht voor landelijke stijl meubels. De straten zijn voor mensen die slecht ter been zijn lastig te lopen van wegen de grote keien . Maar het zijn twee stadjes die enorm veel indruk op mij hebben gemaakt.

De volgende dag reden we door naar Ouro Preto 129 km verderop.Maar we hadden erwel twee en een half uur voor nodig om er te komen. De afstanden in Brazilie zijn enorm maar de wegen op de meeste plaatsen zijn op zijn zachts slecht te noemen. Geen autobaan!!

Maar goed ,Ouro Preto kon je al van veraf zien liggen. Ouro Preto ,letterlijk zwarte goud het goud kreeg een zwarte kleur vanwege ijzeroxide in de grond, was veel drukker en groter dan de vorige twee steden. nog moeilijker begaanbaar en wegen erg stijl. Een goede workout maar dus ook weer moeilijk voor mensen slecht ter been. Ouro Preto staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Maar het viel me tegen hoe slecht het erbij lag. Slecht onderhouden in tegenstelling tot de vorige twee steden.Je zou verwachten dat het er mooier bijlag omdat het op de werelderfgoedlijst staat. Maar ook nu weer voelden we ons acteurs in een novella en het was allemaal prachtig om te zien. In een restaurant op het plein prima gegeten voor 16 reais ( ongeveer 5 euro) . Hier in Minas Gerais zijn de prijzen nog ouderwets laag. Het was een trip waar ik me niet zoveel van had voorgesteld maar ik was "very pleasant surpised" Minas Gerais heeft erg mooie natuur en vergezichten, een ondergeschoven provincie van Brazilie