VIDEO: Tarzan bestaat nog image
Nadine

VIDEO: Tarzan bestaat nog

Je zou bijna denken dat we tegenwoordig elk onbekend stukje van onze aardbol wel uitgekamd en onderzocht hebben. Onontdekte stammen, die bestaan toch niet meer? Dan heb je het mis!

Onderzoekers hebben recentelijk een indiaan ontdekt, die geheel alleen diep in het regenwoud in Brazilië leeft. Hij is vermoedelijk de enige overlevende van een Amazonestam, die werd afgeslacht in de jaren ’70 of ‘80.


Op video vastgelegd

De man heeft geen contact met de buitenwereld en iedere toenaderingspoging is tot op heden mislukt. Wel hebben de onderzoekers hem weten te filmen.




Hut

De man woont in een kleine hut in het regenwoud. Daar verbouwt hij zijn eigen groente en fruit en jaagt hij op dieren. De indiaan is alleen door een gat in de hut te zien, vandaar dat hij de bijnaam ‘ the man in the hole’ heeft gekregen.


Bescherming

FUNAI, de Braziliaanse organisatie die zich inzet voor indianen en die toezicht houdt in de regenwouden, beschermt de indiaan. Volgens de organisatie hebben lokale boeren de eenzame man onlangs nog met kogels beschoten , uit protest tegen de regering. Deze beschermt het stuk land, wat omringd is door veeteeltboerderijen en sojabonenplantages.

Situatie

De aanslag op de man baart de ambtenaren van FUNAI veel zorgen. ‘Dit is een ernstige situatie. Het leven van de indiaan is in gevaar door de belangen van de boeren.' De man is volgens de FUNAI wel nog in leven, maar de daders lopen ook nog ongestraft rond.

Voorbeeld

De aanval op de indiaan is het levende voorbeeld hoe de Amazone bedreigd wordt door de steeds verder oprukkende boeren die het regenwoud ontbossen om te groente te kunnen verbouwen en vee te kunnen houden. Ze vernielen niet alleen de natuur, maar ook zijn huis.

Zie hoe de man leeft





Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.