Duitser zoekt liefde op vliegveld

Ze zeggen wel eens dat je voor de liefde alles moet over hebben, maar een verliefde Duitser is wel heel ver gegaan. Heinz Muller wachtte bijna twee weken vergeefs op het Braziliaanse vliegveld Viracopos op zijn grote internetliefde Josiane.

Muller (46) arriveerde op 2 oktober op het vliegveld en weigerde sindsdien te vertrekken. De man is vliegvelden niet vreemd; hij werkte in Duitsland jarenlang als piloot.

Eten

Luchthavenpersoneel van Viracopos bracht de Parkinsonpatient, die inmiddels zonder geld zat, af en toe wat te eten, terwijl hij zat te wachten op een teken van zijn grote liefde.

Slapen

Muller waste zich in de toiletruimte en sliep op stoelen in de enige terminal van de luchthaven. Hij doodde de tijd door te rommelen op zijn laptop of door rond te wandelen op het vliegveld, dat ongeveer een uur van Sao Paulo afligt.

Verwijderd

Hoewel hij een visum voor drie maanden had en dus theoretisch tot begin januari zou mogen verblijven op de luchthaven, is de Duitser gisteren door de leiding toch verwijderd.

Agressief

Verblijf op het vliegveld wordt alleen toegestaan als de reiziger zich gedraagt. Muller zou zich echter agressief hebben opgesteld tegenover andere reizigers, omdat Josiane niet kwam opdagen.

Psychiatrische afdeling

De Duitser is overgebracht naar de psychiatrische afdeling van het universiteitsziekenhuis van Campinas. Hij heeft hulp van het Duitse consulaat geweigerd, evenals het onderkomen dat de luchthavendirectie hem heeft aangeboden.

Verdwenen

Muller beweert dat hij Josiane en haar kinderen een keer heeft ontmoet, maar dat hij haar na enkele dagen niet meer kon bereiken. Sindsdien ontbreekt elk spoor van de vrouw en ook de autoriteiten hebben haar niet kunnen traceren.

Mexico

Hoewel dit verhaal lijkt op de bizarre maar fictieve film The Terminal (2004) met Tom Hanks in de hoofdrol, is het niet de eerste keer dat zoiets is voorgekomen. De Japanner Hiroshi Nohara bracht drie maanden door op het vliegveld van Mexico-Stad en vertrok daar pas afgelopen december.

Filmpje

Bekijk het Braziliaanse nieuwsfilmpje (zonder ondertiteling).



Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.