Uyuni

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Uyuni image

Uyuni

Uyuni
Bolivia
Elkehuub

Flamingo's met een korreltje zout...


Na 5 dagen Sucre en Spaanse les hebben we de Bolivaanse vibe redelijk onder de knie en is het tijd voor een volgend avontuur...we gaan naar Salar de Uyuni (zoutvlaktes en flamingomeren).
Na een memorabele rit van Sucre via Potosi naar Tupiza (hobbel-de-hobbel) kwamen we om 4 uur 's nachts aan. Een nieuwe stad in de nacht en geen hostel...daar liepen we dan met ons hele hebben en houden, uiteindelijk hebben we een hostel gevonden en kunnen we onder de wol. De volgende dag een 4-daagse tour naar de Salar de Uyuni geregeld Laughing.

Op de eerste dag van de tour werden de tassen op het dak van de Toyota geladen en gingen Mario (chauffeur), Nilda (kokkin), Paul (Litouwer), Mariana (Colombiaanse) en wij het nieuwe avontuur tegemoet. Na een lange rit door een indrukwekkend landschap (hoge bergen, diepe dalen) houdt één van onze remmen het voor gezien, gelukkig is het niet ver meer naar ons eerste overnacht-adres : San Antonio de Lipez. Op een stenenbed en onder een lamadeken hadden we weinig last van de vrieskou.

Dag 2: Om 04:30 uur was het tijd om op te staan....brrrrr.....tijdens zonsopgang zien we de ruïnes van een verlaten dorp. De weg wordt vervolgd richting de eerste lagoon met flamingo's. Super prachtig!!! Tussen de middag mogen we in de kou een duikje nemen in een natuurlijke hotspring (37 graden in een onaards landschap met grazende vicuna's (wilde lama's)). Na nog meer lagoons met flamigo's is onze laatste stop van deze dag bij de geisers op 5.000 meter hoogte.

Dag 3: 's Morgens als we vertrekken staat het ijs nog op het water. De rit begint door een woestijn wat veel doet denken aan een schilderij van Salvador Dalí...daarna komen we bij een lagoon met duizenden flamingo's (dit keer kunnen we dichtbij komen). Het landschap veranderd en het lijkt alsof we op Mars rijden met op de achtergrond een rokende vulkaan. We zijn nu vlakbij de Salar de Uyuni en slapen deze nacht in een zouthotel (bedden, tafels, stoelen, lampen, vloer.....alles van zout).

Dag 4: Om 05:00 uur zonder ontbijt de jeep in en 'vamos'. Midden op de zoutvlakte is dan het moment daar : zonsopkomst, zoals Mario zegt : 'momento magico' en hij zegt niks teveel. Na een korte fotoshoot rijden we door naar een eiland midden in het zoutmeer. We zijn de eersten en kunnen genieten van een prachtig uitzicht en metershoge cactussen. Na een heerlijk ontbijtje mogen we spelen (foto's loco's / gekke foto's maken). Na het bezoeken van een zoutmuseum en de lunch is het tijd om afscheid te nemen....ook van Bolivia, want inmiddels zijn we aangekomen in Salta (Argentinië).