Uyuni

Geweldige tour per jeep door het zuidwesten van Bolivia

Ludwine was hier op 2009-09-27 Gepost op: 2010-08-24 3 reacties.
We zijn weer terug in de bewoonde wereld, Tupiza, na een GEWELDIGE tour door het zuidwesten van Bolivia! Het was echt onvergetelijk, niet te missen zo mooi!

De eerste dag vertrokken we uit Tupiza naar het westen, door diverse bergachtige gebieden-valleien. Dit ziet er iedere keer weer anders uit, qua kleur en hoe het is opgebouwd. Echt supermooi. We reden al snel omhoog, dat voelde je aan je oren. Na een tijdje hadden we een leuke uithoudingstest: de jeep stopte er mee.. Dus gingen Ronald en Menno (we zaten met een Nederlands stel en een Amerikaans meisje, erg gezellig!) stenen onder de banden leggen om de jeep op gang te krijgen. Dat viel nog niet mee op 4400 meter..

De eerste avond sliepen we in Antonio de Lipez op 4200 m. Dit was met recht zeer eenvoudig, maar wel een leuke belevenis. Met mutsen op en handschoenen aan avondeten en vroeg naar bed. Al ging slapen niet zo goed door de hoogte en hadden we ook allemaal koppijn door de hoogte.

Om half 5 werden we gewekt voor een hele lange maar prachtige dag. We reden langs allerlei hele mooie meren, in verschillende kleuren, met flamingo´s. Ook zagen we vicuna´s en lama´s onderweg. We stopten bij een heetwaterbad, waar ik alleeen niet in ben geweest omdat ik nog steeds knallende koppijn had. Na een wonderpilletje van de chauffeur was een uur later de hoofdpijn gelukkig weg en konden we nog net wat meer genieten. We kwamen langs Laguna Verde (echt prachtig) en eindigden de tweede dag bij Laguna Colorada, een rood meer. Hier was de accommodatie alweer wat luxer, want we konden binnendoor naar de wc ;-)

De volgende dag konden we uitslapen tot 7 uur! We kregen lekkere pannenkoekjes als ontbijt. Het eten was overigens prima, erg afwisselend zeker gezien de omstandigheden.
We reden weer langs diverse mooie meren en zagen flamingo´s van heel dichtbij. Ook gingen we naar de Geisers van Sol de manana, op 5000 meter hoogte!! Zo hoog was ik nog nooit geweest, maar daar draaiden we ons hand nu niet meer voor om natuurlijk. We eindigden de dag vlakbij de zoutvlaktes en sliepen in een zouthotel! Hier waren de muren, bedden, tafels, krukjes allemaal van zout en er lag ook zout op de grond. Erg apart!

De laatste dag was het hoogtepunt (voor mij): de zoutvlaktes van Uyuni! We gingen weer vroeg op om de zonsopkomst te bekijken en die was echt supermooi!
Ook bezochten we een eilandje met allemaal cactussen in het midden en hebben een hele fotoshoot gehouden op de zoutvlakte. Echt helemaal geweldig was het!

De tour eindige in Uyuni, daar gingen de anderen eruit, maar wij gingen mee terug naar Tupiza. Dat was ook nog weer een mooi ritje door weer ander landschap.

Na de tour hebben we lekker gerelaxed met een boekje aan het zwembad, heerlijk na 4 dagen toch wel afzien. Maar het afzien levert wel vaak de mooiste reismomenten op, zo ook nu!
0
3
Alle blogs van Ludwine
 

3 reactie(s) bij "Geweldige tour per jeep door het zuidwesten van Bolivia"

 • profile image comment

  Wat een heerlijke beschrijving!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2010-08-26 11:17:33
 • profile image comment

  Gaaf zeg, het klinkt goed! Wat was dat pilletje trouwens? (voor als we de hoogte in gaan...., ik heb er n.l. heel veel last van).

  Door albertensandra • geplaatst op 2010-08-25 12:02:26
 • profile image comment

  Oh, wat klinkt dat heerlijk bekend, wij zijn wel in Uyuni gestopt, heb ik toevallig de laatste dagen wat foto's van geupload. Zou het zo weer willen doen. Was echt geweldig.

  Door jdevaan • geplaatst op 2010-08-24 23:28:24

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.