Uyuni

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Uyuni image

Uyuni

Uyuni
Bolivia
Montsemario

17-19 oktober: Salar de Uyuni en Nationaal Park E. Avaroa

Op 17 oktober om half 11 in de ochtend begon eindelijk onze trip naar Salar de Uyuni. We gingen met 4 medetoeristen, 1 belgische dame en 3 australische jongemannen. Een erg gezellige groep. Op 17 oktober zijn we eerst de zoutbergjes gaan bekijken, waar ze het zout bewerken. Daarna het echte ‘salar’ opgereden. Heel erg indrukwekkend. Overal waar je kunt zien, een enorme witte vlakte. Met dank aan de chauffeur ook veel leuke groepsfoto’s gemaakt. Daarna zijn we doorgereden naar een eilandje vol met enorme kaktussen. Hier hebben we ook aan een tafeltje in het zonnetje buiten gegeten. Erg leuk om die grote kaktussen te zien, en weer veel foto’s gemaakt uiteraard. Onderweg hebben we ook een voormalig hotel gemaakt van zout gezien, wat nu een museum is. Deze was gesloten, maar dat was neit erg want die nacht hebben we zelf ook in een zouthotel geslapen. Dus in plaats van een normal onderstel lig je op een enorm blok hard zout. Gelukkig wel met een matras erop uiteraard. Wel werden we al erg vroeg wakker, aangezien het om 6 uur licht wordt, en er enkel een dun wit doekje voor het raam hing.

Op 18 oktober zijn we allereerst richting de 4 lagunas gegaan midden in de woestijn. In 2 van deze verbleven honderden verschillende flamingo’s, erg leuk om die in het echt te zien, in plaats van in de dierentuin. Ook hebben we van een afstand een nog actieve vulkaan gezien. We zijn de dag geeindigd aan de laguna colorada, een enorm natuurlijk meer met een prachtige rode kleur en hier uiteraard ook flamingo’s gezien.

19 oktober was de langste dag. We zijn eerst naar geishers gegaan bij een vulkaan. (om 6 uur ‘s ochtends omdat het licht dan op z’n mooist is). Was ook erg indrukwekkend. Daarna zijn we naar aguas termales geweest, een natuurlijk zwembadje met water van 35 graden waar je als je wilde in kon gaan zwemmen. Hebben we maar niet gedaan, aangezien we langs de kant stonden met 2 broeken over elkaar aan, tig truien en t-shirts, sjaals en mutsen. Heel aantrekkelijk om dit alles uit te trekken en in bikini / zwembroek rond te lopen was het dus niet. Ook zijn we naar de groene lagoon gereden. Deze was dicht bij de Chileense grens, waar we onze Australiaanse vrienden hebben afgezet die verder naar Chile gingen. Zelf hebben we ook even een voet over de grens gezet! Daarna zijn we terug gereden naar Uyuni, een erg lange rit. Het zijn 3 dagen vol adembenemende uitzichten geweest die we nooit zullen vergeten. Een aanrader voor iedereen!

Vanavond om half 9 nemen we de bus richting de Argentijnse grens, waar we morgenochtend een bus hopen te nemen naar Salta.