Titicacameer reisblogs

9 en 10 oktober: Bolivia here we come!

montsemario was er(tot 10 okt 2011) Gepost op 10 okt 111 reacties

9 oktober: reis vanuit Puno naar Copacabana (Bolivia)

Vandaag hebben we de bus genomen vanuit Puno richting de Boliviaanse grens. Daar was het even wachten. We moesten net voor de Peruaanse grens de bus uit en langs 2 loketten: Policia Judicial en de Imigracion. Na de “uit”-stempel te hebben gekregen, moesten we 200 meter lopen naar de Boliviaanse grens om daar opnieuw in de rij plaats te nemen. Er zaten maar liefst 1 ambtenaar achter de balie, dus heel snel ging het niet, maar gelukkig kregen we redelijk snel ons begeerde stempeltje. Toen we die hadden bleek de rij inmiddels 2x zo lang te zijn. Nadien was het nog maar een kwartiertje naar Copacabana.

Copacabana
Valt een klein beetje tegen omdat het boek spreekt over een “little enchanting town”. Little is het zeker (we hebben de hele stad in een middag bezocht), maar niet heel erg enchanting. Wel heel veel mensen in traditionele kledij en de kathedraal is wel noemenswaardig (van buiten) En de auto´s waren versierd met bloemen, waarom weten we niet. (misschien omdat het zondag was). De rest van de middag hebben we gebruikt om de reis van 10 en 11 oktober te regelen.


10 oktober: met de boot naar La isla del Sol

Het heeft vanacht ontzettend gestormd en geregend dus we waren een beetje bang dat ons mooie boottochtje (letterlijk) in het water zou vallen. Maar dat viel erg mee. Eenmaal op het eiland (na een boottocht van 2,5 uur op een boot die naar benzine stonk) begon de zon gelukkig te schijnen. We hebben een wandeltocht gemaakt met een gids naar de hotspots van het eiland, de ruines gezien, de plaats waar de zon is geboren, de stenen puma die de inca´s aanboden, en de tafel steen waar ze mensen of dieren offerden. Dat was een flinke klim maar wel de moeite waard. Alleen de uitzichten over het Titicacameer al. Nu is het eventjes wachten op de bus die ons naar La Paz gaat brengen. Morgen naar de ruines van Tiwanaku.

montsemario Positie 3978 (20 p.) Lid sinds 16-07-2011 Foto's en tips: 0 Blogs: 43 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

5, 14 en 15 januari: Phnom Penh
0 3
Gepost op 15 januari
Cambodja Phnom-Penh
6-13 januari: Zon, Zee, Sihanoukville
4 4
Gepost op 12 januari
Cambodja Sihanoukville

Reacties bij deze blog

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

goede reis verder!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.