Salar de Uyuni

'456809' door Fietser '456809' door Fietser

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Eenzame fietser

Fietser

In het midden ongeveer van de Salar de Uyuni ligt een eiland die langzaam opdoemt uit het niets. Eerst een klein stipje die steeds groter wordt. Onwezenlijk. De foto heb genomen vanaf het eiland waar veel cactussen groeien.

'501208' door Fietser '501208' door Fietser

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Zout hotel

Fietser

Na 100 km fietsen waren we +/- 10 km verwijderd van de andere oever waar het "zout hotel" stond. Het hotel is geheel gebouwd van blokken zout. Alleen het dak was van riet. Zelfs het bed opgebouwd uit blokken zout waar een matras zo op lag. De vloer was zo stuk gelopen dat je op los zout liep. Zo uit een pak, lekker voor de wondjes aan je voeten. Eigenlijk staan we hier alsof je op ijs staat. De zoutlaag is +/- 2 m dik en daar onder water met een enorm hoog lythium gehalte van bijna 2%. Dit is 75% van de bekende wereld voorraad lythium dat gebruikt wordt voor de hoogwaardige batterijen. Gelukkig gaat de huidige president van Bolivia er verantwoord er mee om, tot groot ongenoegen van de grote industrieën.

'521689' door CBurgstad '521689' door CBurgstad

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Kleurenpalet

CBurgstad

Laguna Colorado ligt op een hoogte van 4200m hoogte in het zuidwesten van de Altiplano in zuidwest Bolivia. Het is een groot maar ondiep zoutmeer en is de grootste broedplaats van flamingo's in Zuid-Amerika. De rode kleur van het water ontstaat door de zonnestralen op het algen en plankton in het water. Voor ons vormde het bezoek aan dit meer vrijwel het eindpunt van een 3-daagse tocht per landrover van Uyuni in Bolivia naar San Pedro de Atacama in noord Chili. Een onvergetelijke tocht op het gebied van natuurschoon!!!

'521009' door Fietser '521009' door Fietser

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Is dit echt !!!!!

Fietser

Regelmatig heb ik op mijn fietsreizen: is dit echt. Dit gevoel had ik het grootst toen ik op de "Salar" fietste. IS DIT WEL ECHT. Mijn absolute hoogtepunt op mijn fiets reizen (alhoewel...). Ik vond dit fietsen in een surrealistisch landschap. Wel even de foto openen om het "einde" goed te kunnen zien. De ienie mienie fietsers.

'461680' door Fietser '461680' door Fietser

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Eindeloze zout vlakte

Fietser

De Salar de uyuni, voor mij een, misschien wel het hoogtepunt van mijn fiets tocht door Zuid Amerika. Fietsen in een surrealistisch landschap en dat 100 km lang. Zag dat bij de laatste Parijs - Dakar 5 cm water op het zout stond en dat daardoor veel motoren waren uitgevallen.

'458993' door zeester '458993' door zeester

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Sol de Manana

zeester

Geslapen op 4200 meter hoogte, om om 5 uur gewekt te worden en in de vrieskou in de jeeps op weg. En dat alles om de zonsopkomst mee te maken bij deze geisers, Sol de Manana, op 4990 meter. Ondanks de stank (voor iemand die niet van eieren houdt!) was het zeer de moeite waard om hier zo vroeg heen te rijden.

'553684' door CBurgstad '553684' door CBurgstad

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Ruig en kleurrijk

CBurgstad

Vanuit Uyuni in Bolivia rijden we in 4 dagen over de onmetelijke zoutvlakte, door het ruige en woeste gebied met de gekleurde meren, naar het noorden van Chili. Een schitterende tocht waar we maar geen genoeg van krijgen. In onze jeep voelen we ons heel klein en nietig in dit indrukwekkende ruige landschap.

'525007' door CBurgstad '525007' door CBurgstad

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Flamingoparadijs

CBurgstad

In 4 dagen reizen we per jeep van Uyuni in Bolivia naar San Pedro de Atacama in Chili: over de onmetelijke zoutvlakte en daarna door de woestijn met na elke berg of elke bocht wel weer een ander spectaculair uitzicht. En dan de verschillende gekleurde meren zoals Lago Colorada en Lago Verde. Een indrukwekkend en kleurrijk gebied waar je niet uitgekeken raakt. Elke dag is weer een aaneenschakeling van hoogtepunten op het gebied van natuurschoon. De verschillende kleuren in de meren worden gevormd door de algen die in het water voorkomen. En deze algen zijn weer voedsel voor de vele flamingo's .........

'500313' door Fietser '500313' door Fietser

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Zout

Fietser

Ik heb de foto de titel "zout" gegeven en dat is een understatement. Er ligt daar een immens hoeveelheid zout. Gelukkig was het droog en stond er geen water op. Aan de droogte korsten is te zien dat het niet al te lang is geweest dat het water is verdampt. In de laatste Parijs - Dakar is men ook hier over gekomen en met water. Bij de motoren was de uitval groot.

'546809' door dannyvdm '546809' door dannyvdm

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Laguna Charcota

dannyvdm

Een nieuwe foto van onze Four Days Of Fantasy Tour met Tupiza Tours. Deze foto is genomen bij Laguna Charcota, één van de 5 zoutmeertjes die we tijdens onze 3e dag bezoeken. Bij dit zoutmeer maakten we een wandeling langs het water. We zijn hier op een hoogte van 4074 meter. Gisteren is op mijn website een verslag online geplaatst met meer foto's en meer info. Link is te vinden in mijn bio.

'449209' door LizetteGlobetrotter '449209' door LizetteGlobetrotter

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Cactus eiland op de..

LizetteGlobetrotter

Dit beeld is waarschijnlijk bekend bij iedereen die zelf ooit de Uyuni zoutvlakte heeft gezocht. De zoutvlakte op zich is al een van de meest bijzondere landschappen. Ergens op die vlakte is een cactus eiland. En terwijl je op dat eiland staat, lijkt de omgeving haast een zee van water, wat het geheel nog surrealistischer maakt als ervaring.

'537187' door estraathof '537187' door estraathof

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Roadtrip Bolivia

estraathof

Een avontuurlijke manier om de Salar de Uyuni te verkennen is door een 5 daagse roadtrip per jeep met chauffeur te doen. Je rijdt langs uitgestrekte vlakten, ziet mooie vergezichten. Prachtige meren in allerlei kleuren vol met flamingo's. En je ervaart het echte primitieve Boliviaanse leven door midden in de woestijn te overnachten in kleine dorpen.

'544371' door SaarAnna '544371' door SaarAnna

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Zonsondergang op sala

SaarAnna

outdoor scenes: we hebben een 3 daagse tour gedaan door het gebied Salar de Uyuni in Bolivia. Iedereen kent dit gebied vast wel van de zoutvlaktes waar je kan spelen met perspectief en de gekste foto's kan maken. Zonde is dat bijna niemand vooraf lijkt te weten dat dit gebied zo veel meer te bieden heeft. Het kent uitgestrekte woestijn (genaamd Dali naar de schilder), de mooiste lagoons in allerlei kleuren, (zout)grotten zoals op de foto, vossen en lama's en mooie geisers. Zeker een bezoek waard!

'448642' door janinesreizen '448642' door janinesreizen

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Viscacha in Bolivia

janinesreizen

Als ik het me goed herinner is dit een Viscacha. Ze hebben wel wat weg van een kruising tussen een eekhoorn en een konijn, maar het zijn eigenlijk wolmuizen. Helaas wordt er veel op deze dieren gejaagd vanwege hun vacht en hun vlees. Tijdens onze rondreis door Bolivia kwamen we ze tegen in de hooglanden rondom Uyuni, later zagen we ze ook rondhuppelen in Chili en Argentinie.

'459329' door esther87 '459329' door esther87

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Vicunya's

esther87

Tijdens de onbeschrijvelijk fascinerende rit door de Salar de Uyuni waan je je iedere 2 uur in een totaal andere wereld, van de zoutvlaktes naar fantastische rotsformaties en prachtige helderblauwe meren met vele flamingo's. Onderweg groeit en bloeit er niet veel, maar deze vicunya's (familie van de Lama) weet toch iedere dag zijn hapje bij elkaar te sprokkelen

'491959' door Fietser '491959' door Fietser

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

De weg naar de leegte

Fietser

Heb deze foto onder de categorie"landschap" geplaatst. Er valt weinig te zien, behalve een paar stipjes in de verte. Kan er maar een ding van zeggen. Het was geweldig.

'530879' door B0W1t '530879' door B0W1t

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Boliviaanse flamingo'

B0W1t

Tijdens onze tour van Tupiza naar Uyuni kwamen we deze twee (en nog veel meer!) flamingo's tegen bij laguna colorada. Prachtige omgeving, een echte aanrader.

'529504' door CBurgstad '529504' door CBurgstad

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Wondere wereld

CBurgstad

In 4 dagen reizen we per jeep van Uyuni in Bolivia naar San Pedro de Atacama in Chili: over de onmetelijke zoutvlakte en daarna door de woestijn met na elke berg of elke bocht wel weer een ander spectaculair uitzicht. En dan de verschillende gekleurde meren zoals Lago Colorada en Lago Verde. Een indrukwekkend en kleurrijk gebied waar je niet uitgekeken raakt. Elke dag is weer een aaneenschakeling van hoogtepunten op het gebied van natuurschoon. De verschillende kleuren in de meren worden gevormd door de algen die in het water voorkomen. En deze algen zijn weer voedsel voor de vele flamingo's. Ook het wit van het zout geeft een contrast aan de foto.........

'461288' door CBurgstad '461288' door CBurgstad

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Salar de Uyuni

CBurgstad

Tijdens de 3-daagse jeeptour van Uyuni, over de zoutvlakte en het uitgestrekte meren gebied naar Chili, kijk je je ogen uit. Telkens is het landschap weer anders, maar aan één stuk door adembenemend mooi! Het verandert elke keer van kleur en van licht. Dit is één van de mooie meren in het gebied waar ditmaal ook flamingo's te zien waren.

'569579' door Fietser '569579' door Fietser

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Niks of ........

Fietser

Fietsen over de Salar de Uyni was voor mij een surrealistische ervaring. Vond het bizar mooi. Fietsen in het grote "niks" en ultiem genieten van de grootte leegt. Mijn absolute hoogtepunt van de Zuid Amerika trip.

'491716' door Fietser '491716' door Fietser

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

LEEGTE !!!!

Fietser

Heb veel schitterende wegen op de wereld gefietst, maar de Salar Uyuni is toch wel een van mijn absolute hoogtepunten. 100 km fietsen in het niets. Surrealistisch. Wel even openen om van de leegt te kunnen genieten. Zal niet de prijs winnen, maar een geweldige ervaring die niet vast is te leggen.

'496279' door Fietser '496279' door Fietser

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Zinderende beelden

Fietser

Op de schitterende "Salar" krijg je soms de prachtigste beelden te zien. Dit vind ik zelf een heerlijke foto. Fietsers in beeld en op de achtergrond de zinderende warmte die opstijgt van het oppervlakte.

'461801' door Fietser '461801' door Fietser

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Salar de Uyuni 2

Fietser

We fietsten vanuit Tahua het grootte niets op. Slechts een eindeloze horizon. Langzaam doemt er een stipje op die steeds groter word en uiteindelijk herken je een eiland op de zoutvlakte. De foto is genoemen op het eiland richtig Tahua met op de achtergrond een grote vulkaan.

'497936' door Fietser '497936' door Fietser

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Vulkaan en Lama's

Fietser

Dit is een foto met gemengde gevoelens. Mijn eerste foto met mijn reserve toestel. Een paar uur geleden was mijn foto toestel gestolen in Tahua. Een 330 m verderop. Wij kamperen aan de rand van de Salar Uyuni en gaan morgen de zoutvlakte op. Die nacht slecht geslapen. Steeds aan de foto's denken en hopen dat de burgemeester van het dorpje mijn toestel tevoorschijn krijgt.