Bolivia

Relaxen in Copacabana

sanderruben was hier op 2019-09-30 Gepost op: 2019-10-26 6 reacties.

Veel mensen kennen Copacabana alleen van het plaatsje in Brazilië waar het altijd feest is en de temperaturen een stukje hoger liggen dan in de Boliviaanse variant. De Boliviaanse variant is naar onze mening een stukje interessanter en een ideale plek om een dag of drie te verblijven en lekker te relaxen, voordat je waarschijnlijk richting het hectische La Paz, Puno of Cuzco gaat.

Wanneer je een aantal dagen in Copacabana bent, dan zal je al snel merken dat het leven rondom "The White Anchor" draait om toerisme, maar wie hieraan voorbij gaat, zal al snel merken dat het een relaxte plek is.

Wij verbleven in Parentheses Cabins aan de rand van Copacabana, tussen de boeren met uitzicht over de aardappelvelden en een lama, varken en schapen als buren. Lopen naar het centrale plein is 15 minuten en een taxi 5 minuten voor 15 Bolivianos.

Wij kregen van meerdere mensen te horen dat in Copacabana niet zoveel te beleven valt, maar wanneer je iets verder kijkt, valt er genoeg te doen.

Isla del Sol

Dit is de meest populaire (en meest toeristische) activiteit doe je kan doen bij Copacabana. Ondanks de vele boten die naar het eiland gaan en de korte tijd die je op het eiland doorbrengt als je een dagtrip maakt, behoort dit toch wel tot de must do’s als je in Copacabana bent. Je wordt na ruim een uur varen afgezet op een punt waar je Isla del Sol op komt en vervolgens in een minuut of 50 een route volgt welke je vervolgens weer bij Yumani Port brengt, waarna de boot je weer meenemer voor een ruim uur durende tocht terug naar Copacabana.

Op het eiland vind je tijdens je route de Pilcokaina zonnetempel, een uitzichtpunt waarbij je een mooi uitzicht hebt over Isla de Sol en Isla de la Luna en uiteindelijk loop je door het dorpje Yumani via de Inca trappen naar de Yumani Port.

Het is eventueel ook mogelijk te blijven overnachten op het eiland.

Playa Blanca & Islas Flotantes

Er zijn bij Copacabana drie drijvende rieteilanden. Niet zoals bij Puno, maar deze zijn dan ook niet toeristisch, althans, als je naar de juiste gaat. Wanneer je je door een taxi laat afzetten bij Playa Blanca of het dorpje Cañi (30 Bolivianos), dan kom je uit bij de minst toeristische van de drie, waar je zelfs nog je eigen forel kan vangen, voordat deze in de pan verdwijnt.

Vanaf het punt waar je wordt afgezet kan je vervolgens naar beneden lopen en volg je de borden Playa Blanca, wat een paar honderd meter lopen is. Wanneer je het weggetje naar boven bent gelopen, kijk je prachtig uit over het witte strandje, wat je in de meeste gevallen voor jezelf hebt.

Voordat je het pad op loopt richting Playa Blanca kom je langs de drie minder toeristische drijvende eilanden en wij hebben op de terugweg geluncht op het verste eiland, gezien vanaf Playa Blanca. Hier konden wij zelf onze forel uit het water scheppen en deze verdween letterlijk een minuut later schoongemaakt en wel in de pan. Vervolgens kwam de forel 5 minuten later (jammer genoeg gefrituurd) met pappas fritas op een bord naar buiten voor 30 Bolivianos.

Vanuit hier is het een gemakkelijke wandeling van zo’n anderhalf uur terug naar Copacabana, waarbij je tussen de lokale bevolking door loopt die aan het werk zijn op het platteland.

Beklimmen van Cerro El Calvario

Copacabana is gebouwd tussen twee heuvels, waarvan El Calvario er één is. Deze heuvel kan je redelijk gemakkelijk beklimmen voor een prachtig uitzicht over Copacabana. De klim naar boven kost je ongeveer 45 minuten, maar wordt dubbel en dwars beloond wanneer je op de top staat. Op de top vind je ook een aantal dames die kleine versnaperingen, water, fris en soms bier verkopen.

De heuvel staat tevens bekend als bedevaartsoort en je komt dan ook op je weg naar boven diverse kruizen tegen, kan je aan de top religieuze voorwerpen kopen en zou het zomaar kunnen dat je een sjamaan aan het werk ziet.

Forel eten bij Aries

Heb je geen tijd om naar Islas Flotantes te gaan, maar wil je wél verse forel eten? Ga dan naar Aries, bij kiosk 12. Je vind de rij met kiosken wanneer je naar links loopt over de "boulevard", wanneer je met je gezicht richting het witte anker kijkt. Voor 25 Bolivianos krijg je hier vers gebakken forel met "papas fritas" en rijst.

0
6

Foto's bij dit blog

Het uitzicht vanaf Isla del Sol richting Isla de la Luna
Playa Blanca
Islas Flotantes
Het uitzicht over Copacabana vanaf de top van Cerr
Verse forel eten bij Aries
Alle blogs van sanderruben
 

6 reactie(s) bij "Relaxen in Copacabana"

 • profile image comment

  Van harte met je topblog vd week! Uitgebreide info en tips

  Door karinm • geplaatst op 2019-10-30 10:11:34
 • profile image comment

  Goede tips en een lekker leesbare blog, van harte gefeliciteerd met de titel topblog van de week

  Door agrotewal • geplaatst op 2019-10-29 07:29:33
 • profile image comment

  Hoi Sander, Wat een leuke blog en voor mij zeer herkenbaar! Gefeliciteerd met deze topblog! Groet, Marcel

  Door Dalix • geplaatst op 2019-10-28 20:59:02
 • profile image comment

  Van harte gefeliciteerd met je topblog!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2019-10-28 14:13:09
 • profile image comment

  Beste Sander, hartelijk dank voor je uitgebreide blog! Erg fijn en overzichtelijk beschreven met een aantal prachtige tips en goede informatie voor de liefhebbers die dit nog op hun bucketlist hebben staan. De foto's hierbij maken je verhaal compleet. We hebben deze tekst dan ook verkozen tot de Topblog van de week. Gefeliciteerd en hopelijk deel je nog veel meer mooie reiservaringen met ons. Groeten de redactie.

  Door REDACTIE • geplaatst op 2019-10-28 10:09:38
 • profile image comment

  Interessant en goeie tips!

  Door Elleke • geplaatst op 2019-10-28 05:34:38

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.