Potosi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Maragua krater Bolivia

Potosi,
Bolivia


Op de foto is de Maragua krater te zien, deel van de Cordillera de los Frailes bergketen in Bolivia. Een bijzonder, en vooral prach-tig gebied om te wandelen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor trekkings in dit gebied. Van korte wandelingen binnen een dagdeel, tot 4 daagse trekkings. Een mogelijkheid is om te starten vanuit Sucre, vanwaar je met een gids per jeep naar Chataquila kunt gaan om daar de tocht te starten.

Het gebied is gekleurd in prachtige pastel tinten in haast onnatuurlijke patronen. Er zijn verschillende theorieën over hoe de krater ontstaan is. Er zijn in ieder geval fossielen gevonden van schelpdieren, wat er op lijkt te wijzen dat dit gebied ooit deel heeft uitgemaakt van een zee.

Wandelingen in dit gebied brengen je door dorpjes van de Jalq’a en langs de landbouwveldjes en vele ezels rond de dorpjes. De pastelkleurige bergen en kloven worden hier en daar afgewisseld met een contrasterende groene boom.

Net als de Salar de Uyuni is dit een haast buitenaards gebied. Maar wel met een weer heel ander landschap. Met weer andere pasteltinten. En andere geluiden die opvallen in de stilte. En, ook niet geheel onbelangrijk, het gebied wordt minder druk bezocht. Voor wie niet van wandelen houdt zijn er excursies per jeep mogelijk. Maar wandelen is naar mijn idee de beste manier om de grootsheid en de rust van dit landschap te kunnen ervaren.