Potosi

Bolivia | Met de Ferrobus van Potosi naar Sucre

dannydekoning was hier op 2014-08-14 Gepost op: 2014-11-23 2 reacties.
Bekijk hier het compilatie filmpje:

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversen

Weinig reizigers maar ook Bolivianen weten van het bestaan van deze treinreis af. Deze verkapte bus die op een treinrails rijdt kan alleen geboekt worden voor de dinsdag en donderdag. Je kan het het eigenlijk niet boeken. Je moet op de dag zelf om 7:00 uur kaartjes kopen bij het treinstation van Potosi. Als je bijvoorbeeld een dag van te voren naar het treinstation gaat om kaartjes te kopen heeft dat geen enkele zin. Zoals ik eerder schreef weten weinig mensen van het bestaan af. Zo ook onze taxichauffeur die ons er van verzekerde dat er geen trein zou gaan van Potosi naar Sucre. Voor het dichte treinstation zei de taxichauffeur luidkeels "No train, no Train". Het was nog vroeg (6:20) en de normaal zo drukke stad Potosi zag er nu toch wel grimmig en verlaten uit. Met enige aarzeling hebben we(mijn vriendin en ik) ons toch maar laten afzetten voor het dichte hek van het treinstation. Twee minuten later was daar ineens de treinstationsbeheerder die ons binnen liet. Stipt op tijd (7:00 uur) hadden wij onze kaartjes binnen. Al snel kwamen we er achter dat wij de enige buitenlanders zouden zijn. Nadat onze backpacks op het dak ingeladen waren reden we rond acht uur tussen de locals richting Sucre. Een prachtige maar toch wel langzame treinreis door het berglandschap van Bolivia. Je rijdt ook door kleine dorpjes waar mensen worden afgezet en worden opgehaald. Rond 15:00 uur kom je aan in Sucre. Een zeven uur durende reis dus. In vergelijking met de bus (duurt rond de 2,5 uur) is dit een aardig verschil. Maar als je iets anders wilt omdat je bijvoorbeeld daarvoor ook al veel met de bus gereisd hebt biedt deze treinreis zeker een goed alternatief!
0
2

Foto's bij dit blog

Met de "treinbus" van Potosi naar Sucre!
Alle blogs van dannydekoning
 

2 reactie(s) bij "Bolivia | Met de Ferrobus van Potosi naar Sucre "

  • profile image comment

    Jammer nog geen reacties op dit toch echt ongebaande pad verhaal. Wel meer een tip dan een blog, maar zeker eentje om te onthouden!

    Door abytravel • geplaatst op 2014-11-25 09:33:18
  • profile image comment

    Leuk idee en een leuk filmpje!

    Door corriedewinter • geplaatst op 2014-11-25 09:29:51

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.