Potosi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Potosi image

Bolivia | Met de Ferrobus van Potosi naar Sucre

Potosi
Bolivia
Dannydekoning

Bolivia | Met de Ferrobus van Potosi naar Sucre

Bekijk hier het compilatie filmpje:

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversen
Weinig reizigers maar ook Bolivianen weten van het bestaan van deze treinreis af. Deze verkapte bus die op een treinrails rijdt kan alleen geboekt worden voor de dinsdag en donderdag. Je kan het het eigenlijk niet boeken. Je moet op de dag zelf om 7:00 uur kaartjes kopen bij het treinstation van Potosi. Als je bijvoorbeeld een dag van te voren naar het treinstation gaat om kaartjes te kopen heeft dat geen enkele zin.

Zoals ik eerder schreef weten weinig mensen van het bestaan af. Zo ook onze taxichauffeur die ons er van verzekerde dat er geen trein zou gaan van Potosi naar Sucre. Voor het dichte treinstation zei de taxichauffeur luidkeels "No train, no Train". Het was nog vroeg (6:20) en de normaal zo drukke stad Potosi zag er nu toch wel grimmig en verlaten uit. Met enige aarzeling hebben we(mijn vriendin en ik) ons toch maar laten afzetten voor het dichte hek van het treinstation. Twee minuten later was daar ineens de treinstationsbeheerder die ons binnen liet. Stipt op tijd (7:00 uur) hadden wij onze kaartjes binnen. Al snel kwamen we er achter dat wij de enige buitenlanders zouden zijn. Nadat onze backpacks op het dak ingeladen waren reden we rond acht uur tussen de locals richting Sucre. Een prachtige maar toch wel langzame treinreis door het berglandschap van Bolivia. Je rijdt ook door kleine dorpjes waar mensen worden afgezet en worden opgehaald. Rond 15:00 uur kom je aan in Sucre. Een zeven uur durende reis dus. In vergelijking met de bus (duurt rond de 2,5 uur) is dit een aardig verschil. Maar als je iets anders wilt omdat je bijvoorbeeld daarvoor ook al veel met de bus gereisd hebt biedt deze treinreis zeker een goed alternatief!

Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij "Bolivia | Met de Ferrobus van Potosi naar Sucre "

 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 25 Nov 2014 | 09:29:51

  Leuk idee en een leuk filmpje!

  Bericht aangepast op 08:12:06
 • profile image comment
  Door Abytravel• geplaatst op 25 Nov 2014 | 09:33:18

  Jammer nog geen reacties op dit toch echt ongebaande pad verhaal.
  Wel meer een tip dan een blog, maar zeker eentje om te onthouden!

  Bericht aangepast op 08:12:06