Potosi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Potosi image

Potosi

Potosi
Bolivia
Montsemario

14-16 oktober: het zuiden van Bolivia

14 oktober: Potosí
Potosi is weer een totaal andere stad dan La Paz of Sucre. Vergane glorie. Veel kerken en veel vervallen monumentale panden. En ook dat heeft zijn charme. Het was er ook inderdaad een stuk kouder en stuk-ken minder toeristisch. Hier hebben we het Muntmuseum bezocht. Dit was een kolossaal gebouw in het centrum van de stad waar de Spanjaarden het zilver uit een dichtbijzijnde berg haalden (of eigenlijk hun slaven, natuurlijk) en hier smolten en er vervolgens munten van maakten (onder andere).
We zijn er er maar een middag en een ochtend geweest want we hoorden dat de dag daarop de laatste dag was waarop je tussen provincies mocht reizen.


15 oktober: Reis naar Uyuni
In de ochtend hebben we afscheid van Potosi genomen. Lekker gewandeld door de bijzondere straten waar geen toerist te vinden was. Heerlijk. Zo rond het middaguur zijn we met de microbus naar de Busterminal gegaan. Een microbus is een een klein busje waar zo’ n 10 mensen in passen. Het zijn de lokals die hier gebruik van maken: ze stappen in en uit wanneer het ze schikt en geven de chauffeur een kleine bijdrage (tussen de 10 en 20 eurocent).
De reis naar Uyuni was lang en hobbelig. Het merendeel van de weg is niet geasfalteerd en dat merk je. Montse heeft wel lekker kunnen slapen.
Eenmaal in Uyuni bleken we 2 uur te hebben om onze 3-dagen reis door de zoutvlakte, meren en nationale parken van dit deel van Bolivia te regelen. En dat is gelukkig gelukt. Ook onze busrit van Uyuni naar de Argentijnse grens van over 4 dagen is geregeld.


16 oktober: Verkiezingen!... en dus gestrand in Uyuni
Vandaag heeft Bolivia stilgestaan. Geen auto’s op straat. Alle winkels dicht. Alleen de winkeltjes die flesjes en snacks verkopen zijn opengegaan. En de tentjes die normaliter een terrasje hebben, hebben deze vandaag niet gebruikt. „ De politie controleert. Vandaag mag het niet“ hebben we meerdere keren gehoord. Uyuni is sowieso een Wild West achtig stadje. In de middle of nowhere. Bestaat alleen vanwege het toerisme. Ga maar na hoe zo’ n stad eruit ziet op zo’n dag. Dus hebben we lekker uitgeslapen, gewandeld, tv gekeken en nu zijn we bezig met deze blog. Ook hier ontzettend sloom internet. Toch, en dankzij de overvloed aan tijd wederom een paar foto’s geupload (zie link in blog „foto’s!!!“).

We hebben veel zin in morgen. We zijn dan 3 dagen lang al helemaal in de middle of nowhere. In gebieden waar geen stromend water is, of mobile bereik. Maar het wordt prachtig: google ‘salar uyuni’ of ´uyuni lagoon’ en klik dan op afbeeldingen!