La Paz reisblogs

11 oktober: Tiwanaku ruïnes en middagje La Paz

montsemario was er (tot 11 okt 2011) Gepost op 13 okt 112 reacties

De avond van 10 oktober zijn we van Copacabana naar La Paz met de bus gereden (waarvan een deel met de ferry). Grappig gezicht, overigens, om de bus in een grote houten boot te zien inrijden. De passagiers gingen in een kleine (onverlichte) speedboot naar de overkant. Zo rond 10 uur ´s avonds zijn we in La Paz aangekomen. Gelukkig hadden we in Copacabana nog even snel een hotelletje geregeld.
De volgende ochtend (11 oktober) zouden we om 8 uur worden opgehaald in ons hotell door de gids om naar de ruïnes van Tiwanaku te gaan (dit hadden we in Copacabana geregeld). Helaas werd ons geduld op de proef gesteld (zoals de reisgids ons al waarschuwde) en werd het 9 uur. Na een busrit van 1,5 uur met 9 medepassagiers in een zeer oude gammele bus die nog net niet uit elkaar viel, kwamen we aan bij de ruïnes. Eerst naar 2 musea geweest, waar onze gids ons een geode uitleg gaf over de Inca mytologiën en over de geschiedenis. Hierna zijn we naar buiten gegaan en hebben we de ruïnes zelf bekeken. Heel interessant om te zien met de uitleg van de gids. En als bonus kregen we bezoek van de president van Bolivia (Evo Morales!). We zagen hem aankomen met helicopter en hebben hem van zeer dichtbij gezien toen hij de Boliviaanse vlag heiste bij het hoofdplein van de ruïnes. We denken dat hij een soort van wetenschappelijke stichting ten behoeve van de ruïnes kwam inaugureren. Je hebt best veel fantasie nodig, maar met de uitleg van de gids erbij was het best indrukwekkend om de ruïnes gezien te hebben. Type ¨Tiwakanu¨ in bij google om een beter idée te krijgen.
Na de lunch (lamasteak) zijn we terug gereden naar La Paz en hebben we nog iets mee kunnen krijgen van deze grote stad. De voornaamste indrukken zijn drukte, massa´s mensen, onveilig gevoel, niet onze favoriete bestemming dus, maar goed om eventjes gezien te hebben. Toen het donker werd zijn we maar terug gegaan naar ons hotel om nog iets mee te krijgen van de wedstrijd Bolivia-Colombia (helaas geresulteerd in verlies van Bolivia met 1-2 in de laatste minuut!). Tot Mario´s genoegen was het heel de avond voetbal, later werd hij getrakteerd op Uruguay-Paraguay en later op Venezuela- Argentinië (met onverwacht verlies van Argentinië).
De ochtend daarop zijn we naar Sucre gevlogen (verslag Sucre volgt).

montsemario Positie 3641 (20 p.) Lid sinds 16-07-2011 Foto's en tips: 0 Blogs: 43 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

5, 14 en 15 januari: Phnom Penh
0 3
Gepost op 15 januari
Cambodja Phnom-Penh
6-13 januari: Zon, Zee, Sihanoukville
4 4
Gepost op 12 januari
Cambodja Sihanoukville

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Super leuk!! heb het even gegoogled!! Ziet er mooi uit!!
Geniet er van!!
Maar amiga, mis je wel en kan niet wachten om alles te horen en foto's te zien! :D

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Leuk dat jullie zo genieten. Mooie beschrijving van de reis.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.