La Paz

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Takesi trail

La Paz,
Bolivia


De[url="www.bolivia-traveltours.com/.../takesi-trail.php" target="_blank"] takesi trail [/url]is een tocht langs een eeuwenoud Incapad in Bolivia. De tocht begint in het koude hoogegergte en eindigt in het mooie groene tropische laagland, op ongeveer 1200 meter hoogte. Het is een driedaagse trektocht. Je gaat vanuit La Paz met prive vervoer naar de San Francisco Mine, vergeet niet om van het fantastische uitzicht onderweg te genieten. Bij de San Francisco Mine aangekomen wordt de bagage op ezels geladen en begint een moeilijke klim naar boven, om na ongeveer 2 uur een pas op 4850 meter te overbruggen. Dit is het moeilijkste en zwaarste stuk van de trail, vooral het laatste stuk was zwaar, mede door de ijle lucht en de steile klim. Je moet om de 15 stappen rusten, toch was het goed te doen.
Eenmaal over de pas is het alleen nog naar beneden lopen en je krijgt vanaf de eerste stap naar beneden weer lucht. Het pad gaat trapsgewijs naar beneden. En je hebt een prachtige zicht op de Andes gebergte, waaronder de 5868 meter hoge Nevado Mururata. Na ongeveer 4 uur bereik je het eerste kamp waar je overnacht. De tenten worden opgezet door de dragers en er is een antiseptisch toilet. Zelfs die wordt op de ezels meegenomen.
De tweede dag daal je verder af door een prachtig gebied, met veel varens, baardmossen en een grote varieteit aan bloemen, waaronder veel ochrchideen. Soms is het woud dicht en dan weer met mooie doorkijk. Het wordt steeds warmer en vochtiger. De tocht voert langs het dorpje Taquesi, waar deze trail zijn naam aan dankt.
De derde dag maak je een korte wandeling naar het dorpje Chojlla Mine waar je voor de middag aankomt dan nog een stukje wandelen naar de stad Yanachachi waar het vervoer klaar staat om je terug te brengen naar La Paz. Wij vonden het een geweldige trail om te lopen. Zie voor [url="http://www.google.nl/search?q=takesi+trail&hl=nl&biw=1040&bih=736&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Kwj1TfnvK4eaOsHQxKgH&ved=0CEEQsAQ" target="_blank"]foto's [/url] waar ook een door mij geplaatste reis reporter foto in staat.