Beni foto's & tips

'215922' door petey '215922' door petey

BoliviaBeni

BoliviaBeni

Zonsondergang in de..

petey

Afrika, Afrika heeft toch zulke mooie zonsondergangen... tenminste dat dacht ik. Totdat we de Amazone introkken samen met een gids in een uitgeholde boomstam als boot. We gingen even kijken hoe de zonsondergang zou zijn hier in de Amazone. Nou ik moet zeggen dat ik bijzonder verrast was, hoe mooi de effecten met het water, wolken en de verkleuring van de lucht zo'n schouwspel geeft. Je kan er naar blijven kijken, je kan er foto's van blijven maken elke keer word de lucht mooier, of bijzonderder. Grappig, dat je voor zoiets moois wat elke dag plaats vindt niks hoeft te betalen. De foto heeft een beetje ruis dat is bewust gedaan, zodat een beetje sfeer krijgt (tenminste dat vind ik). Het is ook bewust een iets donkerede foto zodat je oog gelijk naar de zon trekt om daarna pas de hele foto te zien. Ik hoop dat het wat geworden is en dat mijn bedoeling en sfeer een beetje overkomen!?

'248574' door Lola '248574' door Lola

BoliviaBeni

BoliviaBeni

Visvangst

Lola

Visvangst in de Pampas, Bolivia. De vis was wat groot en spartelde nogal wild, dus deze watervogel had er nog een 'zware dobber' aan voordat hij zijn vrijdagse visje kon verorberen.

'219791' door Lola '219791' door Lola

BoliviaBeni

BoliviaBeni

Jungle flower

Lola

Tijdens een driedaagse boottocht door de jungle van Boliva (Madidi NP) nabij Rurrenabaque, ontdekte ik tijdens een wandeling door de donkere, dichte bush bush deze jungle bloem. Als iemand de naam weet hoor ik het graag. Ik ben het vergeten en google levert me in dit geval helaas niks op... * Het schijnt de Heliconia te zijn, waarvan er zo'n 100 soorten zijn (met dank aan de familie Koolen!).

'199286' door lucenlucy '199286' door lucenlucy

BoliviaBeni

BoliviaBeni

Paradijsvogel op de..

lucenlucy

Tijdens onze privé pampatour over de Rio Yacuma passeerden we één enkele keer deze prachtige paradijsvogel. Zij was de moeder die op het nest zat. Verderop kwamen we ook anderen tegen, maar de moeder stond er het mooiste op!

'248517' door Lola '248517' door Lola

BoliviaBeni

BoliviaBeni

Mono!

Lola

Als je naar de Boliviaanse jungle gaat en je wilt veel wildlife zien, dan zit je in de Pampas op de juiste plek. Tijdens de driedaagse boottocht kom je oog in oog te staan met apen, alligators, kaaimannen, vogels, zoetwaterdolfijnen, etc. De doodshoofdaapjes zijn erg nieuwsgierig en brutaal. De gidsen maakten ons er regelmatig op attent door "Mono! Mono!" te roepen, Spaans voor "Aap! Aap!".

'238683' door thewanderer '238683' door thewanderer

BoliviaBeni

BoliviaBeni

Amazone woud at Madid

thewanderer

De amazone, piranha's, kaaimannen, roze zoetwaterdolfijnen. In de buurt van Rurrenabaque is het Madidi reservaat waar je prachtige jungle en pampas tochten kunt genieten. En natuurlijk het prachtige beeld van de amazone die het landschap doorkruist.

'197667' door thewanderer '197667' door thewanderer

BoliviaBeni

BoliviaBeni

Rurrenabaque Bolivia,

thewanderer

In de buurt van La Paz, alleen zo'n 3500 meter lager, ligt een goed bereikbaar deel van het Boliviaanse Amazonegebied. Hier kan je de jungle en de pampas in. Deze foto is gemaakt tijdens een pampas tour, veel wildlife langs de rivier. Daarnaast kan je zwemmen tussen de roze zoetwaterdolfijnen, piranha's vissen en op zoek naar anacondas. Origineel formaat, vanuit de boot gemaakt met 70-300 lens.

'199287' door lucenlucy '199287' door lucenlucy

BoliviaBeni

BoliviaBeni

Wereldbol door...weer

lucenlucy

Op de dag dat wij over de Rio Yacuma voeren had het voor het eerst in drie weken tijd niet geregend. Op deze foto zie je dat de zon op het bijna zwartkleurige water reflecteert, waardoor de boom en haar weerspiegeling op een wereldbol lijken. Later die dag klaarde het helemaal op en werden de platen nog mooier.

'285525' door 1976Ben '285525' door 1976Ben

BoliviaBeni

BoliviaBeni

Het meer bij de...Cha

1976Ben

De Chalalan ecolodge is waarschijnlijk de meest upscale ecolodge van Bolivia. Alles perfect in evenwicht. Het beheer is volledig in handen van mensen uit de nabijgelegen gemeenschap San José, waaraan het verdiende geld ook ten goede komt. Zelfs door National Geographic als parel van het eco toerisme bestempeld en in schril contrast met de extreem goedkope jungle trips die Bolvia ook heeft. Volgens de gids is de lodge reeds bezocht door Angelina Jolie & Brad Pit, Harrison Ford, Jim Carrey en andere sterren ;). Het meer is zoals je kan zien heerlijk en ondanks dat er kaaimannen in zitten, kun je er prima in zwemmen.

'221080' door Lola '221080' door Lola

BoliviaBeni

BoliviaBeni

Merry X-mas!

Lola

Met deze vlinderfoto wil ik alle reisreporters hele fijne kerstdagen en alvast een mooie jaarwisseling toewensen! De kleuren deden me aan kerst denken... We waren in de jungle van Bolivia en deze vlinders verdrongen zich bij, ja bij wat eigenlijk? Ik zag niets anders dan vlinders en modder naast de rivier, dus wat ze nou aantrok...? Het was wel een prachtig gezicht. Groetjes, Eva

'410323' door dvanderwaals '410323' door dvanderwaals

BoliviaBeni

BoliviaBeni

Krokodil

dvanderwaals

Deze foto is genomen in de moerassen bij Rurrenabaque, Beni, Bolivia. Met een kleine boot op zoek naar krokodillen. Deze krokodil kwam uiteindelijk toch wel erg dicht bij de boot!

'248453' door Lola '248453' door Lola

BoliviaBeni

BoliviaBeni

Croc

Lola

Als je naar de Boliviaanse jungle gaat en je wilt veel wildlife zien, dan zit je in de Pampas op de juiste plek. Tijdens de driedaagse boottocht kom je oog in oog te staan met enorm veel alligators en kaaimannen, aapjes, vogels, zoetwaterdolfijnen, etc. Het was soms net een dierentuin, zoveel dieren zie je in korte tijd!

'178214' door petey '178214' door petey

BoliviaBeni

BoliviaBeni

Zonsondergang in de..

petey

Het heette de sunsetbar waar we zaten om van de zonsondergang te genieten en zoals je kan zien hebben ze die naam niet voor niets gekozen. Wat een schouwspel van prachtige kleuren! Het blijft mooi om naar terug te kijken. Graag groot openen voor een beter beeld ;-)

'183031' door Lola '183031' door Lola

BoliviaBeni

BoliviaBeni

Squirrel monkey

Lola

Een van de kleine, springerige squirrel monkeys tijdens een drie daagse tour door de Pampas nabij Rurrenabaque, in de jungle van Bolivia.

'410327' door dvanderwaals '410327' door dvanderwaals

BoliviaBeni

BoliviaBeni

Slang!

dvanderwaals

Op weg van Rurrenabaque, Beni, Bolivia naar de moerassen zijn we even gestopt voor deze slang die midden op de weg lag te zonnebaden.

'357130' door tomvh '357130' door tomvh

BoliviaBeni

BoliviaBeni

Red howler monkey

tomvh

Een red howler monkey, met zijn staart om de tak gekruld, zat mij aan te staren terwijl ik naar hem zat te kijken. In het zonlicht geeft zijn rooie vacht een mooie glans. Deze foto heb ik genomen terwijl we in een kano zaten op een van de vele vertakkingen van de Amazone rivier in Bolivia. Prachtige tocht met enorm veel wildlife!

'218932' door Lola '218932' door Lola

BoliviaBeni

BoliviaBeni

Staring monkey

Lola

Tijdens een boottocht door de Pampas van Bolivia, zag ik dit doodshoofdaapje dat aan het spelen was met zijn apenvriendjes. Maar zijn nieuwsgierigheid overwon en hij kwam even kijken wie we waren. De Pampas zijn door de open ligging aan het water uitermate geschikt voor het spotten van wildlife, zoals o.a. apen, vogels, krokodillen, kaaimannen, Caipiara's, anaconda's en de fameuze zoetwaterdolfijn.

'237999' door thewanderer '237999' door thewanderer

BoliviaBeni

BoliviaBeni

Vier op een rij

thewanderer

Tijdens een tocht door het amazonewoud bij Rurrenabaque was er volop leven langs de oevers. Het leukste vond ik zelf eigenlijk de schildpadden die iedere keer zo mooi op een rijtje zaten in de zon. Zo ook hier. Het genieten was maar een enkeltje, op de terugweg 2,5 uur lang in de stromende regen (zonder regenkleding) gezeten. Op mezelf inpratende, het regent niet, het is niet koud...

'216717' door thewanderer '216717' door thewanderer

BoliviaBeni

BoliviaBeni

Will a kiss turn them

thewanderer

'Toads', not the pretiest creatures around... Tijdens een pampas tour in Bolivia dichtbij Rurrenabaque heb ik deze beestjes mogen spotten, eerst met een zaklamp, vervolgens met de camera vastgelegd. Het zijn niet de mooiste beestjes en na de monsters van de galapagos van gisteren is dit een "waardige" opvolger.. Hmm, de volgende keer maar mooiere 'wildlife' vastleggen. Of kan die kus helpen, en deze padden in iets moois veranderen?

'226182' door Lola '226182' door Lola

BoliviaBeni

BoliviaBeni

Caipibara familie

Lola

De Pampas bij de jungle van Bolivia, nabij Rurrenabaque, zijn door de open ligging aan het water uitermate geschikt voor het spotten van wildlife, zoals o.a. apen, vogels, krokodillen, kaaimannen, caipibara's, anaconda's en de fameuze zoetwaterdolfijn. Je ziet regelmatig hele families van caipibara's in of langs het water. De caipibara is het grootste knaagdier ter wereld.

'134943' door ruthvandebelt '134943' door ruthvandebelt

BoliviaBeni

BoliviaBeni

Zonsondergang

ruthvandebelt

Zonsondergang tijdens pampas tour in Rurrenabaque. Uitzicht bij sunset bar.

'398076' door leond '398076' door leond

BoliviaBeni

BoliviaBeni

Gieren die vleugels..

leond

Tijdens een 3 daagse tour de jungle in vanuit Rurrenabaque in Bolivia voeren we met een boot over de Beni rivier. Na een fikse regenbui waren de gieren nat geregend en stonden ze hun vleugels langs de oever van de rivier hun vleugels te drogen.

'178195' door petey '178195' door petey

BoliviaBeni

BoliviaBeni

Krokodillen tranen?

petey

Deze alligator lag zo lekker af te koelen op de oever, dat je er best dichtbij kon komen (1.5 meter afstand). Met een telelens is dit het resultaat geworden (ljikt wel een kattenoog). Ben benieuwd wat deze 2.5 meter alligator allemaal gezien heeft...

'219347' door Lola '219347' door Lola

BoliviaBeni

BoliviaBeni

Sunset Amazon

Lola

Deze foto is genomen tijdens een boottocht van drie dagen door de jungle van Bolivia, in het prachtige Nationaal Park Madidi nabij Rurrenabaque. Tegen het einde van de dag, als het tijd werd om onze tweepersoonstentjes aan de oever van de rivier op te zetten, werden we getrakteerd op zonsondergangen als deze, waarbij we de wolken weerspiegeld zagen in het bruine water van de rivier.