Beni

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Beni image

Zwemmen, tussen piranha's en kaaimannen, met.....

Beni
Bolivia
Thewanderer

Zwemmen, tussen piranha's en kaaimannen, met.....

Omringd door niets dan groen, de pure lucht inademen. In een rustig tempo met de stroom mee afdalen in het Madidi nationale park in Bolivia. Veel kaaimannen liggen roerloos langs de oevers, vogels, schildpadden. Het is stil, op het zachte ronken van de motor van de boot na en zo nu en dan een oerkreet van een 'howler monkey'. Volop natuurpracht in deze prachtige Amazone omgeving.

Na een heerlijke wandeling door de pampas, op zoek naar anaconda's (niet gezien) en een goede lunch was het tijd om te gaan vissen. Waarop is waarschijnlijk niet moeilijk te raden: piranha. Een stukje vlees aan de haak en gaan. Het is verbluffend hoe snel het gaat met het aan, de piranha's tonen zich ware 'monsters' en het duurt niet lang voor er een aantal zijn gevangen en wij door onze aas heen zijn. Ergens vind ik het niet erg, want staande op de wal vormde ik het beste maal dat al die muskieten zich konden wensen.

Na de visvangst varen we weer een eind terug, richting ons onderkomen. Passeren weer vele kaaimannen tot we stoppen op een relatief open plek, we mogen......... Zwemmen! Ja, hier tussen de piranha's en kaaimannen!!

Na een controle van het lichaam op wondjes duik ik het water in. Aangenaam en het is behoorlijk diep. Ik zwem iets richting de kant zodat ik met mijn voeten de modderige ondergrond kan voelen. Met een nieuwsgierige blik speur ik de omgeving af, niet uit angst, maar enthousiastme. Waar zijn ze, waar komen ze boven?

“Overthere”, gemist. Ik zwem die kant op, in de hoop dat ze zich dichtbij mij vertonen. Plotseling schrik ik, op nog geen halve meter van mij komt er één boven. Wow, zo dichtbij en indrukwekkend, deze roze zoetwater dolfijnen! Een adrenaline kickje maakt zich meester van me. Nog diverse keren komen ze in mijn nabijheid naar boven. Waanzinnig om deze 'schuwe' dolfijnen van zo dichtbij te mogen ervaren.

Terug bij het onderkomen ga ik even liggen lezen. Om uit te rusten en verdere muskieten te ontlopen. Ik glijd even met mijn hand over mijn rug, deze voelt aan als een maanlandschap door de tientallen muskieten beten. Fuck. Al duurt het niet lang voor ik mijn gedachten weer kan verzetten naar het zwemmen. Tussen de piranha's en kaaimannen, maar met roze dolfijnen!

Foto's

c3f52.jpg
c3f52.jpg
Thewanderer
a4b87.jpg
a4b87.jpg
Thewanderer