Beni reisblogs

Zwemmen, tussen piranha's en kaaimannen, met.....

thewanderer was er (tot 04 nov 2007) Gepost op 05 mrt 105 reacties

Omringd door niets dan groen, de pure lucht inademen. In een rustig tempo met de stroom mee afdalen in het Madidi nationale park in Bolivia. Veel kaaimannen liggen roerloos langs de oevers, vogels, schildpadden. Het is stil, op het zachte ronken van de motor van de boot na en zo nu en dan een oerkreet van een 'howler monkey'. Volop natuurpracht in deze prachtige Amazone omgeving.

Na een heerlijke wandeling door de pampas, op zoek naar anaconda's (niet gezien) en een goede lunch was het tijd om te gaan vissen. Waarop is waarschijnlijk niet moeilijk te raden: piranha. Een stukje vlees aan de haak en gaan. Het is verbluffend hoe snel het gaat met het aan, de piranha's tonen zich ware 'monsters' en het duurt niet lang voor er een aantal zijn gevangen en wij door onze aas heen zijn. Ergens vind ik het niet erg, want staande op de wal vormde ik het beste maal dat al die muskieten zich konden wensen.

Na de visvangst varen we weer een eind terug, richting ons onderkomen. Passeren weer vele kaaimannen tot we stoppen op een relatief open plek, we mogen......... Zwemmen! Ja, hier tussen de piranha's en kaaimannen!!

Na een controle van het lichaam op wondjes duik ik het water in. Aangenaam en het is behoorlijk diep. Ik zwem iets richting de kant zodat ik met mijn voeten de modderige ondergrond kan voelen. Met een nieuwsgierige blik speur ik de omgeving af, niet uit angst, maar enthousiastme. Waar zijn ze, waar komen ze boven?

“Overthere”, gemist. Ik zwem die kant op, in de hoop dat ze zich dichtbij mij vertonen. Plotseling schrik ik, op nog geen halve meter van mij komt er één boven. Wow, zo dichtbij en indrukwekkend, deze roze zoetwater dolfijnen! Een adrenaline kickje maakt zich meester van me. Nog diverse keren komen ze in mijn nabijheid naar boven. Waanzinnig om deze 'schuwe' dolfijnen van zo dichtbij te mogen ervaren.

Terug bij het onderkomen ga ik even liggen lezen. Om uit te rusten en verdere muskieten te ontlopen. Ik glijd even met mijn hand over mijn rug, deze voelt aan als een maanlandschap door de tientallen muskieten beten. Fuck. Al duurt het niet lang voor ik mijn gedachten weer kan verzetten naar het zwemmen. Tussen de piranha's en kaaimannen, maar met roze dolfijnen!

thewanderer Positie 15449 (0 p.) Lid sinds 09-08-2009 Foto's en tips: 165 Blogs: 16 Fans: 1

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Amazon view tijdens de trip
blogfoto nr. 2
Turtles along the river
blogfoto nr. 3
Zwem maatje?
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Tafelberg: "king of the world"
3 3
Gepost op 29 augustus
Suriname Jungle
Horseback riding in San Agustin
2 11
Gepost op 11 april
Colombia

Reacties bij deze blog

kokkeeri

Door: kokkeeri • Geplaatst op

brengt goede herinneringen aan Rurrenebaque en Bolivia boven. Ik heb nog een foto waar ik mezelf aan het wassen ben en een kaaiman voorbij zwemt.

dereizigers

Door: dereizigers • Geplaatst op

Schitterend, wat een ervaring. Maar eerst over de 'angst' heen zien te komen, zwemmen tussen piranha's en kaaimannen lijkt mij niet echt ideaal.

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Heel bijzonder, dit is wat ze in Costa Rica het Pura Vida noemen. Goed geschreven!

kuiken

Door: kuiken • Geplaatst op

Wat een leuk verhaal om te lezen. Kan me geheel voorstellen dat je wel even twijfelde of je dat water wel in moest, maar die dolfijnen maken alles goed. Leuk

mama-afrika

Door: mama-afrika • Geplaatst op

Erg leuk en boeiend geschreven, en wat een bijzondere ontmoeting!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.