Goedkoop Reizen

Reis als een vip met deze 5 ultieme LUXE for LESS-tips

Gepubliceerd: 01 nov 2017 0
Let’s face it. Iedereen houdt van tijd tot tijd van een beetje luxe. Daar hangt vaak een prijskaartje aan, maar dat betekent niet dat er geen creatieve oplossingen zijn voor een kleinere beurs. Luxe for less dus. We delen onze favoriete super-de-luxe én luxe for less reiservaringen. Kies wat bij je past. Of mix en match!



Zo bevrijd je je innerlijke hippie op de stranden van Bahia (Foto: Malou van Breevoort © Columbus Travel)



1. Bevrijd je innerlijke hippie op de stranden van Bahia, Brazilië 



Met zijn maar liefst duizend kilometer lange kustlijn heeft de Braziliaanse deelstaat Bahia voor ieder een strand. Er zijn lange zandstroken langs rode kliff en waar je urenlang kunt wandelen zonder een ziel tegen te komen, maar ook piepkleine onbewoonde eilanden met palmstranden en wilde, lege baaien.



Super-de-luxe



Een van onze favoriete plekken in Bahia is het dorpje Trancoso, dat in de jaren zeventig door hippies en surfers werd ‘ontdekt’. Pas in de jaren tachtig arriveerde elektriciteit en in de jaren negentig kwam er een geasfalteerde weg. Maar het hart van het dorpje is nog steeds verkeersvrij en heerlijk mellow. Waar anders ter wereld hangen sambaklanken en jasmijn in de lucht, gegrilde vis en marijuana? Als je jezelf wilt trakteren, ga dan uiteten bij Uxua Casa, een schitterend boetiekhotel te midden van varens, orchideeën en jasmijnbomen. De Nederlandse eigenaar Wilbert Das ontvangt hier rocksterren en andere beroemdheden, maar een tafeltje in het restaurant is uiterst betaalbaar en het eten tongstrelend, uxua.com.



Luxe for less



Luxe in Bahia is een zandstrand met palmen dat je slechts hoeft te delen met een handjevol surfers. Door zijn brede maar niet té brede baai en een jungleriviertje dat de oceaan in kronkelt, zijn we op slag verliefd geraakt op Engenhoca, in de buurt van het plaatsje Itacaré. Het strand is vooral geliefd onder surfers vanwege de krachtige maar veilige golfslag. Maar er is ook zat ruimte om met een boekje en een strandmatje op het zand te gaan liggen, onder ruisende palmen en op steenworp afstand van een houten barretje waar ter plekke vis voor je wordt gegrild.





Zo ga je ultiem relaxen op Sumba (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)



2. Ga ultiem relaxen op Sumba, Indonesië



Wij noemen het Indonesische eiland Sumba ook wel 'het nieuwe Bali'. Waarom? Omdat het alledaagse leven overeenkomt met het Bali van the old days en de landschappen er nog ongerept zijn. En dat op slechts twee eilanden verder naar het oosten!



Super-de-luxe



Het hippe ecoresort Nihiwatu werd begin deze eeuw opgezet door een surfkoppel, dat als een blok viel voor de charme van Sumba. De liefde voor de natuur klinkt door in de inrichting: veel hout en andere organische materialen. Toen wij er waren ontbrak het ons werkelijk aan niks, vanaf € 628, all in, nihiwatu.com.



Luxe for less



De noordkant van het eiland is iets minder paradijselijk, maar daarom ook een stuk goedkoper. Als je je reis bijvoorbeeld begint en eindigt in het Pondok Wisata Pantai Cemara-resortje, houd je misschien genoeg geld over om jezelf te trakteren op een overnachting in een duurdere accommodatie, zoals Nihiwatu. Pondok Wisata Pantai Cemara kan desalniettemin met recht als luxe for less worden omschreven; vanuit je kamer of villa stap je zo de zee in voor een frisse duik- of snorkelsessie en het personeel bedient je op je wenken. Als je er drie nachten of langer slaapt, krijg je een gratis afscheidsdiner op het strand, vanaf € 36, pesonasumba.com.





Zo kijk je wild in stijl in Zuidelijk Afrika (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)



3. Kijk wild in stijl in Zuidelijk Afrika



Safari is méér dan beestjes kijken vanuit een terreinwagen. Een moderne safarireis draait om de totaalbeleving. En daarbij mag een stijlvol logeerplekje midden in de Afrikaanse wildernis absoluut niet ontbreken.



Super-de-luxe



Welkom thuis in de Singita Pamushana Lodge in Zimbabwaans wildreservaat Malilangwe. Deze prachtige lodge kijkt uit over het Malilangwe Lake, waarin nijlpaarden, krokodillen en een groot aantal watervogels kind aan huis zijn. Een schitterend panorama van 180 graden, met in de verte visarenden, in de schaduwliggende nijlpaarden, rondscharrelende kudu’s en een grote verscheidenheid aan baobabs. Bekendheden als Brad Pitt, Angelina Jolie en de koning van Spanje huurden Singita Pamushana in zijn geheel af voor hun vakantie. Absoluut een van de mooiste wildlodges van Afrika. Ervaar hier de beste safari van je leven, € 2518, singita.com.



Luxe for less



Geen geld voor privéconcessie Singita? Bezoek dan Gonarezhou NP, dat vlak bij wildreservaat Malilangwe ligt. Een ongebaand pad ter grootte van Gelderland. Drie rivieren doorkruisen het gebied, dat deel uitmaakt van het Great Limpopo Transfrontier Park, waar ook het Krugerpark in Zuid-Afrika tot behoort. De beste manier om het natuurschoon te ervaren is door er te kamperen. Een must-see zijn de Chilojo Cliffs. Ook kun je de afweging maken om op safari te gaan in het regenseizoen. Let wel: sommige parken sluiten de deuren wegens slechte bereikbaarheid en de dieren laten zich minder gemakkelijk spotten. Een voorbeeld is de Zuid-Afrikaanse Karongwe River Lodge. Deze lodge ligt op een goede locatie aan de Makhutsi-rivier in Karongwe Private Game Resort. In dit privéreservaat kun je de Big Five spotten. Boek in november — het laagseizoen — een suite en profiteer van 66% korting op je boeking, mits je binnen dertig dagen vóór vertrek boekt, je betaalt dan € 188, specials4africa.com.





Zo overnacht je goedkoop in een Griekse designvilla op Santorini (Foto: Reisreporter jamievanommering)



4. Overnacht in een designvilla op Santorini, Griekenland



Wit. Héél veel wit. En hier en daar een beetje blauw. Door het kleurenpatroon van de opeengestapelde huisjes herken je het populaire, vulkanische eilandje Santorini uit duizenden.



Super-de-luxe



We weten niet hoe het met jou zit, maar bij ons roept een infinity pool met uitzicht onmiddellijk een gevoel van luxe op. Een goed voorbeeld is de Charisma Pool Suite van Charisma, vanaf € 690, charismasuites.com. Oók niet verkeerd: de infinity pool in de uit een grot gehouwen River Pool Suite Caldera Sea View van Canaves, vanaf € 450, canaves.com.



Luxe for less



Wat die dure hotels kunnen, kunnen wij ook, dachten een paar slimme locals. Ze verhuren hun gerenoveerde designaccommodaties mét infinity pool én uitzicht via Airbnb. En het mooie is: ze vragen slechts een fractie van de prijs die je in een duur hotel betaalt. Zo zit je voor slechts € 98 in Sensation Villa by Senses Collection, voor € 95 in de Traditional Cycladic Bougainvilea Villa, voor€ 80 in de Belle Etoile honeymoon suite en voor € 90 in de Luna Santorini Suites op de eerste rij, airbnb.nl.





Zo smul je van truffels in Zuid-Frankrijk (Foto: Reisreporter ElsB)



5. Smul van provençaalse truffels in Frankrijk



De truffel was voor de Grieken een geschenk van de goden. En sinds de renaissance wordt ze alom als teken van rijkdom en aanzien beschouwd. Fijnproevers reizen af naar de bosrijke regio Drôme Provençale, tussen Lyon en de Provence, waar maar liefst tachtig procent van alle Franse truffels wordt geproduceerd.



Super-de-luxe



De melanosporum, de prestigieuze zwarte truffel, kan tot wel € 800 per kilo opbrengen. Waarom de zwam zo duur is? Vraag en aanbod. Zijn bijzondere textuur en smaak dankt de truffel aan een symbiose met de wortels van de eikenboom en er zijn maar weinig plekken waar die optimaal tot stand kan komen. Het Franse Drôme Provençale is er een van. Neem er zelf de proef op de som. Hanane & Francis ontvangen in januari en februari gasten in hun landhuis Les Pierres voor lekker decadente truffelweekendjes. Je betaalt € 490, inclusief accommodatie voor twee personen, truffelmaaltijden en bezoek aan een truffelmarkt. Het hoogtepunt is de truffeljacht met een hond die is getraind om de geur van de zwam te herkennen, les-pierres.fr.



Luxe for less



Het Fête de la Truffe, dat elke februari in het dorpje Saint-Paul-Trois-Châteaux plaatsvindt, is een betaalbare optie om jezelf in een bijzondere setting op truffels te trakteren. Een dagkaart, waar in ieder geval een maaltijd bij is inbegrepen, kost circa € 30. Het Maison de la Truffe, in hetzelfde dorpje, is de aangewezen plek om je nog verder in de truffelcultuur te verdiepen, maisondelatruffe.com.



*Prijzen op basis van een tweepersoonskamer per nacht tenzij anders vermeld.


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Door: Vellah Bogle
In dit land kun je in 2024 het beste wonen (en nee, het is níét Nederland!)

Veel landen zijn fantastisch om te bereizen, maar er wonen is een tweede. Hoge huizenprijzen, een turbulent klimaat, slechte werkomstandigheden of een gebrek aan medische voorzieningen kan er al snel voor zorgen dat een land geen goede plek is om naartoe te emigreren. Datavergelijkingssite Numbeo zo...

Veel landen zijn fantastisch om te bereizen, maar er wonen is een tweede. Hoge huizenprijzen, een turbulent klimaat, slechte werkomstandigheden of een...