Valdés-schiereiland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Valdés-schiereiland image
Valdés-schiereiland image Valdés-schiereiland image

Valdés-schiereiland

Valdés-schiereiland
Argentinië
2globetrotters

Van B.A. naar de walvissen van Valdès

Ons avontuur is nu echt begonnen! Met onze omgebouwde Toyota Landcruiser rijden we van Buenos Aires naar het schiereiland Valdès, waar je in deze tijd van het jaar naar de walvissen kunt kijken die daar dan hun jongen grootbrengen. Zelfs vanaf het strand is het goed te zien.

Onderweg beleven we onze eerste kampeerervaringen en dat is lachen voor de belangstellende eigenaar van de camping. Verder moet onze reserveband nog op het dak worden gemonteerd. Die was er af omdat de auto anders niet in de container paste. Dat doe je in Argentinië bij een gomeria, waar ze dat heel snel voor elkaar hadden. We komen langs Mar del Plata en nog 2 kleinere badplaatsen, die veel leuker waren. Alleen, het regende en regende.... en er is weinig triester dan een badplaats in de regen.

We rijden dwars door de pampa's met koeien, koeien, koeien en koeien. Vlees is hier heel goed en goedkoop. En alle Argentijnen barbecuen op de parilla, die je overal op de campings tegenkomt. Vooral in de weekenden zijn de campings bezet en zie je hele families in de weer met hout sprokkelen, vuur maken en aanhouden en langzaam het vlees garen.

We komen in een heuse zandstorm terecht en overnachten aan de kust - daar hadden we wild moeten kamperen. Maar hier zijn we nog heel voorzichtig en komen bij een "kamperen bij de boer" spul terecht.

In Puerto Madryn ontmoeten we voor het eerst een heleboel reizigers en doen leuke kontakten op! En dan naar het schiereiland, waar we met een zodiac naar de walvissen gaan kijken. Wat een ervaring. Je kon het beest bijna aanraken...
en ze stoten ook nog tegen de boot. Pffff....Maar geweldig..

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Van B.A. naar de walvissen van Valdès"

  • profile image comment
    Door Corriedewinter• geplaatst op 04 Jan 2012 | 09:39:39

    Mooi zeg. Ben benieuwd naar het vervolg.

    Bericht aangepast op 08:14:13