Valdés-schiereiland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Valdés-schiereiland image
Valdés-schiereiland image Valdés-schiereiland image

Duiken met Zeeleeuwen, pinguing, walvissen en orca's.......

Valdés-schiereiland
Argentinië
Olofensing

Duiken met Zeeleeuwen, pinguing, walvissen en orca's.......

Vanuit Ushuaia zijn we via el calafate naar trelew gevlogen. Trelew ligt in het oosten van argentinie. Daar is een groot schiereiland welke tot nationaal park is uitgeroepen. Op het vliegveld van trelew nemen we onze auto in ontvangst. een fiat uno..... eenm beetje jammer zo'n klein koek blik. splinternieuw maar rijd voor geen meter. Maar goed we rijden een stuk over verharde wegen en vervolgens over onverharde wegen. Het autotje houd het prima maar daar is ook alles mee gezegd :-)
Onderweg stoppen we hier en daar om wat rond te kijken. Punta piramides schijnt er leuk te zijn om te gaan duiken. Daar rijden we dus eerst heen. Aangekomen reserveren we voor de dag erna een plek op de duikboot. Vervolgens willen we proberen om een walvissen tour te regelen. Dit plaatsje staat bekend om gegarandeerd walvissen, orca's etc. etc.
Bij navragen blijken de walvissen vertrokken..... We zijn 5 dagen te laat. Eerst dachten we dat het een grapje was maar uiteindelijk krijgen we overal hetzelfde te horen. We besluiten dus wat te gaan eten en dan richting ons slaap verblijf te rijden. Dit is een hotel/hostel helemaal in het puntje van het schiereiland. Het is een lang eind rijden. Weinig te zien en we worden er aardig moe van.
Eenmaal aangekomen hebben we nog wat tijd om te relaxen en daarna kunnen we eten. HEt eten maakt de rit meer dan goed. Dikke grote argentijnse steaks :-) Na het eten, moe en voldaan gaan slapen.
De volgende ochtend kunnen we naar het prive strand van het hotel. Er liggen daar tientallen elephant seals. Leuk om te zien en ranzig om te ruiken.... Ze zijn alleen maar aan het boeren, scheten laten en lui zijn.
Om elf uur rijden we dan naar punto piramides voor onze duik. We kunnen daar duiken met zeeleeuwen. Het gaat allemaal een beetje moeizaam bij de duikschool. We blijken de enige duikers te zijn. Het bootje waarmee we gaan is veel te klein en zou bij ons in nederland niet mogen varen. We hebben beide duikspullen gekregen waarmee we in nederland niet mee zouden willen duiken. Het hangt van elende aan elkaar. Maar tja je wil wel is wat.....
Eenmnaal op de boot zien we dat er wel erg weinig duikflessen aanwezig zijn. Bij navraag blijkt dat we een duikinstructeur mee hebben gekregen omdat we geen duikervaring hebben. Ze willen ons een introductie duik geven......
Na wat lachen en wat uitleggen dat dat niet nodig was worden extra flessen geregeld. We varen ruim een uur in het brakke bootje. Eenmaal aangekomen krijgen we ieder bijna de dubbele hoeveelheid lood mee. Kunnhen we goed op de bodem blijven zitten.... We plonzen het water in en wachten af. Het blijkt dat men hier niet rond zwemt maar wacht tot de beesten naar ons komen. Het duurt maar enkele minuten en dan worden we vergezeld van enorme zeeleeuwen. Zo'n 10-15 en een jonkie zwemmen om ons heen en vinden ons net zo interessant als wij hun. Na 45 minuten is heet mopoi geweest. We gaan het water uit alleen staat er zulke harde wind dat dat toch een aardig probleem wordt. Met wat help en flinke inspanning worden we achtervolgt door de zeeleeuwen de boot ingesleept. Een super ervaring !!
De rit terug naar de duikschool duurt vanwege de wind anderhalf uur. MAar het was het zeker waard.
De volgende dag worden we door het hotel naar een ander strand gebracht. Wederom zeeleeuwen. We gaan lopend terug naar het hotel. Ons is verteld dat het een half uur zou zijn. Wij doen er anderhalf over..... Over de kale vlakten, tussen de restanten van dode beesten door banjeren we naar het hotel. Aangekomen pakken we de auto en gaan we over het schiereiland rijden. Men heeftg ons verteld dat we met wat geluk tijdens hoogtij orca's kunnen zien die het strand op komen om zeeleeuwen te vangen kunnen zien. Helaas is het geluk wat dat betreft niet bij ons.
Uiteindelijk rijden via een pinguin kolonie richting het vliegveld. Daar leveren we de auto in en pakken we het vliegtuig naar buenos aires. Omdat we op tijd op het vliegveld zijn kunnen we een vlucht eerder nemen. Daardoor zullen we nog voor 24.00 in buenos aires zijn waar men kerstavond viert.

Foto's

481e3.jpg
481e3.jpg
Olofensing

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.