Ushuaia foto's & tips

'459749' door EvanderHel '459749' door EvanderHel

ArgentiniëUshuaia

ArgentiniëUshuaia

The end of the world

EvanderHel

Terug naar de landingsplek met de helikopter. Je komt dan over de Andes heen gevlogen en ziet Ushuaia onder je liggen. Het gevoel wat Floortje Dessing hier had, aan het eind van de wereld te zijn, bekruipt je hier vanzelf. Maar... het kan altijd verder. Aan de lange pier op de foto, waar het grote rode vrachtschip ligt, meert twee dagen na deze vlucht de Plancius aan. Ik zie mezelf nog aan boord gaan, op naar een nog kouder en verder dan ver van de bewoonde wereld avontuur.

'517495' door channeke '517495' door channeke

ArgentiniëUshuaia

ArgentiniëUshuaia

Beaglekanaal!

channeke

Bezoek je Ushuaia in het zuiden van Argentinië, is een vaartocht op het Beaglekanaal een echte aanrader. Het weer moet het wel toelaten want het kan er ruig aan toe gaan. Onderweg zie je aalscholvers, zeehonden en zeeleeuwen. Ook breng je een bezoek aan een prachtig eilandje waar alles nog zo puur en prachtig is en vaar je rond één van de meest zuidelijke vuurtorens op aarde. De mensen zijn zelf zo betrokken bij hun natuur dat het bijzonder te noemen is.

'459473' door EvanderHel '459473' door EvanderHel

ArgentiniëUshuaia

ArgentiniëUshuaia

Streetlife Ushuaia

EvanderHel

Ushuaia aan het einde van een mooie dag en aan het begin van een koude avond. Hier sta ik, temidden van verkeer, inwoners, backpackers, excursie aanbieders. Het begin van een onvergetelijke reis aan het einde van de wereld.

'459707' door EvanderHel '459707' door EvanderHel

ArgentiniëUshuaia

ArgentiniëUshuaia

Andesgebergte

EvanderHel

Vanuit Ushuaia kun je een fantastische helikoptervlucht maken boven het Andesgebergte en daar, als het weer het toelaat, ook landen. Het is er koud, winderig, ijle lucht. De natuur is grillig en haar humeur moeilijk te voorspellen. Op de hoogste toppen ligt sneeuw, beneden in de vallei is het helemaal groen. Een geweldig gebied, waar ik met m'n hoofd in de wolken was.

'399639' door Raymond1983 '399639' door Raymond1983

ArgentiniëUshuaia

ArgentiniëUshuaia

De vuurtoren van 'Fin

Raymond1983

Als je vanuit Ushuaia, oftwel Fin del Mundo, het Beagle kanaal opvaart, kom je deze prachtige vuurtoren tegen. Door sommigen wordt deze vuurtoren ook wel de meest zuidelijke vuurtoren ter wereld genoemd!

'415403' door PaulHoo '415403' door PaulHoo

ArgentiniëUshuaia

ArgentiniëUshuaia

Spiegel in zwartwit

PaulHoo

Ushuaia, het uiterste puntje van Argentinie, de perfecte locatie voor een excursie op het Beagle kanaal. Bij aankomst regende het maar op de dag van de excursie was het nagenoeg windstil. Dit plaatje geschoten toen we weer aan land waren, even verderop in de baai.

'323098' door Rhodaxx '323098' door Rhodaxx

ArgentiniëUshuaia

ArgentiniëUshuaia

Regenstreep

Rhodaxx

Veel bewolking en regen, soms harde wind die de wolken even verjaagt waardoor er ruimte is voor de zon. En als die zon dan tevoorschijn komt dan zie je dit, een regenstreep.

'450570' door EvanderHel '450570' door EvanderHel

ArgentiniëUshuaia

ArgentiniëUshuaia

Glimpse of Ushuaia

EvanderHel

Op 5 februari vloog ik in een kleine helikopter boven het Andes gebergte, besneeuwde reuzen die de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld, Ushuaia, in hun machtige greep houden. Na een indrukwekkende tocht (met landing bovenop zo'n bergtop) was het tijd om terug te keren en we vlogen vanachter de berg omhoog toen het grijze wolkendek open brak en de zon precies op de haven en de stad haar lichtstralen liet vallen. De wereld is magisch en soms ben je op het goede moment op een fantastische plek.

'450743' door EvanderHel '450743' door EvanderHel

ArgentiniëUshuaia

ArgentiniëUshuaia

Andesgebergte

EvanderHel

De Andes. Groot, langgerekt, een bergketen dwars door maar liefst zeven Zuid-Amerikaanse landen. Op de foto ben ik net afgezet door een helikopter en terwijl het geluid van de zwiepende wieken afneemt, wordt het stil. Wat een indrukwekkende plek, het is koud maar ik voel het niet. Heel hoog in de lucht zweeft een condor, hij krijst en ik krijg kippenvel. Zijn wereld, ik kom alleen even kijken.

'510106' door Obiwan '510106' door Obiwan

ArgentiniëUshuaia

ArgentiniëUshuaia

Het Enge Bos

Obiwan

Onderweg, al klimmend naar de Martial Glaciar loop ik langs dit bos. Maar wat ziet dat er raar uit. Onheilspellend, sinister. Daar ga ik mooi niet doorheen. Hoor ik daar Bor de Wolf ??

'440729' door Rhodaxx '440729' door Rhodaxx

ArgentiniëUshuaia

ArgentiniëUshuaia

Oranjekoorts

Rhodaxx

Ik kan niet ontkennen dat ik toch een beetje aangestoken ben door de oranjekoorts. Niet dat ik naar voetbal kijk of zo maar het valt me de laatste tijd op dat ik heel veel foto's heb met de kleur oranje. Vooral uit India en Marokko. En zelfs eentje uit Argentinië…….deze jongen fotografeerde ik in Ushuaia.

'376632' door Rhodaxx '376632' door Rhodaxx

ArgentiniëUshuaia

ArgentiniëUshuaia

Ushuaia vanuit de...l

Rhodaxx

Ushuaia is de zuidelijkste stad ter wereld. Ze is gelegen aan de zuidelijke kust van de provincie 'Vuurland, Antarctica en Zuid-Atlantische eilanden' van Argentinië, vlak aan het Beaglekanaal. De stad telt ongeveer 50.000 inwoners. De benaming Ushuaia is afkomstig van de naam die de inheemse bewoners gaven aan de streek. Het eerste deel van de twintigste eeuw werd de stad opgebouwd rond de gevangenis voor zware criminelen. De Argentijnen volgden het voorbeeld van andere landen, die gevangenissen op een eiland bouwden (in dit geval het eiland Vuurland), zodat vluchten zo goed als onmogelijk was. De gevangenen werden te werk gesteld in de houtwinningsindustrie rond de stad. Zij zijn uiteindelijk de kolonisten die de stad hebben gebouwd. (Bron: Wikipedia) Op deze foto zie je het grootste deel van de stad, de haven waar de boten naar Antarctica vertrekken en het Andes gebergte.

'412224' door Rhodaxx '412224' door Rhodaxx

ArgentiniëUshuaia

ArgentiniëUshuaia

Desillusie

Rhodaxx

Nou?! Ja wat nou? Ja, wat nou ... wat denk je? Was het water erg koud? Viel wel mee, er was alleen niet veel vis te vinden. Dat dacht ik al, je komt weer eens met lege handen thuis, maar die buik van je is verdacht dik Enfin, ik ga zelf wel even...

'490016' door Sandral '490016' door Sandral

ArgentiniëUshuaia

ArgentiniëUshuaia

Afscheid van Ushuaia

Sandral

Onze camperreis van Buenos Aires naar Ushuaia zit erop en slenteren ons laatste uurtje nog wat door de haven voordat we op het vliegtuig stappen.De dag ervoor zijn we met verse sneeuw over de bergen gereden en kijken met gemengde gevoelens naar dit landschap.

'292116' door sidonius '292116' door sidonius

ArgentiniëUshuaia

ArgentiniëUshuaia

Een avontuurlijk 2011

sidonius

Met deze foto van de Bark Europa op weg naar Antarctica wil ik alle reisreporters, de redactie en medewerkers van Columbus een mooi, avontuurlijk en een behouden vaart in 2011 toewensen. Ook wil ik jullie zeer bedanken voor het plezier, de inspiratie en de stimulans die jullie mij het afgelopen jaar hebben gegeven om mijn fotografiehobby verder te ontwikkelen. Als ik niet uitkijk wordt het een verslavende passie.... Een hele gezellige jaarwisseling! Wat mij betreft tot volgende week!

'319191' door Rhodaxx '319191' door Rhodaxx

ArgentiniëUshuaia

ArgentiniëUshuaia

Kracht

Rhodaxx

In Patagonie is er soms zoveel windkracht vanuit een van de windstreken (ik weet niet welke, windrichtingen enz. zijn niet mijn sterkste punt) dat de bomen er naar zijn gaan staan. Deze twee kwam ik tegen toen we vanuit Ushuaia naar het pinguineiland reden.

'451392' door EvanderHel '451392' door EvanderHel

ArgentiniëUshuaia

ArgentiniëUshuaia

Ushuaia

EvanderHel

Ushuaia, meest zuidelijk gelegen stad ter wereld. Als je hier aankomt, overvalt je een gevoel van aan het einde van de wereld te zijn. Het is een fantastische plek, omringd door de machtige Andes. Hier liep ik langs de haven te dwalen, ik ben gek op kleine bootjes en grote schepen. Je kunt hier vandaan excursies maken op het Beagle kanaal of verder dan het einde van de wereld... Antarctica!

'375774' door Rhodaxx '375774' door Rhodaxx

ArgentiniëUshuaia

ArgentiniëUshuaia

Van plus naar min

Rhodaxx

We vliegen van Buenos Aires naar Ushuaia in Patagonie, op dat moment van 36 graden boven nul naar 10 graden onder nul. Vanuit het vliegtuig geniet ik al van de mooie blauwe kleuren en het besneeuwde Andes gebergte, nieuwsgierig naar de zuidelijkste stad ter wereld en haar omgeving.

'332257' door Rhodaxx '332257' door Rhodaxx

ArgentiniëUshuaia

ArgentiniëUshuaia

Beaglekanaal vanuit d

Rhodaxx

Toen in vanuit Buenos Aires het vliegtuig nam naar Ushuaia kwam ik in korte tijd van een warme metropool in een frisse einde-van-de-wereld-plaats terecht. Wat je hier ziet is het Beagle kanaal bekend van Darwin. Foto genomen vanuit het vliegtuig.

'512552' door Obiwan '512552' door Obiwan

ArgentiniëUshuaia

ArgentiniëUshuaia

Martial

Obiwan

4 februari in Ushuaia, midden in de zomer dus en als het zonnetje schijnt is het best lekker. In de "What to do in Ushuaia" kom ik de Martial Glaciar redelijk vaak tegen. Ze hebben hier toch van die gletsjers die ik op RR zie voorbijkomen met dat mooie blauwe ijs. Toch?? Ik besluit een taxi te nemen zover mogelijk Noord en omhoog. Ja, de taxi chauffeur weet de weg wel. Hele mooie wandeling, wel pittig hoor. Ach het is prachtig weer dus kom op. Als de weg ophoudt zijn we er blijkbaar. Rugzak op en gaan, op naar dat mooie blauwe ijs. De klim is pittig, de natuur is grillig mooi en het uitzicht geweldig. Het begint ondertussen enorm te hagelen waarvan ik getracht heb een foto te maken. Het zou toch zonnig zijn vandaag? Indien je van een mooie stevige wandeling houdt moet je dit zeker gaan doen, maar niet voor die gletsjer. Ik ben nog doorgelopen totdat ik erop kon staan en kwam er toen achter "This is it". Nou ja, in ieder geval een frisse neus en goed voor de conditie.

'444972' door Sandral '444972' door Sandral

ArgentiniëUshuaia

ArgentiniëUshuaia

Zonsondergang

Sandral

Onderweg naar Rio Grande,en het is 22.15 en toch nog een foto maken.We willen nooit in het donker rijden,maar vandaag zit het tegen.Kilometers gravel met putten hebben we achter de rug,maar daar is een YPF tankstation,ons baken in de nacht.We eten en douchen en slapen er,net als de vrachtwagenchauffeurs. Bijna in Ushuaia,dan vliegen we terug.

'429286' door guit '429286' door guit

ArgentiniëUshuaia

ArgentiniëUshuaia

Zeehond met jongen

guit

Tijdens ons tochtje over het beagle kanaal troffen we deze moeder met haar jongen aan. Zijn het geen schatjes. Ze lagen heerlijk te slapen op het eiland.

'554183' door LAdriaenssens '554183' door LAdriaenssens

ArgentiniëUshuaia

ArgentiniëUshuaia

Beaglle kanaal

LAdriaenssens

een boottocht op het Beaglle kanaal in Ushuaia is een must als je er bent, ga met een catamaran mee en bewonder de vele zeerobben en vogels die je tegenkomt op de vele kleine eilandjes die het kanaal rijk is