Tierra del Fuego reisblogs

Wandelen op Vuurland en tango dansen in Buenos Aires

sidonius was er (tot 08 jan 2009) Gepost op 10 jan 097 reacties

We besluiten ons bezoek aan Vuurland met een prachtige wandeling door de bossen langs het Beaglekanaal. Met enige fantasie waan je je hier in Engeland of Schotland. Groene bossen met lange baardmossen, kiezelstrandjes. Het pad gaat omhoog en omlaag, maar met een vriendelijke hellingsgraad. Heel goed te doen, klimmend en klauterend over oude dikke boomwordels en omgewaaide boomstammen. Het lijkt wel een patagonische jungletocht. De bomen in Patagonie en Vuurland zijn een bezienswaardigheid: kaal en grijs, met grillige vormen en hier en daar een dapper toefje groen doen ze erg veel moeite om in dit barre winderige klimaat te overleven. Op de verkeersborden die de windwaarschuwing weergeven staat een kromgewaaide boom als symbool.....

6 januari vliegen we naar Buenos Aires. We krijgen bericht dat de luchthaven van Ushuaia technische problemen heeft en dat er geen vliegtuigen kunnen opstijgen of landen. En dus gaan we eerst weer met de bus, drie uur rijden naar Rio Grande. Uren wachten voordat we uiteindelijk de lucht in gaan naar Buenos Aires. Daar komen we 's nachts om 01.30 aan, met donder, bliksem , regen en veel turbolentie. Maar goed dat we de afspraak met reisreporters Paul en Jeanette tijdig konden afzeggen. Anders hadden ze voor niets in café Tortoni zitten wachten.... (ik lees dat ze bestolen zijn, ze hadden waarschijnlijk ook wel iets anders aan hun hoofd!).

De hitte in Bs As is dankzij het onweer wat afgekoeld, en we gaan fietsen door en rond de stad (zie tip). Bs As leent zich uitstekend voor een fietstoer, het is vlak en biedt veel groen rondom het centrum. We fietsen naar het havengebied met een echte namaak-erasmusbrug, naar de Rio de la Plata, door de chique wijk Ricoleta naar het oude hart, Plaza de Mayo en volksbuurt La Boca met de kleurige huizen. Uiteindelijk dwars door de drukke binnenstad weer terug naar de Plaza San Martin. Per taxi natuurlijk nog even naar de beroemde begraafplaats La Ricoleta, waar Evita begraven ligt. We hebben tevergeefs gezocht naar het graf van haar man, Juan Peron, die tenslotten jarenlang de president van Argentinie is geweest. Hij staat wel op de lijst met beroemdheden, maar geen graf te vinden.......

Als fantastische afsluiter van deze reis krijgen we in een klein tangotheater een uur tangoles, gevolgd door een heerlijk diner en een flitsende tangoshow. Opgezweept en enthousiast, diploma Básico de Tango op zak, nemen we afscheid van Buenos Aires en Argentinie, met de zekerheid hier nog eens terug te keren. Wie weet als meer ervaren tangodansers, want de tango heeft ons aangeraakt!

sidonius Positie 25 (60367 p.) Lid sinds 11-01-2008 Foto's en tips: 2524 Blogs: 27 Fans: 19

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Parque Nacionales Tierre del Fuego
blogfoto nr. 2
Bos in Vuurland
blogfoto nr. 3
Op de fiets in Burenos Aires
blogfoto nr. 4
Kleurrijk La Boca
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Een birr voor een beeld
4 16
Gepost op 22 mei
Ethiopië Omovallei
Maandthema Ik blijf.........onderweg
0 13
Gepost op 10 september
Nederland Leeuwarden

Reacties bij deze blog

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

mooi verhaal!
groeten vanaf de Drake passage met windkracht 9 inmiddels (nog 1 nacht :((

ronniedankelman

Door: ronniedankelman • Geplaatst op

leuk om te lezen!

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Hoi Fransje en Sido! wat hebben jullie een fantastische reis gehad!!! Geweldig als ik het allemaal lees. De laatste avond is ook wel een bijzondere afsluiter. Maare waar was nou jullie jubilieum? had je naast je vuurwerk sterretjes ook een klein flesje champagne in je rugzak voor DE grote dag?!
Geniet nog lekker na van al dit moois!
Groetjes Mireille

gorke

Door: gorke • Geplaatst op

Fransje ik heb net met veel plezier je blogs gelezen en ik vond het geweldig, bedankt dat we op deze manier met je mee konden reizen.

Groetjes, Margo

pdanielse

Door: pdanielse • Geplaatst op

Een geweldige reis begrijp ik. Benieuwd naar de foto en tips.....En er staat ' iets ' van je in de nieuwe Columbus....!
gr. Peter

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.