Argentinië reviews

10
Argentinië
sidonius was hier 31 Oct 2019
Zeg je reizen naar Argentinië, dan bedoel je meestal Patagonië. Of Buenos Aires. Ik wil een lans breken voor het noordwesten van het land, waar geen massatoerisme is maar wel de prachtigste kleurrijke landschappen, verstilde laguna´s, zoutvlakten, slaperige dorpjes en een paar leuke steden. Wij reden de route over (grotendeels) befaamde Ruta 40 van wijnstad Mendoza tot het uiterste noordwesten bij Bolivia en Chili. Door de provincies Mendoza, San Juan en La Rioja. Er zijn een aantal nationale parken die niet onderdoen voor bekendere en toeristische parken elders in de wereld. Zoals het Nationaal Park Talampaya , de Argentijnse Maanvallei provinciaal Park Ischigualasto, de Laguna Brava met een spectaculaire route daarnaartoe met gekleurde bergen en door een canyon. Dit alles in de omgeving van Villa Unión. Ten noorden van het leuke stadje Cafayate tref je twee bijzondere routes: over de Ruta 40 kom je door de Quebrada de Fecha, een gebied met spectaculaire rotsformaties van zandsteen. Een andere route, over de Ruta 68 naar Salta, voert je langs een indrukwekkend rots- en berglandschap met hoofdkleuren rood en groen. En dan zijn we nog maar in Salta. Vanuit Salta volgen we de Ruta nr 9 (de Panamericana) in de richting van Bolivia. Je weet niet wat je ziet qua kleuren en vormen in het berglandschap, en nauwelijks toeristen. In het noordwesten van Argentinië ben je weg van de massa en voel je je nog een pionier. Een aanrader voor wie van avontuur houdt.
Land
  • slaperige dorpjes
  • leuke steden zoals Mendoza, Cafayate, Salta
  • weg van de massa, het toerisme staat nog in de kinderschoenen
  • verstilde laguna´s en zoutvlakten
  • spectaculaire landschappen
  • lange afstanden over soms slechte wegen
Review geplaatst op 2019-11-25
9
Argentinië Patagonie
Dalix was hier 31 Oct 2018
De ‘drie gletsjers tour’ op het Argentinomeer, in het zuiden van Argentijns Patagonië is wellicht een van de mooiste dingen die je in dit gebied kan doen. Vanuit het leuke plaatsje El Calefate word je opgehaald door een busje en naar het haventje gebracht vanwaar de snelle, moderne boot vertrekt. Op weg naar de eerste gletsjer, de overweldigende Spegazzini, word je omringd door een prachtige natuur van besneeuwde bergen. Al gauw komen de eerste ijsschotsen tevoorschijn, enorme blauwe sculpturen in de meest vreemde vormen. De kapitein vaart heel zacht en behendig om deze kunstwerken heen, zodat je het ijs bijna kan aanraken. Een magische ervaring. En er volgen er steeds meer, de een nog mooier dan de ander. En dan bereik je de Spegazzini gletsjer die als een prachtige ijstaart van de bergen lijkt te glijden. De ‘ohhh’s’ en ‘ahhh’s’ zijn overal hoorbaar. De volgende gletsjer is de Upsala, een enorme ijsmassa die elk jaar snel kleiner wordt door de opwarming van de aarde. De indrukwekkendste van allemaal is de Perito Moreno, volgens velen de mooiste gletsjer ter wereld. Je ziet hem al in de verte liggen, als één dun streepje wit ijs. Hoe dichterbij je komt des te stiller je wordt. De muur van ijs lijkt naar jou toe te komen. Een hoogtepunt van deze dag. Vervolgens krijg je nog ruim de tijd om de gletsjer op land te verkennen. En pas dan zie je hoe enorm groot die is. Een dag om nooit te vergeten en een absolute aanrader als je in de buurt van El Calefate bent!
Stad
  • Prachtige gletsjers gezien vanaf het water
  • Een volle dag avontuur
  • Heel goed georganiseerd
  • Dicht bij het ijs
  • Geen
Review geplaatst op 2019-07-12
9
Argentinië Bariloche
Dalix was hier 31 Oct 2018
Dit mag je in Patagonië zeker niet missen: De sendero Llao Llao bij Bariloche! Bariloche in Argentijns Patagonië ligt aan het prachtige Nahuel Huapi meer en is omgeven door de besneeuwde bergen van de Andes. Geen betere plek om de omgeving eens goed te verkennen! En dat doe je het beste in het Llao Llao park, dat waarschijnlijk de mooiste uitzichten van noordelijk Patagonië biedt. De route betreft ongeveer 15 kilometer en is goed te doen. Je hebt er 3 tot 4 uur voor nodig, maar als je lange stops maakt bij de vele uitzichtpunten zou ik er een volle dag voor uittrekken. Je begint zo’n 25 kilometer ten westen van Bariloche, bij Puerto Pañuelo. Volg het pad ‘Sendero de los Arrayes’ (3 kilometer) langs het Moreno meer om bij een prachtig strandje (Playa Moreno) aan te komen. Na een half uur kom je bij de ‘Mirador Lago Moreno’, een perfect plekje voor je meegebrachte lunch. Na 500 meter bereik je ‘Lago Escondido’ en het ‘Villa Tacul’ strand. Dan zie je het bordje ‘Cerro Lao Llao’, het doel van deze wandeling. Na een klim van ongeveer 25 minuten bereik je de top. En daar word je beloond met een van de meest spectaculaire uitzichten van Patagonië! Hier zie je het Nahuel Huapi meer, het Moreno meer en besneeuwde bergen zover het oog rijkt! Een paar belangrijke tips. Zorg dat je op een dag gaat dat het mooi weer is, zodat je op de top van al het moois kan genieten. Neem ook voldoende water mee en bedek je hoofd tegen de felle zon. Voor de rest zou ik zeggen, genieten maar!
Highlight
  • Een van de mooiste wandelingen in Patagonië
  • Weinig toeristen
  • Geen
Review geplaatst op 2019-07-21
9
Argentinië Patagonie
Dalix was hier 31 Oct 2018
Eenmaal in het Argentijnse Patagonië mag een aantal dagen naar El Chaltèn niet ontbreken! Dit prachtig gelegen dorpje met slechts 300 inwoners is een geweldige uitvalsbasis om zeer indrukwekkende wandeltochten te maken. De, naar mijn mening, mooiste wandeling is die naar Laguna de los Tres, volgens velen een van de mooiste meren van Patagonië. Het is raadzaam om 's nachts te vertrekken, omdat je dan een zonsopkomst ziet die je niet snel zal vergeten. Deze wandeling begint met een pittig steil stuk en na een paar uur kom je bij de Mirador del Fitzroy. De paden zijn zeer goed aangegeven en elke kilometer staat er een bordje dat het aantal afgelegde kilometers aangeeft. Een aantal uur later bereik je de prachtige laguna. Als de zon de imposante granieten pieken van Fitzroy beschijnt, met een perfecte weerspiegeling in het water van het meer, weet je waarom je zo vroeg opgestaan bent. Ik beloof je dat dit een spectaculair moment is! Op de terugweg kom je prachtige uitzichtpunten tegen, die je eerder niet kon zien, omdat de zon nog niet op was. Eentje daarvan is de Mirador del Fitzroy, die een enorme ‘wowfactor’ heeft! Geweldig hoe de zon de granieten pieken van dit bergmassief beschijnt. De totale wandeling zal zo’n 8 à 9 uur zijn, uiteraard afhankelijk van je tempo en de vele fotomomenten die er zijn. Maar je wordt zo vaak met schitterende uitzichten beloond, dat je dat er achteraf zeker voor over hebt gehad!
Stad
  • Overweldigende natuur
  • Bij vroeg vertrek nauwelijks andere wandelaars
  • Heel veel fotomomenten
  • Prachtige uitzichten
  • Een redelijke conditie is noodzakelijk
Review geplaatst op 2019-06-23
10
Argentinië
Nog geen ervaringen in dit land opgedaan echter hoop ik dit dmv de deelname aan de actie wel een reisverslag tzt te kunnen delen met Columbustravel.nl. Fingers crossed.
Land
  • Verbassingwekkend
  • I don't know
Review geplaatst op 2018-03-09
9
Argentinië
ManonVanGoethem was hier 31 Dec 2016
Dit is een hele bijzondere bestemming in Argentinie. En niet te verwarren met de gelijknamige gletsjer. Vlakten en bergen wisselen elkaar af, met daartussen gelegen meren in de mooiste kleuren blauw! Daarnaast is er heel veel wildlife te zien. Condors, guanaco's, flamingo's, nandu's, vossen en hazen, om er maar een aantal op te noemen. Overnachten doe je op een van de twee gratis campings, of in een van de twee estancias. Het park is gratis te bezoeken, maar je moet je wel even aanmelden bij de ranger. De rangers die hier werken zijn heel vriendelijk, en geven graag tips hoe je het beste uit je tijd in dit park kan halen. Er is geen mobiel bereik in het park, maar als je echt niet zonder kan heeft de ranger Wifi. En het mooiste is dat je dit park met bijna niemand deelt! Totaal komen er nog maar zo'n 1000 mensen per jaar. Dit komt omdat het niet gemakkelijk te bereiken is. Om in dit nationaal park te komen heb je eigen vervoer nodig, en een grote brandstoftank, want het dichtsbijzijnde tankstation is 200km verderop. Als je ook nog genoeg benzine wil overhouden om in het park rond te kunnen rijden moet je dus minstens een bereik van zo'n 600km hebben. Wij hebben ons een week vermaakt in het Perito Moreno nationaal park, toen was het toch echt tijd om weer boodschappen te doen en te tanken.
Land
  • Prachtige landschappen
  • Veel wildlife
  • Gratis kamperen
  • Heel rustig
  • Ver weg van de bewoonde wereld
  • Ver weg van de bewoonde wereld
  • Geen voorzieningen
Review geplaatst op 2017-08-28
9
Argentinië Perito Moreno Nationaal Park
ManonVanGoethem was hier 31 Dec 2016
Dit is een hele bijzondere bestemming in Argentinie. En niet te verwarren met de gelijknamige gletsjer. Vlakten en bergen wisselen elkaar af, met daartussen gelegen meren in de mooiste kleuren blauw! Daarnaast is er heel veel wildlife te zien. Condors, guanaco's, flamingo's, nandu's, vossen en hazen, om er maar een aantal op te noemen. Overnachten doe je op een van de twee gratis campings, of in een van de twee estancias. Het park is gratis te bezoeken, maar je moet je wel even aanmelden bij de ranger. De rangers die hier werken zijn heel vriendelijk, en geven graag tips hoe je het beste uit je tijd in dit park kan halen. Er is geen mobiel bereik in het park, maar als je echt niet zonder kan heeft de ranger Wifi. En het mooiste is dat je dit park met bijna niemand deelt! Totaal komen er nog maar zo'n 1000 mensen per jaar. Dit komt omdat het niet gemakkelijk te bereiken is. Om in dit nationaal park te komen heb je eigen vervoer nodig, en een grote brandstoftank, want het dichtsbijzijnde tankstation is 200km verderop. Als je ook nog genoeg benzine wil overhouden om in het park rond te kunnen rijden moet je dus minstens een bereik van zo'n 600km hebben. Wij hebben ons een week vermaakt in het Perito Moreno nationaal park, toen was het toch echt tijd om weer boodschappen te doen en te tanken.
Regio
  • Prachtige landschappen
  • Veel wildlife
  • Gratis kamperen
  • Heel rustig
  • Ver weg van de bewoonde wereld
  • Ver weg van de bewoonde wereld
  • Geen voorzieningen
Review geplaatst op 2017-08-28
9
Argentinië
polderboy was hier 30 Sep 2016
Rond Purmamarca liggen de gekleurde bergen. Het is waarlijk een wonderlijk kleuren pallet. Je kunt een prachtige wandeling maken van ruim een uur door dit gebied. Wij hebben dit zelf 2 keer gedaan 's morgens en ,s middags. Twee keer kijken maar totaal verschillend kleuren spel. De ochtend zon en de middag zon. Wij hadden wel 3 uur werk om rond te komen. Je blijft kijken en foto'smaken.
Land
  • Onwaarschijnlijk natuurschoon
  • Goed toegankelijk
  • Vaak windering
Review geplaatst op 2016-12-07
9
Argentinië Purmamarca
polderboy was hier 30 Sep 2016
Rond Purmamarca liggen de gekleurde bergen. Het is waarlijk een wonderlijk kleuren pallet. Je kunt een prachtige wandeling maken van ruim een uur door dit gebied. Wij hebben dit zelf 2 keer gedaan 's morgens en ,s middags. Twee keer kijken maar totaal verschillend kleuren spel. De ochtend zon en de middag zon. Wij hadden wel 3 uur werk om rond te komen. Je blijft kijken en foto'smaken.
Stad
  • Onwaarschijnlijk natuurschoon
  • Goed toegankelijk
  • Vaak windering
Review geplaatst op 2016-12-07
10
Argentinië
EWitlox was hier 31 Jul 2015
In een lokaal gehuurde 6-persoons voor slechte wegen geprepareerde camper 4 weken door het noorden van Argentinië gereisd. I.c.m een aantal dagen in de mooie en gezellige stad Buenos Aires een top reisbestemming. In ons geval met 3 kinderen.
Land
  • Afwisselend
  • Veilig
  • Genieten van natuur/cultuur/lekker eten
  • Niet goedkoop
Review geplaatst op 2016-09-11
8
Argentinië Buenos Aires
Haribobanaan was hier 31 May 2015
Buenos Aires, ook wel het 'Parijs van Zuid-Amerika' genoemd, is een hippe/bruisende stad met een rijke historie. De stad heeft veel bezienswaardigheden maar een aantal mag je in mijn ogen zeker niet missen. De must sees en do's van deze stad zijn: -Bezoek een tangoshow. De Argentijnse tango kent haar oorsprong in Buenos Aires. Een goede plek om een tangoshow te bezoeken is Café Tortoni. Dit café is het allereerste koffiecafé van heel Argentinië en op verschillende avonden worden in het café tangoshows ten uitvoer gebracht. Daarnaast kun je in de (oude) volkswijken La Boca en San Telmo ook zomaar live getuige zijn van een dansend tango-paar. - Huur een fiets: Een aanrader is om de stad per fiets te verkennen. De stad Buenos Aires doet steeds meer aan het ontwikkelen van een uitgebreid fietspadennetwerk. Met de fiets verplaats je je snel door het drukke verkeer en kun je in een korte tijd een goede indruk krijgen van de highlights die de stad te bieden heeft. Je moet er echter wel rekening mee houden dat de Argentijnse bestuurders nog niet gewend zijn aan fietsers. - Empanadas's eten: Empanadas, het Argentijnse Streetfood, zijn heerlijke deeghapjes die worden gevuld met kaas, kip, rundergehakt enz. Elke regio in Argentinië heeft zo haar eigen variant, heerlijk voor tussen de middag. - Begraafplaats La Recoleta: Grootheden uit de Argentijnse geschiedenis, waaronder de wereldberoemde Evita Peron, liggen hier opgebaard. De torenhoge mausoleums en beelden zijn indrukwekkend.
Stad
  • Goede keuken; steaks, empanada's en wijnen
  • Veel bezienswaardigheden
  • Rijke historie
  • Stad van muziek en dans
  • Grote diversiteit aan wijken
  • Bruisend nachtleven
  • Zakkenrollers, met name in de metro's
  • Criminaliteit in de buitenwijken
Review geplaatst op 2017-01-08
10
Argentinië
Dit zijn mooiste rainforest-watervallen die je ooit te zien krijgt! Je waant je in paradise! El gorge del diablo, de keel van de duivel zeer indrukwekkend, wat een watergeweld waar je uren naar kunt kijken! Must see nr1
Land
  • Mooi klimaat
  • Soms te veel mensen
Review geplaatst op 2016-12-14
10
Argentinië Patagonie
corriedewinter was hier 30 Sep 2012
Estancia La Estela, in de omgeving van El Calafate lang Routa 40 is een luxe Estancia aan het Viedma meer. Je kunt er wandelen, paardrijden, raften of zomaar genieten van het prachtige meer. ’s Avonds proef je heerlijke wijnen bij het haardvuur en met de telescopen observeer je de heldere sterrenhemel. Wij maakten daar een paardrijtocht langs het meer. De gaucho's testen eerst je rijvaardigheid en dan krijg je een paard dat bij je past.De tocht is heel goed te doen; je kunt hem zo lang maken als je wilt. Beste tijd: vanaf half oktober; het is dan lente in Patagonië.
Stad
  • perfecte uitvalsbasis voor het Viedmameer
  • luxe kamers
  • sterren kijken
  • geen
Review geplaatst op 2016-11-06
10
Argentinië
corriedewinter was hier 30 Sep 2012
Estancia La Estela, in de omgeving van El Calafate lang Routa 40 is een luxe Estancia aan het Viedma meer. Je kunt er wandelen, paardrijden, raften of zomaar genieten van het prachtige meer. ’s Avonds proef je heerlijke wijnen bij het haardvuur en met de telescopen observeer je de heldere sterrenhemel. Wij maakten daar een paardrijtocht langs het meer. De gaucho's testen eerst je rijvaardigheid en dan krijg je een paard dat bij je past.De tocht is heel goed te doen; je kunt hem zo lang maken als je wilt. Beste tijd: vanaf half oktober; het is dan lente in Patagonië.
Land
  • perfecte uitvalsbasis voor het Viedmameer
  • luxe kamers
  • sterren kijken
  • geen
Review geplaatst op 2016-11-06
9
Argentinië
corriedewinter was hier 30 Sep 2012
Het is wat lastig om in El Calafate de weg naar het natuurgebied Laguna de Nimez te vinden,deze is slechts aangegeven met houten zelbeschilderde bordjes vanuit het centrum. De weg van 1 km leidt naar de Redondabaai, een ondiep gedeelte van het Lago Argentina. Hier is een natuurreservaat waar vogels rustig kunnen foerageren en broeden. Ik zag vele roofvogels die aan het baltsen waren, Patagonische ganzen, kieviten, ibissen en Chileense flamingo's. Al deze vogels zijn van heel dichtbij te benaderen; ze zijn niet schuw en zijn ook vogelkijkhutten ingericht.Je wandelt in een paar uur over paden en vlonders de Laguna rond, als je tenminste niet onderweg stopt. Bij de ingang zijn vogelboeken en folders te koop, verder kun je verrekijkers huren. Entree € 2,=, verrekijker €7,= De weg ernaar toe is gemakkelijk te lopen; je kunt je ook laten afzetten als je terugkomt van de busexcursie naar de Perito Moreno gletsjers.
Land
  • veel vogels, gemakkelijk te benaderen
  • rustig
  • lastig te vinden
Review geplaatst op 2017-04-17
9
Argentinië
Om er te komen is al een avontuur op zich, maar de wetlands van Argentinië zijn een (natte) droom voor gaucho's onder ons. Toeristen zijn hier zeldzaam maar je voelt je nooit alleen, capibara's, kaaimannen, brulapen en kleurrijke vogels blijken prettig gezelschap. Vaar of galoppeer een prachtige zonsondergang tegemoet en sluit af met een heerlijke barbecue. Laat s'nachts vooral je oordoppen achterwege want het orkest van brulapen en brulkikkers is een ware symfonie. Als je goed luistert hoor je zachtjes op de achtergrond.. We all stand together
Land
  • Diversiteit wildlife
  • Unieke ervaring
  • Capibara's in overvloed
  • Niet makkelijk bereikbaar
Review geplaatst op 2016-12-21
8
Argentinië Atlantische kust en Pampa
neretslok was hier 31 Dec 2008
In Patagonie, het zuidelijke deel van Argentinië, zijn de meest bezochte bestemmingen de omgeving van El Calafate (gletsjers), El Chalten (berg Fitzroy), de Atlantische kust (waar je grote kolonies pinguins, zeehonden, walvissen etc. kunt zien) en de zuidelijke stad Ushuaia en omgeving in Vuurland. Iets van de gebaande paden af ligt het Bosque Petrificado, het versteende woud. Reden waarom het bijna niet door toeristen wordt bezocht, is dat je er een klein stukje om voor moet, als je van de Atlantische kust in het oosten naar West-Patagonië (de gletsjers) wilt rijden. Een beetje omrijden is in Patagonië vanwege het schitterende landschap in ieder geval nooit een straf. Twee honderd ten westen van Comodoro Rivadavia, bij Sarmiento, ligt het prachtige versteende woud. Het is misschien niet eens om de 60 miljoen jaar oude bomen, die destijds zijn geveld door immense vulkaanuitbarstingen en met enorme overstromingen vanuit de Andes hier naar toe gebracht zijn, die het zo de moeite waard maken. Het maanlandschap is van een ongelooflijke schoonheid. Je hoort hier niets, alleen de altijd blazende wind. Desolater kan het haast niet. Zeker doen als je in de buurt bent.
Regio
  • Schitterend desolaat landschap
  • Je moet er een stukje voor omrijden
Review geplaatst op 2017-01-18
8
Argentinië
neretslok was hier 31 Dec 2008
Halverwege de R40, tussen Bariloche en Esquel ligt het stadje El Bolson, met ongeveer 13.000 inwoners. Het ruige Patagonische berglandschap verandert hier in een groen vruchtbaar dal, ingeklemd tussen de bergketens. Je vindt hier boomgaarden, fruit- en bloementeelt. Er worden hier hop, appels, peren, frambozen en aardbeien verbouwd. Dit gebied schijnt een eigen (mild) microklimaat te hebben. Ook sociaal gezien heerst er een gunstig klimaat. Een zeer relaxte plaats. Vijftien kilometer ten zuiden van El Bolson, te bereiken via route 16, ligt het Parque Nacional Lago Puelo. Het is een voor Argentijnse begrippen relatief klein nationaal park, met een oppervlakte van 230 km2. Vanaf de weg loopt een voetpad naar de ingang van het park. Daar is een recreatiegebied (niemand gezien hier!!), waar zich twee kampeergebieden bevinden bij een klein strandje dat “La Playita” heet. Er lopen diverse trails, die variëren in lengte en moeilijkheidsgraad. Er is er één naar Los Hitos, 8 uur, en één naar de Turbiorivier, 7 uur. Een hele korte is het pad naar het uitzichtpunt over het meer (150 meter hoog). Je loopt rond een prachtig stil meer, door beuken- en cipressenbossen, en dit alles omringd door de machtige bergen van de Andes op de achtergrond. Het is er vaak vochtig en wat guur, maar dat hoort wel bij Patagonië. Een stil en verlaten gebied met ongekende natuurpracht, waar je het desolate Patagoniëgevoel ervaart. Informeer in El Bolson naar de mogelijkheden hier.
Land
  • Stilte, ruige natuur
  • Veel wind, redelijk 'hard' klimaat
Review geplaatst op 2017-01-18
8
Argentinië Patagonie
neretslok was hier 31 Dec 2008
Halverwege de R40, tussen Bariloche en Esquel ligt het stadje El Bolson, met ongeveer 13.000 inwoners. Het ruige Patagonische berglandschap verandert hier in een groen vruchtbaar dal, ingeklemd tussen de bergketens. Je vindt hier boomgaarden, fruit- en bloementeelt. Er worden hier hop, appels, peren, frambozen en aardbeien verbouwd. Dit gebied schijnt een eigen (mild) microklimaat te hebben. Ook sociaal gezien heerst er een gunstig klimaat. Een zeer relaxte plaats. Vijftien kilometer ten zuiden van El Bolson, te bereiken via route 16, ligt het Parque Nacional Lago Puelo. Het is een voor Argentijnse begrippen relatief klein nationaal park, met een oppervlakte van 230 km2. Vanaf de weg loopt een voetpad naar de ingang van het park. Daar is een recreatiegebied (niemand gezien hier!!), waar zich twee kampeergebieden bevinden bij een klein strandje dat “La Playita” heet. Er lopen diverse trails, die variëren in lengte en moeilijkheidsgraad. Er is er één naar Los Hitos, 8 uur, en één naar de Turbiorivier, 7 uur. Een hele korte is het pad naar het uitzichtpunt over het meer (150 meter hoog). Je loopt rond een prachtig stil meer, door beuken- en cipressenbossen, en dit alles omringd door de machtige bergen van de Andes op de achtergrond. Het is er vaak vochtig en wat guur, maar dat hoort wel bij Patagonië. Een stil en verlaten gebied met ongekende natuurpracht, waar je het desolate Patagoniëgevoel ervaart. Informeer in El Bolson naar de mogelijkheden hier.
Stad
  • Stilte, ruige natuur
  • Veel wind, redelijk 'hard' klimaat
Review geplaatst op 2017-01-18
8
Argentinië Río Negro
neretslok was hier 30 Nov 2008
In Bariloche (of San Carlos de Bariloche, zoals het voluit heet) is genoeg te doen. Eén van de leuke activiteiten daar is een boottocht over het Lago Nahuel Huapi, waarmee je dan tevens in het gelijknamige Nationale Park bent. De beboste bergen rijzen fraai op aan de oevers van het meer en je hebt schitterende vergezichten. De opstapplaats voor de boottocht is Puerto Panuelo, een half uur rijden westelijk van Bariloche. De eerste bestemming is het eiland Victoria, 32 k2 groot, in het midden van het meer gelegen. Het is vanwege de rijkdom van flora en fauna sinds 1934 beschermd gebied. Op het eiland kun je prachtige trekkings maken, met bijna altijd een magnifiek uitzicht op de omringende bergen en het meer ver beneden je. Vervolgens vaar je naar het Los Arrayanes National Park, aan de oever van het meer op het schiereiland Quetrihué gelegen. Je kunt hier ook heen lopen via een 12 km lang wandelpad (up en down!) –ook populair bij mountainbikers - dat begint in Villa La Angostura. Dit park is eveneens beschermd omdat hier 300 tot 600 jaar oude arrayan bomen groeien. Je wandelt hier in het bos van deze kaneelkleurige, aan de mirte verwante boom. Met mooi weer kun je hier wellicht nog zonnen op het Playa del Toro. Qua dieren kun je hier herten, guanacos en kleine vossen tegenkomen. Wat vogels betreft: condors, adelaars, havikken en spechten. Het hele park is slechts 17 km2 groot, maar samen met Isla Victoria absoluut de moeite waard!
Regio
  • Relaxte boottocht over het meer
  • Leuke hikingtracks op de eilanden
  • Het kan midden op het meer fors koud zijn!
Review geplaatst op 2016-12-27