Argentinië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Bijzonder wildlife en vriendelijke boeren in de Ibera wetlands

Argentinië


In het noord oosten van Argentinië liggen de wetlands van Ibera. Het zijn een van de grootste wetlands ter wereld maar veel minder bekend dan die van bijvoorbeeld de Pantanal in Brazilië of Los Llanos in Venezuela.
Vanuit het kleine, middle of nowhere plaatsje, San Carlos de Pelligrini kun je per motorboot of kano de waterrijke gebieden verkennen. In deze vloedvlakten leven capibara’s, rivierotters, kaaimannen en ongeveer 350 verschillende vogelsoorten waarbij je ook een grote kans hebt deze daadwerkelijk te zien. Je kunt ook diverse wandelingen maken in de drogere gebieden waar moerasherten en brulapen leven. Een erg bijzondere excursie wordt aangeboden door de Irupe lodge. Per paard of 4WD bezoek je de lokale boeren en zie je hoe hun leven er uit ziet. Je komt dan echt in contact met deze mensen die nog zonder elektriciteit en stromend water leven, s’middags geniet je van een lunch bij een van de families en je krijgt uitleg over hun manier van leven waar ze vol trots over vertellen.
Wil je een bezoek plannen aan dit gebied trek er dan tenminste 3 nachten voor uit, maar liever nog 4. Het ligt halverwege tussen Buenos Aires en de Iguazu watervallen dus het is prima te combineren met een bezoek aan de watervallen.