Perito Moreno Gletsjer

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Met stijgijzers op de Perito Moreno

Perito Moreno Gletsjer,
Argentinië


We zijn langs het westelijk deel van de enorme Perito Morenogletsjer gevaren om een tocht over de gletsjer te gaan maken. Er zijn korte en lange tochten voor alle leeftijden.
Voor mij wordt de kortere trekking, voor een lange tocht moet je toch meer getraind zijn. Na een wandeling door het bos dat aan de gletsjer grenst, krijgen we stijgijzers onder en gaat de gids ons voor naar de gletsjer.
Ik geniet van het schitterende licht op de sneeuw, maar kijk wel uit waar ik mijn voeten zet, want overal zijn spleten, die iedere dag weer anders zijn. De gletsjer groeit namelijk in de zomer wel twee meter per dag.
Hier test onze gids de kwaliteit van het ijs bij dit schitterende meertje in het mooiste blauw dat ik ooit heb gezien. Gelukkig kunnen we er dichtbij komen en het zuivere water proeven.
Een geweldige ervaring!
Tochten te boeken in El Calafate. Ga vooral vroeg; als je de trekking hebt gedaan kun je nog naar de andere kant van de gletsjer waar je vanaf vlonders een prachtig uitzicht hebt op het Lago Argentino en de afbrokkelende gletsjer.