Patagonie reviews

9
Argentinië Patagonie
Dalix was hier 01 nov 2018
De ‘drie gletsjers tour’ op het Argentinomeer, in het zuiden van Argentijns Patagonië is wellicht een van de mooiste dingen die je in dit gebied kan doen. Vanuit het leuke plaatsje El Calefate word je opgehaald door een busje en naar het haventje gebracht vanwaar de snelle, moderne boot vertrekt. Op weg naar de eerste gletsjer, de overweldigende Spegazzini, word je omringd door een prachtige natuur van besneeuwde bergen. Al gauw komen de eerste ijsschotsen tevoorschijn, enorme blauwe sculpturen in de meest vreemde vormen. De kapitein vaart heel zacht en behendig om deze kunstwerken heen, zodat je het ijs bijna kan aanraken. Een magische ervaring. En er volgen er steeds meer, de een nog mooier dan de ander. En dan bereik je de Spegazzini gletsjer die als een prachtige ijstaart van de bergen lijkt te glijden. De ‘ohhh’s’ en ‘ahhh’s’ zijn overal hoorbaar. De volgende gletsjer is de Upsala, een enorme ijsmassa die elk jaar snel kleiner wordt door de opwarming van de aarde. De indrukwekkendste van allemaal is de Perito Moreno, volgens velen de mooiste gletsjer ter wereld. Je ziet hem al in de verte liggen, als één dun streepje wit ijs. Hoe dichterbij je komt des te stiller je wordt. De muur van ijs lijkt naar jou toe te komen. Een hoogtepunt van deze dag. Vervolgens krijg je nog ruim de tijd om de gletsjer op land te verkennen. En pas dan zie je hoe enorm groot die is. Een dag om nooit te vergeten en een absolute aanrader als je in de buurt van El Calefate bent!
Stad
 • Prachtige gletsjers gezien vanaf het water
 • Een volle dag avontuur
 • Heel goed georganiseerd
 • Dicht bij het ijs
 • Geen
Review geplaatst op 2019-07-12
9
Argentinië Patagonie
Dalix was hier 01 nov 2018
Eenmaal in het Argentijnse Patagonië mag een aantal dagen naar El Chaltèn niet ontbreken! Dit prachtig gelegen dorpje met slechts 300 inwoners is een geweldige uitvalsbasis om zeer indrukwekkende wandeltochten te maken. De, naar mijn mening, mooiste wandeling is die naar Laguna de los Tres, volgens velen een van de mooiste meren van Patagonië. Het is raadzaam om 's nachts te vertrekken, omdat je dan een zonsopkomst ziet die je niet snel zal vergeten. Deze wandeling begint met een pittig steil stuk en na een paar uur kom je bij de Mirador del Fitzroy. De paden zijn zeer goed aangegeven en elke kilometer staat er een bordje dat het aantal afgelegde kilometers aangeeft. Een aantal uur later bereik je de prachtige laguna. Als de zon de imposante granieten pieken van Fitzroy beschijnt, met een perfecte weerspiegeling in het water van het meer, weet je waarom je zo vroeg opgestaan bent. Ik beloof je dat dit een spectaculair moment is! Op de terugweg kom je prachtige uitzichtpunten tegen, die je eerder niet kon zien, omdat de zon nog niet op was. Eentje daarvan is de Mirador del Fitzroy, die een enorme ‘wowfactor’ heeft! Geweldig hoe de zon de granieten pieken van dit bergmassief beschijnt. De totale wandeling zal zo’n 8 à 9 uur zijn, uiteraard afhankelijk van je tempo en de vele fotomomenten die er zijn. Maar je wordt zo vaak met schitterende uitzichten beloond, dat je dat er achteraf zeker voor over hebt gehad!
Stad
 • Overweldigende natuur
 • Bij vroeg vertrek nauwelijks andere wandelaars
 • Heel veel fotomomenten
 • Prachtige uitzichten
 • Een redelijke conditie is noodzakelijk
Review geplaatst op 2019-06-23
10
Argentinië Patagonie
corriedewinter was hier 01 okt 2012
Estancia La Estela, in de omgeving van El Calafate lang Routa 40 is een luxe Estancia aan het Viedma meer. Je kunt er wandelen, paardrijden, raften of zomaar genieten van het prachtige meer. ’s Avonds proef je heerlijke wijnen bij het haardvuur en met de telescopen observeer je de heldere sterrenhemel. Wij maakten daar een paardrijtocht langs het meer. De gaucho's testen eerst je rijvaardigheid en dan krijg je een paard dat bij je past.De tocht is heel goed te doen; je kunt hem zo lang maken als je wilt. Beste tijd: vanaf half oktober; het is dan lente in Patagonië.
Stad
 • perfecte uitvalsbasis voor het Viedmameer
 • luxe kamers
 • sterren kijken
 • geen
Review geplaatst op 2016-11-06
8
Argentinië Patagonie
neretslok was hier 01 jan 2009
Halverwege de R40, tussen Bariloche en Esquel ligt het stadje El Bolson, met ongeveer 13.000 inwoners. Het ruige Patagonische berglandschap verandert hier in een groen vruchtbaar dal, ingeklemd tussen de bergketens. Je vindt hier boomgaarden, fruit- en bloementeelt. Er worden hier hop, appels, peren, frambozen en aardbeien verbouwd. Dit gebied schijnt een eigen (mild) microklimaat te hebben. Ook sociaal gezien heerst er een gunstig klimaat. Een zeer relaxte plaats. Vijftien kilometer ten zuiden van El Bolson, te bereiken via route 16, ligt het Parque Nacional Lago Puelo. Het is een voor Argentijnse begrippen relatief klein nationaal park, met een oppervlakte van 230 km2. Vanaf de weg loopt een voetpad naar de ingang van het park. Daar is een recreatiegebied (niemand gezien hier!!), waar zich twee kampeergebieden bevinden bij een klein strandje dat “La Playita” heet. Er lopen diverse trails, die variëren in lengte en moeilijkheidsgraad. Er is er één naar Los Hitos, 8 uur, en één naar de Turbiorivier, 7 uur. Een hele korte is het pad naar het uitzichtpunt over het meer (150 meter hoog). Je loopt rond een prachtig stil meer, door beuken- en cipressenbossen, en dit alles omringd door de machtige bergen van de Andes op de achtergrond. Het is er vaak vochtig en wat guur, maar dat hoort wel bij Patagonië. Een stil en verlaten gebied met ongekende natuurpracht, waar je het desolate Patagoniëgevoel ervaart. Informeer in El Bolson naar de mogelijkheden hier.
Stad
 • Stilte, ruige natuur
 • Veel wind, redelijk 'hard' klimaat
Review geplaatst op 2017-01-18