Patagonie

De kleuren van Patagonie

De kleuren van Patagonie
Foto door : michael1977
El Calafate is momenteel (2010) een stadje dat behoorlijk in beweging is. Het toerisme is behoorlijk aan het groeien. Net buiten het dorpje, aan de rand van het Lago Argentino, heeft een groep vrijwilligers, is samenwerking met de Universidad Nacional de la Patagonia Austral, een nat grasland gebied weer tot leven gebracht.

Tot voor kort lag de Reserva Laguna Nimez nog bezaaid met afval, plastic en andere rotzooi dat niet in de natuur thuis hoort. Nu is het Reserva Ecologica Municipal weer een gebied waar vogels (inclusief flamingo´s) het voor het zeggen hebben. Het is een schitterende Laguna pal naast het Lago Argentino, met op de achtergrond de hoge toppen van de Andes. Het is volop begroeid met vele gras- en bloemsoorten Je kunt er een wandeling van 2.5 km omheen maken. Toegang is A$10,- p.p. Je krijgt een informatie folder met de wandelroute en informatie over de watervogels en de toekomst plannen.

Dit is echt een aanrader. Een korte wandeling; even weg van de grote toeristische trekpleisters, met flamigo´s, een groep paarden, watervogels en vergezichten.

0
1

Info over deze foto met tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
149
Geplaatst op
07 mrt 2010
Land
Bestemming
Categorie
Landschap
Laat kaart zien
 

1 reactie(s) bij "De kleuren van Patagonie"

  • profile image comment

    Ik vind deze foto best iets hebben. Handige info ook!

    Door Hermine • geplaatst op 2010-03-08 15:16:34

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.