Patagonie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Alleen op de wereld in Patagonie

Patagonie,
Argentinië


Tijdens onze reis door Patagonie met een 4x4 aangedreven camper, rijden we vanaf Calafata verder naar het noorden en willen overnachten in Bajo Caracoles. We willen via de Paso Reballos terug rijden naar Chili. We hebben gehoord dat dit een prachtige weg is.
In Bajo Caracoles stoppen we bij het politiebureau omdat we toestemming willen vragen om in het dorp te overnachten met de camper. Het poiltiebureau is op slot, maar we horen de muziek luid spelen binnen. Er zit een briefje op de deur met de route waar de politieman woont en daar rijden we naar toe. In die straat komt een man naar buiten die ambulancebroeder is. Een man met nog maar een paar tanden in zijn mond. We mogen van hem achter in de tuin kamperen en hij zal 's avonds muziek maken. Wij zeggen dat we liever doorrijden en dan vertelt hij dat verderop een mooi meer is, Lago Posadas, waar we kunnen kamperen. Maar het is nog wel 70 km rijden op onverharde weg. We besluiten om dit te doen. Daar aangekomen zitten we ver weg van de bewoonde wereld en er is helemaal niemand. Het is er heel erg stil en het enige dat je hoort zijn de vogels.
Als we de volgende ochtend opstaan is het meer op zijn mooist, met flarden mist en de zon die op de bergen schijnt. Een geweldige omweg die we niet hadden willen missen.