Argentinië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Argentinië image

Reisreporter 2011- Vamos a Patagonia!

Argentinië
Zuid Amerika
Corriedewinter

Reisreporter 2011- Vamos a Patagonia!

“Je reist in een terreinwagen in gezelschap van een lokale gids en een Columbus reporter door de mooiste gebieden van Patagonië. Hier word je echt blootgesteld aan de natuur. Het biedt unieke kansen om je onder te dompelen in de pure natuurkrachten en het is aan jou en de reporter om dit vast te leggen in woord en beeld!”, schrijft Louise.

Over drie dagen word ik blootgesteld aan de natuur… wow.
In Patagonië betekent dit heel wat. Vooral de wind schijnt enorm te zijn. Langs de eindeloze Ruta 40, waar ik zeker over zal schrijven, staan verkeersborden die zware wind aangeven. De bomen schijnen horizontaal te groeien.

Het is nu lente in Patagonië. Bij de gigantische gletsjer boven het Lago Argentino , de Perito Moreno, is het misschien warm genoeg om het ijs met een donderend geraas in het meer te zien storten. Wat doe ik dan? Sta ik met mijn camera klaar, of kijk ik alleen maar?

Ik ben benieuwd naar de mensen. Hoe zijn de Patagoniërs de winter doorgekomen? Wat doen ze eigenlijk in de winter?

Het zal wel druk zijn op de estancia’s, de schapenboerderijen. Als het daar hetzelfde gaat als op de boerderij van mijn broer, worden de lammetjes geboren. Hopelijk kan ik daar iets van meemaken. Wat is eigenlijk ‘pappot’ (lammetje dat met de fles grootgebracht wordt) in het Spaans?

Patagonië is een trekkersparadijs. Trektochten van een paar uur tot een aantal dagen, het is allemaal mogelijk. Je hebt wel ‘sturdy’ shoes nodig. Goed, die doe ik dan maar in het vliegtuig aan, anders heb ik overgewicht (15 kg op een binnenlandse vlucht)

‘Vastleggen in woord en beeld’: Ik zal soms sprakeloos zijn en sommige beelden zullen in mijn hoofd blijven zitten, maar er blijft genoeg over om te laten zien in Columbus 37. Dan al?

A trabajar!*

* Aan het (ontzettend leuke) werk!


De reis werd ter beschikking gesteld door Columbus partner YourWay2Go

Foto's

dc92b.jpg
dc92b.jpg
Corriedewinter