Pampas

Pampa's zijn de natuurlijke graslanden in Zuid-Amerika, die bestaan uit vruchtbare vlaktes. Het gebied beslaat bijna 800.000 vierkante kilometer, verspreid van de Atlantische Oceaan tot aan het Andesgebergte. Veel voorkomende dieren in de pampa zijn nandoes, varkenssnuitskunks, pampakatten, gordeldieren en manenwolven.

Informatie over Pampas

Beste foto's & tips van Pampas

'501465' door Fietser '501465' door Fietser

ArgentiniëPampas

ArgentiniëPampas

Route RN40

Fietser

De route 66 in Amerika kent iedereen wel persoonlijk of van naam, maar ik durf te beweren dat de RN40 die in Argentië van noord naar zuid loopt mooier is dan de Route 66 al heb ik deze niet gereden. De RN40 (rotue Nationaal) is erg afwisselend. Vaak door onherbergzame stukken landschappen afwisselend met af en toe asfalt en veel gravel/ zandwegen. De asfalt wegen hebben zoveel mogelijk links laten liggen en af en toe over de gravel gefietst cq gestuiterd.

'445223' door Sandral '445223' door Sandral

ArgentiniëPampas

ArgentiniëPampas

UFO wolken

Sandral

We zijn vlakbij Villa el Chocón,Neuquen,waar we aardig wat UFO wolken zien. Deze worden normaal gesproken gevormd wanneer koude lucht over de bergen trekt. In mijn beleving zijn die er hier niet zoveel,maar het is een bijzonder gezicht.

'493108' door Fietser '493108' door Fietser

ArgentiniëPampas

ArgentiniëPampas

Fietsen op de pampas

Fietser

De een vind het verschrikkelijk en de ander houdt er van. Fietsen over de soms eindeloze pa,pas met soms bar slechte wegen. Vaak heb je schitterende landschappen, je moet er wel naar willen kijken. In Argentinië fietsen we regelmatig over de RA 40, maar wanneer het te geciviliseerd werd gingen we er van af. Rust. Even openen om goed van het landschap te kunnen genieten.

Laat kaart zien