Mendoza

'201384' door Elke '201384' door Elke

ArgentiniëMendoza

ArgentiniëMendoza

Wijntour Mendoza

Elke

Tijdens de wijntour die we vanuit Mendoza maakte hebben we een dag van alles kunnen proeven. Naast wijn worden ook veel likeuren samengesteld in deze regio. Héérlijk!!

'409510' door avanstraelen '409510' door avanstraelen

ArgentiniëMendoza

ArgentiniëMendoza

Payunia

avanstraelen

Payunia, kanshebber op werelderfgoed is gelegen in het zuiden van de provincie Mendoza. 800 vulkanen liggen hier te dutten terwijl de wind dagelijks van de partij is.

'501310' door Fietser '501310' door Fietser

ArgentiniëMendoza

ArgentiniëMendoza

Wijn !

Fietser

De regio Mendoza is natuurlijk bekend om zijn wijn. Mag wel zeggen dat ik er ook van verschillende genipt heb. Het alternatief was een biertje, maar die krijgen we eigenlijk altijd in een liter fles. Ook geen probleem. Op de achtergrond zie je de hoogste berg van de Amerika's de Aconcahua, bijna 7000m hoog. Van mijn groep waren er 2 die hem beklommen hadden. Een Noorse die was op de top geweest en een Oostenrijker die heeft 3 dagen vast gezeten op 6300 m in een sneeuw storm en moest toen terug.

'232066' door mbisschops '232066' door mbisschops

ArgentiniëMendoza

ArgentiniëMendoza

Grote weg

mbisschops

Dit is de "autoweg" tussen Mendoza en Chili; absoluut een van de mooiste wegen die ik ooit bereden hebt. Je moet goed op de foto kijken...dan zie je de paaltjes die de weg markeren en helmaal in het midden, de tunnel waarin net een vrachtauto verdwijnt. Hoezo, wij zijn nietig...!

'217892' door Jeroen6000 '217892' door Jeroen6000

ArgentiniëMendoza

ArgentiniëMendoza

Herfst in Argentinië

Jeroen6000

Een dag in het Parque Aborigen in Mendoza, Argentinië. In nederland is de lente net begonnen, maar op het zuidelijk halfrond is het herfst, met 26 graden en in je korte broek loop je langs de mooiste herfstkleuren en raak je even compleet je besef van tijd kwijt.......

'216481' door Astrid12 '216481' door Astrid12

ArgentiniëMendoza

ArgentiniëMendoza

Besneeuwde bergen bij

Astrid12

Toen we van Mendoza naar de Valle de Cuyo reden, zagen we dit mooie uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Andes, met de alom aanwezige wijnranken op de voorgrond.

'419057' door alexmeester '419057' door alexmeester

ArgentiniëMendoza

ArgentiniëMendoza

Bijzondere kerk

alexmeester

Je kunt veel kerken bezoeken, maar in deze verlaten kerk boven de Aconcagua is al tijden geen priester meer gezien. In het grensgebied tussen Argentinië en Chili, vind je deze kerk met de natuurlijk gevormde Punta del Inca op de voorgrond. Cool toch!

'325071' door AVlaardingerbroek '325071' door AVlaardingerbroek

ArgentiniëMendoza

ArgentiniëMendoza

Detail van de Plaza d

AVlaardingerbroek

Een van de mooiste pleinen van Mendoza is Plaza de España. Op dit plein staan mozaiekbankjes en het hele plein is betgeled met rode stenen en kleine mozaiektegeltjes. Een heerlijk plein om tussen de locals onder de bomen wat bij te komen van een stadswandeling en wat te leren over de geschiedenis van Mendoza. Op dit plein vind je namelijk stukken van wetteksten uit 1638, toen het plein werd gemaakt, en het verhaal van Martin Fierro. Dit alles natuurlijk in mozaiek!

'201589' door lucenlucy '201589' door lucenlucy

ArgentiniëMendoza

ArgentiniëMendoza

Dineren bij O'Fournie

lucenlucy

Tijdens een bezoek aan wijnproducent O'Fournier in Mendoza werden we privé rondgeleid door de productieruimtes, sliepen we in een luxe cottage voor onszelf en dineerden we in het restaurant met dit schitterende uitzicht.

'395540' door Marijetravels '395540' door Marijetravels

ArgentiniëMendoza

ArgentiniëMendoza

Kayakkend de rivier a

Marijetravels

Of je nou in je raftboot of kajak aan het rondpeddelen bent, bij een klasse II stroomversnelling eindigt de tocht altijd achterstevoren of ondersteboven.

'395533' door Marijetravels '395533' door Marijetravels

ArgentiniëMendoza

ArgentiniëMendoza

Wijn en bloesem in...

Marijetravels

Met een glas wijn in je hand fietsen door velden met bloesembomen en druivenplantjes, op de achtergrond de bergen en boven ons een strakblauwe lucht. Dit is echt leuk!

'414268' door avanstraelen '414268' door avanstraelen

ArgentiniëMendoza

ArgentiniëMendoza

Dakterras Mendoza

avanstraelen

Eventjes de was ophangen. Wat zou ik zo een zicht bij mij thuis willen. Maar men mag niet alles willen in het leven anders is er niets meer om naar uit te kijken. De Andes rond Mendoza is bij de hoogste toppen van dit gebergte. Cordon del plata, Aconcagua etc...

'414249' door avanstraelen '414249' door avanstraelen

ArgentiniëMendoza

ArgentiniëMendoza

Bodega bianchi

avanstraelen

Mendoza... Deze Argentijnse stad oo wel de stad van de goede wijnen en de zon genoemd telt meer dan 12oo wijnboeren en zit daarmee in de top tien ter wereld. Bianchi is een gekende Bodega waarvan er veel wijn wordt geëxporteerd.

'366162' door jackhermsen '366162' door jackhermsen

ArgentiniëMendoza

ArgentiniëMendoza

El Cerro de los Siete

jackhermsen

Purmamarca in het noorden van Argentinie.. Deze 7 prachtige kleuren kun je duidelijk zien. Het kost wel enige tijd om er te komen vanuit Salta,maar het is een prachtige excursie via de Quebrada de Humahuaca,via Tilcara naar Humahuaca.

'201375' door Elke '201375' door Elke

ArgentiniëMendoza

ArgentiniëMendoza

Mendoza

Elke

Mendoza, de stad omgeven door wijngaarden. Tijdens ons bezoek was het erg warm en benauwd, dus onze insteek was niet veel doen, op een wijntour na dan. Salta vonden we ook een mooie stad, maar in Medoza is meer te beleven en ook meer gezelligheid. Heerlijk eten, inclusief een wijntje natuurlijk en voor de rest puur genieten.

'1105578' door sidonius '1105578' door sidonius

ArgentiniëMendoza

ArgentiniëMendoza

Plaza Independencia

sidonius

Mendoza is een gezellige stad aan de voet van de Andes. Bekend als hoofdstad van een uitgestrekt wijngebied waar vooral de Malbec vandaan komt. Om de druifplanten te kunnen laten groeien is een omvangrijk en interessant irrigatiesysteem opgezet in het hele gebied én in de stad, waarmee het smeltwater van de Andesbergen vernuftig wordt benut. Dat is ook noodzakelijk want het is een gortdroog, woestijnachtig gebied. Ook in de stad zie je overal diepe irrigatiekanalen langs de straten. Die straten zijn omzoomd met bomen, nodig voor de noodzakelijke schaduw en verkoeling in het woestijnachtige klimaat dat hier is. Ongelooflijk hoe groen de stad er uit ziet. Het centrum is gezellig met terrasjes en een centraal Plaza Independencia. Met een prachtige fontein die 's avonds blauw verlicht wordt. Argentinië vocht in de periode 1810-1818 een onafhankelijkheidsoorlog uit met Spanje, die leidde tot een grondwet op 9 juli 1816. Sindsdien is dat de Argentijnse Onafhankelijkheidsdag.

'959089' door corinnevloet '959089' door corinnevloet

ArgentiniëMendoza

ArgentiniëMendoza

De hoogste berg van..

corinnevloet

Ik was dus helemaal verbaasd. Wisten jullie dat de Aconcagua met haar 6962m de hoogste berg van het Amerikaanse continent is? Sterker nog, ik had er nog nooit van gehoord. Vreemd, dat deze prachtige berg helemaal niet zo bekend is. Hij ligt in het Andesgebergte in de mooie regio van Mendoza, Argentinië. Om er te komen, rijd je door de geweldig mooie vallei van Uspallata. Leuk weetje, de film Seven Years in Tibet is hier (deels) opgenomen. De omgeving van Mendoza heeft me sowieso enorm positief verrast. Interesse? Lees dan ook even mijn blog hier op Columbus.