Mendoza

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Beware of de bolle B-acteur

Mendoza,
Argentinië


Nederlandse oplichter scoort in Argentinië, kopte De Volkskrant afgelopen zaterdag 29 oktober. Met een kop koffie binnen handbereik kon ik een glimlach niet onderdrukken. Iets verderop huilde mijn portemonnee in stilte mee.

Twee kolommen besteedde de krant aan Freek, Kevin van Tilburg of Jeroen Hendriks. Wij kregen een andere naam voorgeschoteld. Het had iets met timmeren te maken, maar wat ben ik vergeten.

‘Do you know where the public square is?’ Vers geland in Mendoza voelden we deze vraag in de nek hijgen. Al snel bleken vraagsteller en wij geboorteland te delen. Niet veel later zaten we een kop koffie te drinken. Tegenover ons zat een bolle jongen met lichte paniek in de ogen. Zweet had zich op zijn voorhoofd genesteld. Reisgenoot E., vlak voor de vakantie in bezit gekomen van een certificaat traumaverwerking bij ongelukken langs en op het spoor, herkende haar cursusmateriaal. Bij mij knipperden donker oranje signalen, maar de spoorbomen gingen niet dicht.

Het relaas van FreekKevinJeroen de timmerman kwam hierop neer: na een wereldreis van een jaar was hij daags voor vertrek naar Nederland overvallen op het busstation. Alles weg. Wat rest zijn slechts herinneringen en een zere nek. Op de Nederlandse ambassade in Buenos Aires zaten ze op hem te wachten. Klaar om een noodpaspoort te geven en hem over twee dagen op weg naar Nederland te helpen. Konden wij hem helpen in Buenos Aires te komen?

In het kort was ons antwoord: ‘Ja.’ Een euro of 100 armer en een vervelend gevoel rijker (Mendoza was opeens meer dan een wijnstad. Hier worden mensen ook overvallen), namen we afscheid. Bij terugkomst in Nederland zouden we contact opnemen.

Enfin, het mag duidelijk zijn. De dikke vogel was gevlogen toen we een paar weken later terugkwamen in Amsterdam. Aan dat idee waren we al gewend want een dag na de performance van onze bolle B-acteur hadden we de ambassade gebeld om te vragen of ene FreekKevinJeroen de timmerman veilig was aangekomen.

Even bleef het stil aan de andere kant van de lijn. Toen klonk er een zucht vol medeleven en wisten wij hoe de vork in de steel zat.

[b]De tip: Je bent GEWAARSCHUWD[/b]!!!

P.S.
Mocht je worden benaderd door dit acteertalent en je ontfutselt onze 100 euro, gebruik dit dan om een nachtje op onze kosten in deze heerlijke boutique posada tussen de wijngaarden bij Mendoza te verblijven en een flesje witte wijn te ontkurken: [url="http://www.posadaborravino.com/homeEN.html " target="_blank"]Posada Borrovino[/url]