Lake District reisblogs

BARILOCHE EN 7-MEREN DISTRIKT

2globetrotters was er (tot 03 dec 2010) Gepost op 03 jan 122 reacties

Van het schiereiland Valdès rijden we met onze Toyota van niks naar nergens door gehuchtjes richting Bariloche. Het waait in deze omgeving behoorlijk hard en de tent kan dan goed wapperen. Dat slaapt niet echt lekker. En dus zoeken we een mogelijkheid om uit de wind te staan. Dat vinden we in de beschutting van een school, waar ik dan wel een uurtje Engelse les moet geven! Maar we krijgen zelfs de beschikking over wastafel en toilet. En de volgende morgen rijden ze ons voor naar de weg naar Bariloche.

We zien kans om onderweg nog eens te verdwalen en rijden via de akkers van boeren naar Bariloche. Een schitterend gelegen plaats aan een prachtig blauw meer. We zoeken een camping op aan het Lago Guitierez, waar we een paar nachten blijven staan. Je kunt hier kayaks huren en prachtige tochten op het meer maken. We laten de was doen en met behulp van de eigenaar van de camping komen we ook nog aan gas. Tja, ook die dingen gaan gewoon door. Overdag is het prachtig, maar de avonden zijn knap koud. De parilla wordt niet alleen gebruikt om te bbq'en maar ook voor de warmte.

Bariloche zelf is knap toeristisch en bestaat vnl. uit hotels, restaurants, cabana's en chocoladewinkels. Mmmm...maar we houden ons in. We rijden het NP Nahuel Huapi in waar we ook nog kamperen. Vergeet de watervallen bij Los Alerces daar niet.

Jammer genoeg slaat het weer om en in de regen rijden we naar St. Martin de los Andes, waar we een luxe hotel met sauna en spa opzoeken, ook wel weer eens lekker. Hier gaat Ronald leren vliegvissen bij de lodge, die eigenlijk aparter is dan het hotel, maar ook heel duur.

Terug in Bariloche, waar het ook nog steeds bar slecht weer is, zoeken we nog een cabana voor een paar dagen wat ons veel beter bevalt dan een hotel en ook beter voor de portemonnee is. Bariloche laten we dan achter ons en gaan op weg naar El Bolson, Esquel en NP Los Alerces.

2globetrotters Positie 38247 (0 p.) Lid sinds 27-06-2011 Foto's en tips: 5 Blogs: 4 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

VIA RUTA 40 NAAR NP LOS GLACIARES
0 0
Gepost op 04 januari
Argentinië Glaciares
Van B.A. naar de walvissen van Valdès
0 1
Gepost op 01 januari
Argentinië Valdés-schiereiland
START VAN ONZE WERELDREIS!!
0 3
Gepost op 01 januari
Argentinië Buenos Aires

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Je bent net iets eerder in Bariloche dan wij. We hebben wel beter weer dan jullie. Het is meer dan 30 graden.
We zijn al een paar maanden in Argentinië en Chili. Als je geïnteresseerd bent in onze ervaringen kijk dan op onze site laplano.com
Veel reisplezier

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Leuk om mee te reizen

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.