Lago Argentina

Foto door Reisreporter Dalix

Yukon, in het uiterste noordwesten van Canada, is belachelijk groot. Wij hebben in tien dagen ruim 5000 kilometer afgelegd om de mooiste plekken en routes te zien. Op die routes zijn, afgezien van oogstrelende natuur, geen voorzieningen. Er liggen een paar kleine dorpen op de kaart, met coole namen als Little Salmon, Destruction Bay en Beaver Creek. Stel je er niet te veel van voor - meer dan twee huizen of een loods is het vaak niet. In Yukon wonen zelfs zo weinig mensen dat het geen offi  ciële provincie is maar een territory, zonder eigen bestuursrecht. Was Yukon vroeger het terrein van goud- en zilverzoekers, tegenwoordig wordt er ?ink in het toerisme geïnvesteerd, met ‘Larger than life’ als slogan. Daar is niks van gelogen. Ga je hiken, dan ben je direct in ongerepte natuur, met elanden, wolven en beren. Raften, kajakken, bergbeklimmen en vissen behoren tot de andere activiteiten waarvoor je als outdoorfanaat het rijk alleen hebt, idealiter met een voorstelling van het noorderlicht als grote finale.

 

Informatie over Lago Argentina

Beste foto's & tips van Lago Argentina

'1100236' door Dalix '1100236' door Dalix

ArgentiniëLago Argentina

ArgentiniëLago Argentina

De ijssculpturen van.

Dalix

Een tocht over het Lago Argentino in het zuidelijke Argentijnse Patagonië mag op geen enkele bucketlist ontbreken. Een hele dag wordt je rondgevaren tussen prachtige ijssculpturen en fenomenale gletsjers. Je valt van de ene verbazing in de andere. Het weer kan nogal veranderen gedurende de dag. Het ene moment moesten we oppassen niet te verbranden en op het andere moment kwamen we wolkenluchten als op deze foto tegen. Magisch.

'1103466' door ontheroadagain '1103466' door ontheroadagain

ArgentiniëLago Argentina

ArgentiniëLago Argentina

Uit de wolken

ontheroadagain

In een van de inhammen van het Lago Argentina vind je de Spegazzini-gletsjer. Wij hebben nogal wisselvallig weer tijdens de boottocht over dit meer, waarin grote ijsblokken drijven die van verschillende gletsjers afkomstig zijn. We vertrekken met zon, krijgen vervolgens vier seizoenen om onze oren en eindigen bijna in de wolken. Je ziet op deze foto de wolken laag hangen, waardoor het lijkt alsof het ijs uit de mist komt gelopen. Met een zomerjasje aan sta ik te blauwbekken op het dek van de boot maar het maakt me niks uit, ik wil er niets van missen. De meeste passagiers blijven liever binnen en bekijken vanachter het glas het natuurschoon. Dat moeten ze lekker zelf weten...

Laat kaart zien