Iguazu watervallen reisblogs

Water, water en nog eens water

sitahouwer was er (tot 22 aug 2011) Gepost op 22 jan 122 reacties

Water, water en nog eens water

Na een paar lange reisdagen vanuit het noorden van het land via Amsterdam, Frankfurt en São Paulo, zijn we dan eindelijk op de eerste echte vakantiebestemming: Foz do Iguaçu (Brazilië)/Puerto Iguazú (Argentinië). Daar was mijn partner 5 jaar geleden al eens geweest bij zijn tripje naar Brazilië, dus het lijkt vooral leuk om dit samen ook te zien. Toen stond het water vrij laag (zo'n 10-15% van de normale watercapaciteit), maar was het desondanks erg indrukwekkend. Eerst maar eens de Braziliaanse kant van de watervallen bekijken en de volgende dag de andere Argentijnse kant. Vanaf de Braziliaanse kant herinnerde ik me nog dat het begon met heel veel kleine watervalletjes en dat het daarna met elk stukje van de route groter wordt.

Na een korte wandeling vanaf de weg door het park is er al meteen een verschil: waar zijn alle coatis gebleven? Dat zijn een soort wasbeertjes die alles opeten wat los en vast (of in je tas) zit. Misschien was het weer vandaag niet helemaal goed genoeg, want we voelden al wat drupjes. Nog even wat verder lopen dus en, wow, ineens een halve cirkel met alleen maar grote watervallen. Waar het toen nog maar ieniemienie-watervallen waren, zijn deze nu al mega! Daar komen dus ook de drupjes vandaan die we voelden, want de zon schijnt lekker! Hoe verder we lopen, hoe meer watervallen er zijn (zie ook de foto's).

Aan het eind heb je de Garganto del Diablo (Devil's Throat), waar het water zo'n 80m naar beneden valt. Daar kun je via een walkway/pad over het water naar toe lopen. Doordat er nu zoveel water is, is dat deel helemaal in mist/opspattend water gehuld, maar toch even kijken natuurlijk! Onderweg word je compleet gewaterstraald (zeg maar zandstralen, maar dan met water), maar heb je een erg mooi uitzicht over de rivier, watervallen en alle regenbogen die er te zien zijn. Zeker de moeite van het nat worden waard!

De volgende dag hebben we aan de Argentijnse kant nog een paar wandelroutes gedaan, waarbij je onder- en bovenlangs bij de watervallen kunt lopen en zo nog dichterbij kunt komen. Vanaf de Argentijnse kant kun je normaal gesproken nog dichterbij de Garganto del Diablo komen voor de echte waterstraal-experience. Helaas was er afgelopen zondag een vloedgolf geweest met 15x de normale watercapaciteit, waardoor het laatste deel van de walkway was weggeslagen.. nou ja, wij doen het vandaag met 7x de normale watercapaciteit, dat is nog altijd prima!

sitahouwer Positie 24439 (0 p.) Lid sinds 30-11-2008 Foto's en tips: 68 Blogs: 4 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Een foto om even een indruk van het watergeweld te geven.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Aardige tips!
4 1
Gepost op 05 maart
Australië West Australië
Gewoon thuis
1 2
Gepost op 22 november
Nederland Groningen
Backpacken in Cambodja
0 3
Gepost op 01 november
Cambodja

Reacties bij deze blog

meeko

Door: meeko • Geplaatst op

Ik had je foto al gezien en was benieuwd naar je verhaal!
Mooi omschreven!

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Prachtige ervaring, mooi beschreven

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.