Iguazu watervallen reisblogs

29-30 oktober: Watervallen van Iguazu/Iguassu

montsemario was er (tot 30 okt 2011) Gepost op 01 nov 112 reacties

29 oktober: Naar Iguazu Watervallen (maar niet heus)
Op 29 oktober vertrokken we naar het vliegveld. Vlucht gepland voor 12.45u. Taxi; check. Ingecheckt; check. Koffers ingecheckt; check. Security check; check. Wachten op boarding; check. Boarden; check. Vliegtuig taxi-iet naar startbaan; check. Opstijgen; nope. Een technisch mankement. Terug op vliegveld... vlucht gecanceld! Commotie alom. Na 5 uur in de rij staan eindelijk een voucher gekregen om in hotel te overnachten en boardingpass voor vlucht voor de dag daarop! BALEN! Want we hadden maar 2 dagen in Iguazu. Pluspuntje is dat ze ons plaatsten in een 5-sterren hotel. Wel relaxed. Inclusief avondmaal (de slechtste van heel Argentinie). We hebben duidelijk geen geluk met nationale vluchten in Zuid-Amerika (zie blog van 12 oktober).

30 oktober: Naar Iguazu (dit keer wel)
Wekker gaat om 03.45u. That hurts.
Maar goed, om 8 uur ´s ochtends waren we ´al´ in Puerto Iguazu. Taxi naar de Watervallen (Argentijns park).
FAN-TAS-TISCH! 2e hoogtepunt van de reis!
Vanuit de Argentijnse kant beleef je de Watervallen echt. ECHT-ECHT. Je komt er heel dichtbij en je begeeft je in de jungle, maar prima te belopen. We hebben ook een bootje genomen die ons letterlijk onder de watervallen bracht. Wat ´n ervaring!
De beleving van de watervallen aan de bovenkant is ook indrukwekkend! (zie foto~s op google).
In de namiddag zijn we naar de Braziliaanse kant gegaan. Wederom entree betaald en de Watervallen op een totaal andere manier ervaren. Om te beginnen is de Braziliaanse kant heel anders. Veel toeristischer, massaler. De watervallen worden echt geexploteerd; Dat is jammer, want de drukte verpest de ervaring. Wat je ziet is ook heel anders. Aan de Braziliaanse zijde heb je vooral een prachtig panoramisch uitzicht van de watervallen (en je ziet er veel meer dan aan de Argentijnse kant). Je moet er dus ook per se heen, maar de ervaring is meer van het type ´Oh, wat mooi´, in vergelijking tot de Argentijnse ´bewondering van de kracht van het water en voor de natuur. De Braziliaanse kant is geheel geasfalteerd en vol met souvenierwinkels. Erg jammer. Maar toch, dit panoramauitzicht moet niemand missen.
´s avonds hebben we voor het eerst in Brazilie overnacht. In Foz do Iguassu (niks aan).

31 oktober: naar Rio de Janeiro - eindbestemming van de reis
´s ochtends (9.30u) naar Rio vertrokken. Dit was de eerste nationale vlucht die voortvarend verliep. Het weer valt erg tegen. We hebben nog niet zoveel gezien. Uitgebreid verslag volgt!

montsemario Positie 3629 (20 p.) Lid sinds 16-07-2011 Foto's en tips: 0 Blogs: 43 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

5, 14 en 15 januari: Phnom Penh
0 3
Gepost op 15 januari
Cambodja Phnom-Penh
6-13 januari: Zon, Zee, Sihanoukville
4 4
Gepost op 12 januari
Cambodja Sihanoukville

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Hola,
Ook voor mij heel herkenbaar van die vluchten,
Van mijn reisgenoot en mij werden drie vluchten gecanceld in een vakantie van 23 dagen, twee keer vanwege de aswolk (een gegronde rede dus) en één keer door het verlaat aankomen van het vliegtuig en dan ook nog even (45 min) wachten op 2 passagiers, en dus onze aansluiting gemist.

Ik wilde je ook nog even melden dat je niets gemist hebt op de 29ste oktober, wij waren er wel, maar hebben die dag door noodweer op onze hotelkamer moeten doorbrengen, vreselijke onweersbuien, harde rukwinden,en onze eigen iguazu vanaf het hoteldak, gelukkig was het de volgende dag stralend weer
en hebben we de beide zijde op één dag bekeken, echt genieten van al dat natuurschoon en lachen als je doornat van de boot afkomt.

Nog veel reisplezier

GdeBoer

Door: GdeBoer • Geplaatst op

Hallo, wat herkenbaar van die vluchten... je kan zo'n beetje een rondedans doen als het vliegtuig daadwerkelijk opstijgt, terwijl je dat hier tot een van de normaalste zaken rekent. Wij deden al een rondedansje als we ingechecked waren (maar ook dat kan nog leiden tot teleurstellingen zoals jullie beschrijven)... ook een hele historie met geannuleerde vluchten en wachtrijen voor omboeken... vreselijk.
Maar goed, zo herkenbaar van Iguazu. Fenomenaal natuurwonder noem ik het. Genietse!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.