Iguazu watervallen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Iguazu watervallen image

Iguazu watervallen

Iguazu watervallen
Argentinië
Montsemario

29-30 oktober: Watervallen van Iguazu/Iguassu

29 oktober: Naar Iguazu Watervallen (maar niet heus)
Op 29 oktober vertrokken we naar het vliegveld. Vlucht gepland voor 12.45u. Taxi; check. Ingecheckt; check. Koffers ingecheckt; check. Security check; check. Wachten op boarding; check. Boarden; check. Vliegtuig taxi-iet naar startbaan; check. Opstijgen; nope. Een technisch mankement. Terug op vliegveld... vlucht gecanceld! Commotie alom. Na 5 uur in de rij staan eindelijk een voucher gekregen om in hotel te overnachten en boardingpass voor vlucht voor de dag daarop! BALEN! Want we hadden maar 2 dagen in Iguazu. Pluspuntje is dat ze ons plaatsten in een 5-sterren hotel. Wel relaxed. Inclusief avondmaal (de slechtste van heel Argentinie). We hebben duidelijk geen geluk met nationale vluchten in Zuid-Amerika (zie blog van 12 oktober).

30 oktober: Naar Iguazu (dit keer wel)
Wekker gaat om 03.45u. That hurts.
Maar goed, om 8 uur ´s ochtends waren we ´al´ in Puerto Iguazu. Taxi naar de Watervallen (Argentijns park).
FAN-TAS-TISCH! 2e hoogtepunt van de reis!
Vanuit de Argentijnse kant beleef je de Watervallen echt. ECHT-ECHT. Je komt er heel dichtbij en je begeeft je in de jungle, maar prima te belopen. We hebben ook een bootje genomen die ons letterlijk onder de watervallen bracht. Wat ´n ervaring!
De beleving van de watervallen aan de bovenkant is ook indrukwekkend! (zie foto~s op google).
In de namiddag zijn we naar de Braziliaanse kant gegaan. Wederom entree betaald en de Watervallen op een totaal andere manier ervaren. Om te beginnen is de Braziliaanse kant heel anders. Veel toeristischer, massaler. De watervallen worden echt geexploteerd; Dat is jammer, want de drukte verpest de ervaring. Wat je ziet is ook heel anders. Aan de Braziliaanse zijde heb je vooral een prachtig panoramisch uitzicht van de watervallen (en je ziet er veel meer dan aan de Argentijnse kant). Je moet er dus ook per se heen, maar de ervaring is meer van het type ´Oh, wat mooi´, in vergelijking tot de Argentijnse ´bewondering van de kracht van het water en voor de natuur. De Braziliaanse kant is geheel geasfalteerd en vol met souvenierwinkels. Erg jammer. Maar toch, dit panoramauitzicht moet niemand missen.
´s avonds hebben we voor het eerst in Brazilie overnacht. In Foz do Iguassu (niks aan).

31 oktober: naar Rio de Janeiro - eindbestemming van de reis
´s ochtends (9.30u) naar Rio vertrokken. Dit was de eerste nationale vlucht die voortvarend verliep. Het weer valt erg tegen. We hebben nog niet zoveel gezien. Uitgebreid verslag volgt!