Humahuacavallei

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Neem Route 33 langs NP Los Cardones

Humahuacavallei,
Argentinië


Wat jammer toch dat we als thema niet kunnen kiezen voor Rondreis met OV. Dus ik heb nu maar expeditie gekozen. Kan dat als je een rolkoffer bij je hebt?)Want de andere keuzes vallen er niet onder. Ik heb het immers niet met de auto gedaan. Dat zou wel moeten kunnen, maar ik was achteraf blij dat er geen autohuur beschikbaar was, want wat een bochtige route met groot hoogteverschil te overbruggen. Nu heerlijk naar buiten kijken zonder op de weg of de route te hoeven letten.
Wij met de lokale bus van Salta naar Cachi. Route 33. De bus vertrok om 14.00 uur dus s'morgens nog een wandeling in Salta gemaakt. Zodra je de bewoonde wereld verlaat wordt het een afwisselend landschap. Heel lange tijd langs de rivier. Dan worden de bergen hoger en hoger. De rode 'tempeltjes' ook hier langs de weg. En bij de gehuchtjes ook het kerkhof tegen de heuvel.
Behalve een welkome sanitaire stop onderweg geen fotostops. Fotograferen door het raam.
Als er weer een haarspeldbocht is kun je mooi 'achterom' kijken naar waar je vandaan bent gekomen.
Ik hoop dat het indrukwekkende landschap toch bij jullie overkomt.

Oh de busreis duurt een uurtje of 4. En als de route eenmaal langs het PN Los Cardones rijdt zit je op een bergplateau met weer vlaktes en cactussen. Echt heel veel afwisseling!
Het is naseizoen. We zijn de enige toeristen in de bus.