Glaciares reisblogs

Perito Moreno Glacier

nicoleruigt was er (tot 26 okt 2009) Gepost op 12 nov 090 reacties

Vandaag is het dan eindelijk zover, Poul staat om 7u al te stuiteren in de hotelkamer, we gaan naar de gletsjer Perito Moreno!

Perito Moreno is 5 km breed, 60 meter hoog en schuift per dag ongeveer 40 cm op. De Perito Moreno is hiermee de grootst groeiende gletsjer ter wereld. Perito Moreno ligt in het Parque Nacional los Glaciares, dit park heeft 13 gletsjers en behoort hiermee met Antartica en Groenland tot het grootst met ijs bedekte gebied.

De afbrokkelende ijsschotsen belanden in het Lago Argentino en stromen via de Rio Santa Cruz naar de Atlantische oceaan.

Flink warm aankleden dus, want het kan nog best weleens koud Worden.

Om 8u opgehaald door de bus. Vanuit El Calafate (vernoemd naar de bes Calafate die hier vookomt) is het zo´n 80 km tot aan het Nationaal Park. Onderweg begint het ineens te sneeuwen, als we bij het park aankomen ligt er al een witte deken. We stappen op de boot om de zuidkant van de gletsjer te bekijken. Ondanks de sneeuw en de kou besluiten we op het dek te gaan staan.

De boot manouvreerd tussen de ijsschotsen door, als de boot af en toe een kleine ijsschots raakt krijg je een beetje een idee van wat voor hartverscheurend gevoel het moet zijn geweest op de Titanic.

Na de boot weer een stuk verder met de bus, naar de noordkant van de gletsjer. Hier treffen we mooi aangelegde paden en uitzichtbalkons aan.

Het is hier ijskoud maar hartverwarmend mooi. De grauwe kleuren tijdens de sneeuwbui, het gekraak van het ijs, de zon die evenlater voorzichtig doorkomt en de gletsjer blauw kleurt. Veel foto´s geschoten maar ook veel momenten gewoon staan kijken zonder nog een woord te zeggen, volop genieten van dit natuurschoon!

Zojuist terug in het hotel opgewarmd mete en warme chocolademelk met rum. Morgen hebben we voor twee dagen een huurauto. We rijden naar El Chalten, over de beroemde Ruta 40! (ja, de route die Che heeft afgelegd met z´n motor) Na een overnachting keren we woensdag weer terug in El Calafate om donderdag vanuit hier weer verder te vliegen naar Bariloche.

Groeten

Poul en Nicole

nicoleruigt Positie 16612 (0 p.) Lid sinds 23-06-2009 Foto's en tips: 33 Blogs: 7 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
geen woorden voor
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Wadi Musa en betoverend Petra
0 3
Gepost op 28 september
Jordanië Petra
Salt, Pella, Umm Qais en Irbid
0 1
Gepost op 28 september
Jordanië langs de Jordaan
op weg naar Fitz Roy
2 7
Gepost op 12 november
Argentinië Andes

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.