Glaciares

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gletsjertocht maken op de Perito Moreno

Glaciares,
Argentinië


Voordat we onze reis gingen maken hebben we veel informatie gelezen over de gletsjertochten op de Perito Moreno. Maar de verhalen over de zwaarte van de tocht lopen sterk uiteen. Er zijn 2 mogelijkheden; de Minitrekking en de Big Ice tour. Via vele organisaties (zoals Chalten Travel) zijn deze tours te boeken, maar vaak ook via de hotels rechtstreeks. De tours worden uitgevoerd door 1 organisatie; HieloYAventura. Rechtstreeks reserveren via hen is (nog niet) mogelijk. Wij kozen na lang twijfelen over de zwaarte van de tocht toch de Big Ice tour. Wij zijn geen beoefende wandelaars of bergbeklimmers maar nog wel pas 25 en 28 jaar oud, maar niet echt sportief.

De Big Ice tour begint vroeg in de morgen (7 uur) met het ophalen van diverse mensen bij hotels in El Calafate. Daarna rij je met z'n allen in een busje naar de gletsjer, duur zo'n 1,5 uur. Dan mag je 30 min. een kijkje nemen op de houten balkons met uitzichten op de gletsjer. Hier hoor je het ijs kraken en breekt er soms ijs af, echt prachtig. Dan vervolgt de reis zich naar een nabijgelegen steiger bij het meer, hier ga je met een kleine ferry naar de overkant van het meer, aan de voet van de gletsjer. Daar zit het basiskamp en krijg je wat instructies. Vervolgens begint het zeer zware stuk lopen naar het punt waar je de gletsjer op kan, duur zo'n 1,5 uur bergopwaarts. Hier is een verzamelpunt en krijg je crampons, die je kan vastmaken aan je bergschoenen om op het ijs te lopen. De tocht op het ijs duurt 4 uur incl. lunchtijd; dit is echt gaaf en niet zwaar! Dan is het vervolgens weer 1,5 uur teruglopen, nu bergafwaarts en ook zeer zwaar voor je knieen. Aan het einde van de tocht waren we kapot! Met de boot ga je dan weer het meer over en krijg je als afsluiting een lekkere whisky met gletsjerijs. Dan nog 1,5 uur terugrijden naar El Calafate met het busje.

De tocht is zeker de moeite waard en vergeet je nooit meer! De Minitrekking zie je onderweg van een afstandje en ziet er in verhouding zeer lullig uit. HieloYAventura let er wel op dat je geen beperkingen hebt en niet ouder bent dan 45 jaar; je moet ook diverse papieren lezen en tekenen. Oh ja, en onderweg een toilet bezoeken op het ijs is lastig!

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Gletsjertocht maken op de Perito Moreno"

  • profile image comment
    Door Annemieke50• geplaatst op 28 Jan 2011 | 16:17:41

    Lijkt me een hele pittige tocht maar zeker de moeite waard!

    Bericht aangepast op 02:52:26