Argentinië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Zwerfkei langs Lago Viedma

Argentinië


We reizen met de openbare bus van El Calafate naar El Chaltén. Een mooie rit van ruim 3 uur langs eerst Lago Argentino en vervolgens nog Lago Viedma. Er is een stop onderweg in parador La leona. Hier hebben de bandieten Butch Cassidy, Sundance Kid and zijn vrouw Ethel Place ooit nog eens (1905) verbleven na de bankroof in Rio Gallegos.
Het landschap is afwisselend genoeg om naar buiten te blijven kijken. Al rijdende neem ik zo nu en dan een foto door het glas.
Hier de uitlopers van de bergen Cierra Norte met een zwerkei op de voorgrond.
Deze gletsjermeren hebben een mooie blauwe kleur vanwege "keileem", een sediment dat door de erosieve werking van de gletsjer geproduceerd wordt. Dit fijne poeder mengt met het water en breekt zonlicht waardoor het water een melkachtige turkooise verschijning krijgt.
Bij aankomst in El Chaltén maakt de bus een stop bij het informatiecentrum. Is ook gelijk een museum van het gebied. Hikers kunnen zich hier goed laten informeren over de routes en de veiligheid.
Ik ben blij dat we El Chaltén ook nog bezocht hebben. Ook al zijn Perito Moreno en Torres del Paines de echte highlights geweest.