Cordoba reisblogs

23 en 24 oktober: Cordoba

montsemario is er nu(tot 24 okt 2011) Gepost op 25 okt 111 reacties

Cordoba is een grote stad zoals we ze ook in Europa kennen. Veel hoogbouw, vele brede lanen en veel bedrijvigheid. Zo op het eerste gezicht, had iemand vast ook durven beweren in Zaragoza of Valencia te zijn. Cordoba heeft een heel Klein authentiek oud centrum. Meteen daarbuiten is de stad stuk-ken moderner.
Weet je nog dat we in de vorige blog vertelden ons af te vragen wat de verkiezingen van zondag 23 oktober voor onze ervaring zouden betekenen? Wel, het was wederom balen. Zo´n beetje alles was dicht. Alleen ho(s)tels en kleine voedselwinkeltjes/bakkerijtjes bleken open. Ah, en de grote shoppingmall. We zagen een paar dames naar binen lopen en dachten ´eens kijken´. Nou, heel Cordoba was aan het shoppen, terwijl de straten leeg waren. Hebben we dus ook maar even gedaan (meer de kijken-kijken-niet-kopen versie). Nadien hebben ook maar wat rondgelopen en een paar kerken gezien, want die waren in de late middag toch open. Overigens, de verkiezingen zijn gewonnen door de zittende president(a) Cristina Fernandez de Kirchner, met een overbluffende absolute meerderheid (bijna 54% terwijl er iets van 7 kandidaten waren!).
De dag daarop (maandag) waren de musea dicht, zoals te verwachten was. Dus moesten we iets bedenken. In de gids lazen we dat er op korte afstand schattige dorpen in de nabijheid van Cordoba waren te bezoeken, maar alle reisorganisaties boden deze mogelijkheid voor dinsdag. Vette pech dus. The next best thing was dus maar een lokale bus te pakken naar een dorpje (aan een groot meer) in de buurt waar schijnbaar de Cordobezen de zomer doorbrengen. Het dorp was nagenoeg leeg, maar erg schattig aan het wáter. In de zomer is er hier vast sprake van een bruisende en gezellige levendigheid.
Beide dagen was het weer overigens ook een stuk minder. Bewolkt en het heeft meerdere malen kort geregend. Hoort erbij, denken we maar.
We gaan un een leuke plek zoeken voor ons laatste avondmaal hier in Cordoba. Een ´parilla´ (spreek uit: parrrrrisja), als het kan… Vlees dus!
Vanavond, om half elf (half drie ´s nachts Nederlandse tijd) vertrekken we met de bus naar Buenos Aires. Dit wordt onze laatste grote bus reis. Da´s fijn.
Helaas kunnen we geen foto´s uploaden, we zijn de kabel vergeten. We hebben straks 4 dagen Buenos Aires, we proberen het dan nog eens!

Groetjes!

montsemario Positie 3964 (20 p.) Lid sinds 16-07-2011 Foto's en tips: 0 Blogs: 43 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

5, 14 en 15 januari: Phnom Penh
0 3
Gepost op 15 januari
Cambodja Phnom-Penh
6-13 januari: Zon, Zee, Sihanoukville
4 4
Gepost op 12 januari
Cambodja Sihanoukville

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Buenos Aires voor de boeg geniet ervan!!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.