Buenos Aires reisblogs

HOT in Buenos Aires - fashion trend spotting

suzannehulsbos was er (tot 04 mrt 2009) Gepost op 20 mrt 091 reacties

Niet alleen het weer in Buenos Aires is HOT. In de straten van de hoofdstad van Argentinie heb ik ook nog wel wat trends gespot!

De wijken die voor 'De Toerist' het meest lokken zijn Palermo, La Boca, Recoleta, San Telmo en Puerto Madero. Als je zoals ik op zoek bent naar iets specifieks, in mijn geval leuke danslessen en feestjes, kom je wel in iets meer wijken uit; zoals Once, Barrio Norte, Belgrano en Nunez. Maar zelfs dan kom je waarschijnlijk nog niet buiten de grenzen van het kaartje in je reisgids. Hoeft ook niet, de eerst genoemde wijken zijn zo groot en hebben zo veel te bieden dat je er wel een maand aan kunt besteden. Zeker als je van sight seeing, kunst, shoppen en dansen houdt, zoals ik!

OK even een paar Buenos Aires trends op een rij:

- De wijk Palermo is onmiskenbaar De Hot Spot van Buenos Aires. Hier gebeurt het allemaal qua hippe bars, restaurants en winkels.
- Kunst op straat. Ik heb weinig kwalitatief goede galleries en exposities gezien, maar ik vond de graffiti-kunst die je gewoon op straat heel veel ziet echt prachtig! Soms verstopt in een hoekje van een plantenbak, of helemaal geintegreerd met ondergrond; erg leuk.
- Rolling Stones zijn hier helemaal hot, ik dacht eerst dat het selectieve perceptie was omdat ik het wel kan waarderen, maar ze draaien de platen net zo grijs als die mannen inmiddels zelf zijn.
- Felle kleuren en veeeeel neon. Bij ons ook al gespot als nieuwe trend, met name in de accenten, maar hier zijn ze er niet zo zuunig mee. Nou kan je met een Argentijnse olijfkleurige huid natuurlijk ook wel wat meer hebben... Het zou een bleke (of zonnebank oranje) Nederlandse als snel erg ordi maken.
- Ik was vaak meer onder de indruk van het design en de inrichting van veel winkels, dan van de collecties die er hingen. Je vindt er hele moderne panden, met schuine loopbruggen naar splitlevels. Maar ook winkels in voormalige koloniale woonhuizen. Met bijvoorbeeld de schoenencollectie in de voorkamer, de lingerie in de slaapkamer, de accesoires op de gang, en de kleding in de huiskamer waar de piano nog staat!
- Wat jammer is dat veel boetieks hun toch al kleine collectie op artikel/ kleur/ maat presenteren en niet op thema. Dan is het erg moeilijk te zien wat nou oorspronkelijk de bedoeling was. Als je doelgricht op zoek bent naar een witte jeans in maat 29 is het natuurlijk wel practisch, maar zo ben ik niet gewend om naar collecties te kijken.
- Verder heeel veel jersey, jersey, jersey, tricot en jersey ;-) Lekker goedkoop natuurlijk en past altijd.
- Ook hier is de knetter hoge hak (minimaal 10 cm) hele maal in. In Palermo niet te doen ivm de bestrating, dus loopt iedereen hier op trend no 2.: de romijnse sandaal.
- Vooral veel slimfit broeken, weinig flared jeans, wel een paar broeken met laagkruis en bandplooien (maar vooral gedragen door winkelpersoneel en creatieve tiepes.) Deze broeken worden hier waarschijnlijk met de traditionele Gaucho pants geassocieerd. Ik vond al die cowboys op het platteland er al zo modisch uitzien!!
- Tuniek jurken zie je hier niet, dat vinden ze hier waarschijnlijk niet vrouwelijk genoeg. Wel hotpants met korte tunieken (soms bijna babydols), wat toch een beetje het zelfde silhouette geeft.

PS: De zon is medogenloos als je van de ene winkel naar de ander loopt, dus vergeet vooral je zonnebrand niet bij het winkelen!

suzannehulsbos Positie 8929 (0 p.) Lid sinds 10-09-2007 Foto's en tips: 124 Blogs: 4 Fans: 1

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Een verborgen kunst werkje onderop een bloembak.
blogfoto nr. 2
Rolling Stones worden net zo grijs gedraaid als de band zelf inm
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Een heerlijke vakantie met baby 4mnd en peuter van 1,5 jaar
2 4
Gepost op 29 augustus
Griekenland Kreta
Salsa in Buenos Aires, of toch maar Tango?!
2 3
Gepost op 11 februari
Argentinië Buenos Aires
Dansschoenen mee naar Argentinie!
0 5
Gepost op 02 februari
Argentinië Buenos Aires

Reacties bij deze blog

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

Leuk beschreven dit. Ik was in januari nog daar. En heb je nog leuk gedanst? Tango of wat anders?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.