Buenos Aires reisblogs

Let's Tango!!

elkehuub is er nu(tot 21 okt 2010) Gepost op 21 okt 101 reacties

We zijn in Argentinië het land van de Tango, wijn, empenada's, mate (thee uit een potje met een stalen rietje en het smaakt alsof je water uit een asbak drinkt..) en een overvloed aan vlees.

In Salta kwamen we erachter dat er een enorm verschil is tussen Bolivia en Argentinië, maar het blijft natuurlijk Zuid-Amerika... Wij maakten een valse-start in Salta : midden in de nacht aankomen, geen hostel geboekt = vragen om problemen tijdens een nationaal feestweekend! Gelukkig met hulp van wat aardige Argentijnen hebben we uiteindelijk een (te duur) bed gekregen. Na een stevige wodka kunnen we toch lekker slapen.

Onze volgende trip gaat naar de Iguazu Watervallen met een luxe bus (en een whiskey voor het slapen gaan) vliegen de 23 uur voorbij. De watervallen waren super fantastich en indrukwekkend, wat een natuurgeweld.

Inmiddels zijn we in de hoofdstad van dit prachtige land met haar vriendelijke bevolking : Buenos Aires (BA). We begonnen met een hostel in San Telmo (vlakbij de (beruchte) wijk La Boca). Op onze eerste ontdekkingstocht door deze stad kwamen we per ongeluk terecht in een carnavalsoptocht, gelijk een goede binnenkomer. Op de zondagmarkt hebben we op straat bij een Parilla (Argentijnse bbq) een heerlijke Choripan (broodje worst) gegeten en een fijne Heineken gedronken.
We hebben uiteraard het stadion van Boca Juniors bekeken... 's avonds was onze Tango-les met aansluitend naar een tango danscafé, écht heel erg leuk. Daarna zijn we verplaatst van de volksbuurt naar uptown Palermo Viejo (vol met hippe barretjes, winkels en restaurants).

Vanuit B&B Gorriti4290 hebben we deze wijk verkent en heerlijk gegeten.
Vandaag een dagje Tigre gedaan (rivierdelta tussen de zee en BA) en morgen gaan we ons voorbereiden op het nieuwe avontuur : de meest zuidelijke stad ter wereld USHUAIA !!

elkehuub Positie 15675 (0 p.) Lid sinds 09-09-2009 Foto's en tips: 121 Blogs: 6 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

LangTang Trek
3 0
Gepost op 27 januari
Nepal Kathmandu
Tierra del Fuego en Torres del Paine
0 3
Gepost op 04 november
Argentinië Patagonie
Flamingo's met een korreltje zout...
0 3
Gepost op 12 oktober
Bolivia Uyuni

Reacties bij deze blog

Lola

Door: Lola • Geplaatst op

Lekker hoor, jullie vermaken je prima zo te lezen! Maar dat kan ook niet anders in het bruisende Buenos Aires. Heerlijke stad. Heel veel plezier in Ushuaia! Hoe reizen jullie daarheen?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.