Buenos Aires

Reisgids cover foto
foto: Columbus Reisreporter Lione Kolsteren

Buenos Aires, stad van de tango en van Maradonna, stad van Evita Perón en onze eigen koningin Máxima. Met ruim drie miljoen inwoners is Buenos Aires de grootste stad van Argentinië en tevens ook het economische en culturele centrum van het land. De stad ligt op de grens tussen de monding van de Río de la Plata en de Atlantische Oceaan. Het ademt westerse sferen; het is dus niet voor niks dat Buenos Aires ook wel het ‘Parijs van het zuiden’ genoemd wordt. De beroemde groene koepel van het Nationaal Congres torent hoog boven de gebouwen in de omgeving uit.
Wie goed naar de kaart van de stad kijkt, zal concluderen dat het er erg overzichtelijk uitziet. Net als New York is ook Buenos Aires opgedeeld in blokken. Dit maakt het iets minder moeilijk om de weg te vinden.

Dat de Argentijnen wel van dans en muziek houden wordt direct duidelijk als je kijkt naar het aantal theaters die de stad rijk is. Vooral in het straatbeeld van de wat oudere wijken vind je een veelvoud aan theaters en amusementsgebouwen. De bevolking van Argentinië houdt ervan om ’s avonds een drankje te doen, muziek te maken en zich vooral aan de beroemde tango te wagen.

Doordat Argentinië op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van ons. Januari is de warmste maand van het jaar met een gemiddelde temperatuur van 24,5 graden Celcius. Dit kan echter oplopen tot boven de veertig. De zomermaanden zijn erg warm en benauwd. In de winter is het er vochtig, maar niet erg koud. Op jaarbasis valt er zo’n 1200 millimeter regen. 

Informatie over Buenos Aires

Beste foto's & tips van Buenos Aires

Floralis Generica staat in La Recoleta, de oude sjieke buurt van Buenos Aires. De 20 meter hoge metalen bloem opent en sluit met het ritme van de dag en is e...

>>

Als je in Buenos Aires bent, zou je je evengoed in Frankrijk of Italie kunnen wanen. Maar de tango is toch onvervalst Argentijns. Een beetje voor de toeriste...

>>

Een heerlijk authentiek stel die ook op hoge leeftijd nog zo gepassioneerd de tango dansen! Dit zie je op alle pleinen en in alle straten in Buenos Aires.

>>

Kaart van Buenos Aires en omgeving

Locatie op de kaart