Buenos Aires

'328745' door awesomemore '328745' door awesomemore

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Stadsbloem

awesomemore

Floralis Generica staat in La Recoleta, de oude sjieke buurt van Buenos Aires. De 20 meter hoge metalen bloem opent en sluit met het ritme van de dag en is een prachtige spiegel van de stad.

'445610' door neretslok '445610' door neretslok

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Buenos Aires: It take

neretslok

Als je in Buenos Aires bent, zou je je evengoed in Frankrijk of Italie kunnen wanen. Maar de tango is toch onvervalst Argentijns. Een beetje voor de toeristen wordt er ook op straat gedanst. Hier in de wijk La Boca. Maar ondanks dat toeristische ademt BA toch wel veel (authentieke) tango uit!!

'342775' door pieterleemhuis '342775' door pieterleemhuis

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Tango Plaza Dorrego

pieterleemhuis

Een heerlijk authentiek stel die ook op hoge leeftijd nog zo gepassioneerd de tango dansen! Dit zie je op alle pleinen en in alle straten in Buenos Aires.

'277847' door pkoelewijn '277847' door pkoelewijn

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Grill

pkoelewijn

Als je in Argentinie bent ga je vroeger of later gegrilleerd vlees eten. Vegetariërs kunnen beter naar India gaan. Bij het traditionele restaurant La Estancia kun je in de etalage al wat geiten keuren...

'429823' door reizendebeer '429823' door reizendebeer

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Gekleurde wijk

reizendebeer

Vroeger was de wijk La Boca een buurt met een slechte naam, maar oude zeden huisjes zijn aangepast en kleurrijk opgeknapt, waardoor het nu een leuke attractie ais voor toeristen, en wie een Argentijnse voetbal shirt wil kopen kan het beste daar zijn.

'473951' door pensionado '473951' door pensionado

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Boekwinkel in...voorm

pensionado

Als je in Buenos Aires bent, is een aanrader om een bezoek te brengen aan een van de meest bijzondere boekwinkels van de wereld. Dit grote filiaal van El Ateneo is namelijk ondergebracht in een voormalig theater aan de mooie winkelstraat Avenida Santa Fé. Het gebouw is een echte bezienswaardigheid. Het is een fin-du-siècle theater in bonbons-stijl met veel verguldsels en lichten, maar op het toneel is nu een cafetaria. De ruimte van de zaal bevat overzichtelijk ingedeelde boeken, cd’s en dvd’s en langs de prachtig versierde balkons staan op de eerste rij stoelen waar je rustig in de boeken kunt gaan lezen. Voor meer privacy kan dat ook in de zijloges. Het plafond van het theater is prachtig beschilderd. Je kijkt er echt je ogen uit! In Maastricht hebben we een boekhandel in een voormalig kerkgebouw, maar dit is nog veel gekker!

'413436' door chateau '413436' door chateau

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Casa Rosada

chateau

Ditt gebouw staat op dezelfde plek waar de Spaanse conquistador Pedro de Mendoza in 1536 een fort liet bouwen. Op dat moment lag het fort nog aan de oever van de Río de la Plata. Het diende niet alleen voor de verdediging van de stad maar ook als zetel van de plaatselijke regering. In 1855 werd tussen het fort en de oever een douanegebouw gebouwd. In 1873 werd er nog een gebouw toegevoegd. Dit was het hoofdpostkantoor dat in Neorenaissance stijl werd uitgevoerd met Franse elementen. Van het fort was toen al niet meer veel over. Wel was hier, na een aantal verbouwingen, een werkpaleis ontstaan. Dit droeg toen al de naam Casa Rosada. Vrij snel hierna werd dit werkpaleis afgebroken en werd er een nieuw Casa Rosada neergezet dat net zo groot was als het postkantoor. In 1884 werden beide gebouwen samengevoegd. (met dank aan Wikipedia). De presidente, Christina Kirchner was op het moment van de foto niet in haar werkpaleis. Anders had er onder de grote vlag van Argentinië wel een klein blauw-wit vlaggetje gewapperd. Dit werkpaleis is gelegen op de Plaza de Mayo. Helaas lopen er toeristen rond.

'419365' door PaulHoo '419365' door PaulHoo

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Museum van de Schone.

PaulHoo

Dit museum hebben we alleen aan de buitenkant bezocht want het weer was lekker. De stijl vond ik wat pompeus. De studerende meisjes vallen bijna in het niet.

'487462' door neretslok '487462' door neretslok

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

La Boca

neretslok

De wijk La Boca in Buenos Aires was van oorsprong een arme immigrantenwijk. Het is nog altijd wel een volkswijk, maar ook een zeer toeristische wijk geworden. Het is hier redelijk prettig toeven, in ieder geval overdag en op de hoofdstraten. 's Avonds en in de achteraf straten moet je op je hoede zijn.

'418904' door PaulHoo '418904' door PaulHoo

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Begraafplaats La...Re

PaulHoo

Pas was er een uitzending van Erica op Reis waarin zij onder meer deze begraafplaats bezocht, waar onder meer Evita Peron begraven ligt, de vrouw van de vroegere president. De grafen zijn heuse bouwwerken, je mag enkele tonnen (qua geld) meebrengen om hier te mogen liggen. Ik heb een beetje extra sfeer in de foto willen leggen door gebruikmaking van F1.4 lens waarmee je grote DOF kunt bereiken (veel vervaging) en dromerige bewerking met app Snapseed (op de Ipad). Het bordje verwijst naar het graf van een oud president die leefde van 1811 tot 1888.

'421087' door chateau '421087' door chateau

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Feest !!

chateau

Het einde van het schooljaar voor de middelbare scholieren wordt in Buenos Aires zeer uitbundig gevierd. Er wordt een hele straat speciaal afgezet waar de jeugd kan drinken, zingen en dansen. Tot verhoging van de feestvreugde spuiten ze elkaar met spuitbussen in allerlei kleuren van boven tot onder helemaal vol. Leve de lol!!!

'199913' door pkoelewijn '199913' door pkoelewijn

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Tango

pkoelewijn

Zo, laten we het weekend eens beginnen met een romantische tango. Deze dans werd uitgevoerd in het etablissement "El Viejo Almacen" Overigens hoef je niet naar een etablissement te gaan om de tango te zien dansen. In de wijk La Boca dansen ze de hele dag op straat en ook in de calle Florida is het altijd bal.....

'332206' door awesomemore '332206' door awesomemore

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Heilige stad

awesomemore

Ik plaatste er al eens een tip over en een foto van Jezus aan het kruis. Terra Santa is een heel bijzonder pretpark in Buenos Aires. Wie behoefte heeft aan verbazing en genieten van het genieten van andere bezoekers, doet er goed aan hier een paar uurtjes rond te hobbelen. Voor de duidelijkheid: voorgrond Terra Santa, achtergrond: downtown Buenos Aires.

'435423' door reizendebeer '435423' door reizendebeer

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Haven Graffiti

reizendebeer

Buenos Aires is mede bekent om de vele mooie graffiti, zoals deze aan de muur van de oude werkhaven, de geschiedenis van het harde havenleven is er meteen in terug te vinden.

'495309' door Suuzer '495309' door Suuzer

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Taxi's en Obelisk

Suuzer

De Argentijnse hoofdstad, Buenos Aires vond ik erg leuk om te bezoeken, het is een grote, drukke stad, veel mensen, veel verkeer. De stad heeft 2,8 miljoen inwoners. De stad doet erg Europees aan. Het heeft veel winkels en boetieks, restaurants, en bijzondere architectuur. Vanaf het midden van de straat maakte ik snel een foto van het drukke verkee met zijn vele taxi's, aan het einde van de straat zie je de Obelisco de Buenos Aires, een nationaal historisch monument en hét icoon van Buenos Aires. Het ligt op de Plaza de la República. Het werd gebouwd ter gelegenheid van de vierde verjaardag van de stichting van de stad.

'504619' door Suuzer '504619' door Suuzer

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Barrio La Boca

Suuzer

Barrio La Boca is een van de oudste volkswijken van Buenos Aires. De naam La Boca betekend ; mond. Het is zo genoemd door zijn ligging aan de mond van de rivier Riachuelo. De eerste bewoners waren arme immigranten uit Genua en Bari. Het werd een belangrijke haven. Migranten kwamen overal vandaan, Italië, Spanje, Griekenland, Japan, Turkije en Joegoslavië, er was werkgelegenheid. En s'nachts werd er gedronken, muziek gemaakt en gedanst. Maar de haven raakte in verval, er was geen treinverbinding meer en de verloedering sloeg toe in de wijk. Een bekende Argentijnse schilder, Quinquela Martín, zette zich (rond 1920) in voor de arme buurt. Hij schilderde kleurrijke dingen op de dokken in de haven en ging verder met het opknappen van de huizen in Caminito (zijn eigen straat) De huizen waren gebouwd met scheepsbouwmaterialen, dus voornamelijk met golfplaten, houten planken, en plaatwerk. Hij vrolijkte de hele wijk door alles te verven in blauw, geel en terracotta rood. De straat werd de kleurrijkste straat van Argentinië. Er kwamen zelfs ook kunstwerken (o.a. beeldhouwwerken) van andere kunstenaars bij. Hij is altijd in de wijk blijven wonen, en is gestorven in 1977. Nu is het een soort openluchtmuseum, er komen veel toeristen naartoe, het heeft een gezellige straat vol met terrassen, tangoclubs en Italiaanse tavernes, overal klinkt muziek en wordt tango gedanst, en er is een kunstmarkt, het heeft musea en het stadion van de Boca Juniors.

'373668' door corriedewinter '373668' door corriedewinter

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

De pizzakoning,...gek

corriedewinter

Als je in granpizzeria la Rey binnenkomt, kijk je je ogen al uit naar alles wat er aan de muur hangt, zoals voetbalshirts met handtekening, krantenartikelen met foto's van beroemdheden, oude reclameposters en natuurlijk de aantrekkelijke pizza advertenties. Je kunt enorme wagenwielen kopen met iedere denkbare vulling, gelukkig is een stukje ook mogelijk. Voor toiletbezoek moet je wel even de tijd nemen, want je komt langs deze muurschildering. Ik herken de Beatles en de Stones en een lookalike van Ron Brandsteder. Suggesties zijn welkom. Overigens wel een aanrader, deze pizzeria: in het centrum, Avenida Corrientes 965. Zeer betaalbaar, ook empenadas en pasta.

'436580' door reizendebeer '436580' door reizendebeer

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Stoer terras

reizendebeer

Buenos Aires staat bekend als de stad van Maxima, Maradona, Evita en de Paus maar is ook de stad van de Tabgo en de Graffiti, en dus is er ook behoefte aan stoere terrassen, deze terras heeft het allemaal.

'440025' door chateau '440025' door chateau

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Ringsteken in BA.

chateau

Aan het einde van onze reis hebben we vanuit Buenos Aires een excursie gemaakt naar de Santa Susana Ranch. Hier werd, onder het genot van een echte Argentijnse barbecue een wervelende tango-show opgevoerd. De muzikale begeleiding werd verzorgd door een bandoneon-speler en een gitarist. Als toegift demonstreerden de gaucho's het ringsteken.

'493252' door neretslok '493252' door neretslok

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

La Boca

neretslok

La Boca was van oorsprong een arme immigrantenwijk in Buenos Aires, waar veel inwoners van Genua (Italie) zich vestigden. Later werd de eentonige wijk opgefleurd door de huizen in felle kleuren te schilderen. Er kwamen tangoclubs, Italiaanse eethuizen en kroegen en de wijk werd interessant voor toeristen. Vandaag de dag is het een toeristische wijk, waar de tango op straat gedanst wordt en waar je het stadion van Boca Juniors (Maradona) kunt bekijken. Buiten de paar toeristische straten wordt de wijk al gauw armer en ook veel crimineler.

'455140' door neretslok '455140' door neretslok

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Hart van BA

neretslok

Het hart van de stad Buenos Aires. Het Playa de Mayo, gefotografeerd naar de ' andere kant' (dan meestal). Achter mij ligt het Casa Rosada, het roze presidentiële werkpaleis. Voor mij lopen de straten Avenida Rivadavia en Avenida de Mayo de stad in. Op het plein wordt ook vrijwel doorlopend gedemonstreerd; is het niet door de Dwaze Moeders dan wel door iets of iemand anders.

'431978' door reizendebeer '431978' door reizendebeer

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Tango op straat

reizendebeer

In de straten van Buenos Aires is de tango ontstaan, deze straatduo herinnerd eraan, naast de vele avond clubs die de stad rijk is wordt de tango ook op staat gepromoot.

'421279' door Kaatje64 '421279' door Kaatje64

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Haven Buenos Aires

Kaatje64

De oude haven van Buenos Aires is gedeeltelijk gerenoveerd, aan de overkant van de brug zijn heel moderne gebouwen komen te staan. Hoewel het oude gezellige gedeelte met z'n vele restaurantjes mijn voorkeur heeft, is de tegenstelling van oud en modern erg mooi om te zien.

'553726' door Haribobanaan '553726' door Haribobanaan

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

De Dwaze Moeders

Haribobanaan

De Dwaze Moeders is een groepering van Argentijnse moeders van desaparecidos, verdwenen personen. Volgens cijfers van de Argentijnse regering verdwenen onder de dictatuur van de militaire junta, die het land van 1976 tot 1983 bestuurde, 13.000 mensen. Deze beweging is spontaan ontstaan toen een groep moeders opheldering ging vragen aan de autoriteiten over hun vermiste kinderen. Ze werden niet ontvangen, en gingen toen maar zwijgend over het plein lopen. De volgende week kwamen ze terug, en zo elke week, bijna dertig jaar lang. De witte sjaal (om het hoofd) is het symbool van de dwaze moeders.