Buenos Aires

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Buenos Aires image

Merry Christmas!!!!!!!!!!! Lekker in de korte broek!!!!

Buenos Aires
Argentinië
Olofensing

Merry Christmas!!!!!!!!!!! Lekker in de korte broek!!!!

Om 22.30 komen we aan op het vliegveld van Buenos Aires en pakken snel een taxi naar het hotel. We belanden in een duister straatje waar alleen een hoge houten deur het hotel verraad. Voor we duidelijk hebben dat dat wel ons hotel is, is de taxi alweer verdwenen. Maar inderdaad is dit ons hotel met hele mooie hoge plafonds. Er is een sarcastisch mannetje achter de balie die is ons laat weten dat hij de enigste is die werkt en ook nog 16 uur moet werken... omdat hij geen familie heeft ahhhhhhh Na ons te hebben gesetteld en het mannetje heeft uitgelegd dat we erg moeten oppassen op onze spullen omdat ze je hier vaak beroven. Vertrekken wij naar een pleintje een aantal blokken verop. Er is ons verteld dat ze hier om 12 uur vuurwerk afsteken om Kerstmis te vieren. We zitten heerlijk op een terrasje met een biertje, een live optreden en om 12 uur inderdaad vuurwerk!!! Wel vreemd zo in de warmte, met weinig kerstversiering en niet veel kerstliedjes. Maar een welkome verandering.
De volgende dag worden we door het sarcastische mannetje uitgenodigd voor een gratis lunch, dus pakken we de taxi naar het restaurant. We eten als kerstbrunch een heerlijke dikke steak en denken aan alle mensen in nederland die in de sneeuw, met de familie een broodbrunch nuttige. Hihihi dat is toch wel relaxed zo'n gratis brunch!!!!
Aan de eind van de middag verhuizen we naar een hostel in een ander gedeelte van de stad, want het andere hotel is wel aardig prijzig. Het is een leuk hostel, alleen zonder airco, dus lekker zweten. S' nachts breekt een zwaar onweer geweld los.
Ze kennen hier geen 2de kerstdag, dus vandaag willen we lekker shoppen. Maar het valt enorm tegen. Er zijn eigenlijk alleen maar sportwinkels en verder.. souveniers en leerwinkels.
S'avonds besluiten om relaxed naar de bios te gaan. We hebben een grote popcorn besteld, maar binnen 1 minuut ligt de helft al op de grond, waarmee we 3 rijen bezaaien. Dus snel maar ff verplaatsen hihihih
De volgende dag gaan we naar een soort vlooienmarkt, waar het heel druk is met voornamenlijk toeristen. We proberen wat eten te bestellen maar zitten uiteindelijk 3 uur op het terras.. lekker irri
We pakken de taxi naar LaBoca de meest criminele buurt van Buenos Aires. Er wordt geadviseerd om alleen maar op de toeristische gedeeltes te blijven. Dit buurtje ligt naast een rivier waar vroeger de boten met verf aankwamen. Als er verf over was gebruikte ze dat om hun huizen te verven. Hierdoor is het een hele kleurrijke buurt geworden, daarnaast ligt het vlakbij het voetbalstadion van Boca Juniors, de club van Maradonna.
S' avonds besluiten we om een tango show bij te wonen. Buenos Aires is Tango, waar je kijkt zijn shows of wordt er op straat gedanst. Het is een swinnengde show.
De volgende dag gaan we nog een keertje eten bij het eerste restaurant eten voor een dikke steak. Het hoost van de regen, maar wij zitten droog onder een scherm op het terras. Aan de eind van de middag worden we door een taxi opgehaald om naar het vliegveld te gaan voor onze vlucht naar Miami.

Foto's

ed0ee.jpg
ed0ee.jpg
Olofensing
adf22.jpg
adf22.jpg
Olofensing
cb569.jpg
cb569.jpg
Olofensing