Argentinië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Argentinië image

Mendoza, een onverwachte highlight van Argentinië

Argentinië
Zuid Amerika
Corinnevloet

Mendoza, een onverwachte highlight van Argentinië

DIT HAD IK ECHT NIET VERWACHT VAN MENDOZA!

Serieus, ik ben helemaal omver geblazen door de schitterende omgeving van Mendoza. Misschien omdat ik niet veel meer verwachtte dan wat glooiende heuvels vol wijngaarden. Tjonge, dit was echt een verrassing.

Ik heb het dus niet alleen over de stad Mendoza, die overigens prachtig is, maar die hele provincie is potdorie indrukwekkend. San Rafael, bijvoorbeeld, en met name de Cañon del Atuel daar. Wauw. En dan Uspallata, schitterend! (foto 1)

Dus, mensen, ben je in Argentinië en vraag je je af wat je niet mag missen? Ik zeg, Mendoza.

MENDOZA, DE STAD

Wat een lekkere stad. Ik ben helemaal niet zo'n stadsmens, maar hier hangt een heel relaxte sfeer. Groene lanen, gezellige terrasjes, ontelbaar veel parken, mooie gebouwen & weinig verkeer. Leuk, hoor. (foto 2)

DE WIJNGAARDEN

Ik moet eerlijk toegeven, dat dit eigenlijk de hoofdreden voor mij was om naar Mendoza te gaan. Lekker wijntjes proeven, door de wijngaarden struinen, genieten van het leven. Dat is ook precies wat we daar hebben gedaan. En toen kwam ik erachter, dat er nog veel meer te zien was. (foto 3)

SAN RAFAEL

Is best een oké stad, maar je komt hier voor de omgeving. Ja, of voor de wijngaarden, die aan de rand van de stad liggen. Bij verschillende farms geven ze je een gratis rondleiding en kun je voor een klein bedrag een aantal heerlijke wijntjes proeven. San Rafael is een prima uitvalsbasis voor de nabijgelegen Cañon del Atuel. (foto 4)

San Rafael ligt op 230 km van Mendoza stad.

CAÑON DEL ATUEL

Wat je hier vooral moet doen is de route RP173 volgen. Deze slingert door een werkelijk prachtig gebied, denk Grand Canyon-achtig, helemaal langs een wildstromende rivier op totdat de weg bij het meer El Nihuil aankomt.

Ben jij een outdoor liefhebber, dan ga je helemaal uit je dak in dit gebied. Raften is een van de populairste activiteiten. Ligt een beetje aan het seizoen, maar het kan er heftig aan toe gaan. Het is ook een prachtplek voor mooie paardentochten, om te mountainbiken of om te klimmen. Of gewoon met je huurautootje lekker rond te toeren. Ook niks mis mee. (foto 5 en 6)

De hele route is 135 km, waarvan 35 km over gravelweg. Trek er zeker een uurtje of 4 á 5 voor uit.

USPALLATA

Best een toeristisch dorpje met in verhouding veel restaurants. Kun je echt heerlijke Argentijnse steak van de BBQ eten. Maar waar het hier om gaat, is de nabijgelegen Uspallata Valley, een prachtig stukje Andesgebergte en vooral de indrukwekkende Aconcagua. Wist je dat dit de hoogste berg van Amerika is? Nee? Geeft niks, ik had er ook geen idee van. Vreemd eigenlijk, dat ie helemaal niet zo bekend is. De Aconcagua is maar liefst 6962 meter hoog.

En je kunt 'm beklimmen, mocht je daar zin in hebben. Hadden wij niet. Wij hebben lekker een paar uurtjes aan de voet van de berg rond gewandeld zonder al teveel inspanning en met mooi zicht op de besneeuwde top van de Aconcagua. Wil jij wel die uitdaging aangaan? De klim is blijkbaar niet eens zo heel spannend, maar je grootste vijand is de hoogte. Rustig aan dus.

Vanuit Uspallata tot aan nationaal park Aconcagua is 70 km door waanzinnige natuur. Hele dag voor uittrekken.

Alleen al het rijden door de vallei vond ik onvergetelijk. Je moet een beetje mazzel hebben met het weer, maar als de zon op die bergen schijnt, wow. De immense bergen hebben dan allerlei kleuren. Dat komt door de verschillende mineralen in het gesteente. Heel bijzonder. (foto 7)

Het openbaar vervoer in Argentinië is stikduur. Wij hebben er daarom voor gekozen om een autootje te huren. En dat was zeker hier een heel goed idee! Geeft zoveel meer vrijheid. (foto 8)

Foto's

Gezellige terrasjes in Mendoza stad
Gezellige terrasjes in Mendoza stad
Corinnevloet
Wijngaarden rond Mendoza
Wijngaarden rond Mendoza
Corinnevloet
Omgeving bij San Rafael
Omgeving bij San Rafael
Corinnevloet
Cañon del Atuel
Cañon del Atuel
Corinnevloet
Cañon del Atuel
Cañon del Atuel
Corinnevloet
Trekking bij de Aconcagua
Trekking bij de Aconcagua
Corinnevloet
Rondrijden in Uspallata
Rondrijden in Uspallata
Corinnevloet